Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų. Dabar pats metas tokius krapus pasiruošti žiemai. Belieka susirasti plastikinių neperdidžiausių butelaičių, kad ir nuo automatais pilstomo kaimiško pieno, ar kažko panašaus. Ir žinoma užsukti į turgų nusipirkti krapų“, – teigė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Kaip paruošti krapus?
„Krapus reikėtų pirkti ne tokius, kur mažo ryšulėlio kaina 1 euras ir ne tuos, kurie su ilgu stiebu ir jau pageltusiais lapeliais. Jie tik agurkų rauginimui tinkami. Yra krapų, kurie auginami ir kai būna gražūs, tankūs ir tvirti, raunami ir parduodami gramais. Va, tokie krapai pats tas kaupiant atsargas žiemai.
Krapus nuplaukite dubenyje su šaltu vandeniu ir šiek tiek iškračius nuo jų vandenį išdėliokite ant virtuvinių rankšluosčių. Leiskite bent valandą ar dvi jiems apdžiūti nuo vandens procedūrų.
Tada nuskabykite krapų šakeles. Kotelius galite pasilikti agurkų marinavimui ar rauginimui. Taip paruoškite visus krapus. Kol skabysite jie dar geriau nudžius. Tada krapus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į plastikinius užsukamus ar sandariai uždaromus indus.
Nereikėtų jų labai sugrūsti, nes būdami laisvi jie niekada nesukris į ledą. Laikykite indelius su krapais visada tik šaldymo kameroje. O krapus panaudoję vėl greitai padėkite atgal.
Taip galite užšaldyti ir petražoles. Tik nepamirškite ant indelių pasižymėti kas kur, kad žiemą pradarius šaldymo kameros duris nebereikėtų dvejoti ir spręsti atpažinimo klausimų“, – rašė ji.
Sudėtingumas: paprasta
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!