Nuolatinis laidos šefas, grilio virtuozas Vylius Blauzdavičius gamins savo labai mėgiamą jautienos befstrogeną ant laužo su bulvių koše ir silkės su marinuotais agurkėliais užtepėlę.
Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės ekspertas – Tomas Rimydis gamins savo mamos receptų įkvėptus patiekalus – karbonado suktinį su lauže keptomis bulvėmis ir mielinį varškės pyragą.
Karbonadui Tomas naudos kiaulienos nugarinę. Iš mėsos, šoninės ir sūrio jis padarys suktinį, kurį keps ant žarijų. Šefas pataria kepimui ant laužo naudoti ne foliją, bet marlės audinį – jis praleidžia dūmų aromatą, karštį, bet kepiniams neleidžia prarasti formos, išsibarstyti ingredientams.
Kitas Tomo patarimas – mielinės tešlos kepinius pradėti kepti žemesnėje temperatūroje, kad mielės susiaktyvintų, o baigti aukštesnėje.
„La Maistas“ laidos vedėjas Mindaugas Rainys neatsiliks nuo kulinarijos profesionalų ir paruoš šaltą ridikėlių sriubą bei armėniškas salotas.
„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.