Laidos viešnia Karolina Marija Grabinskienė legendinės kavinės „Viduklės koldūnai“ savininkė gamins garsiuosius Viduklės koldūnus – tradicinius su kiaulienos įdaru ir su varške.
Pasak Tomo, koldūnai – labai geras patiekalas – skyrus šiek tiek daugiau laiko, galima jų pasigaminti daugiau ir užšaldyti, o paskui prireikus – greitai išsivirti.
„Svarbu atitaikyti įdaro kiekį, kad būtų ne per daug, nes išbėgs, ir nepermažai, nes jausis tik tešla ir bus neskanu. Šviežius, tik ką pagamintus koldūnus, prieš virimą rekomenduoju šiek tiek pašaldyti – bus dar skanesni“, – patarimus dalino virtuvės šefas.
Spirgučių padažas koldūnams
Laidos viešnia Karolina Marija Grabinskienė rekomenduoja labai skanų spirgučių padažą, kuris labai tiks gardinti įvairius mėgstamus koldūnus.
Receptą, ką pagamino Karolina , žiūrėkite vaizdo įraše
Kreminis padažas su grikiais ir moliūgais
Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti kitokį padažą koldūnams. Kreminis, labai skanus padažas, kurį pagaminsite akimirksniu ir be didelių pastangų. Šiuo padažu labai tinka gardinti koldūnus ar net tiekti kaip garnyrą šalia kitų patiekalų.
Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše
Sultinio padažas koldūnams, virtinukams ir ne tik
Laidos šefas Tomas Rimydis parodė, kaip pasigaminti Puikaus skonio, nesudėtingai paruošiamą padažą, kuris labai tinka gardinti koldūnus, virtinius, makaronus ir kitus miltinius patiekalus.