20 naminių kotletų paruošti reikės: 1 kg maltos jautienos ir kiaulienos mėsos (50\50); 220 gr batono be plutelės; 300 gr svogūno; vandens; 100 gr džiūvėsėlių; aliejaus; 1.5 arb. š. druskos; 0.5 arb. š. pipirų.
Receptas
Į maltą mėsą sudėkite druską, pipirus, įtarkuokite arba sublenderiuokite svogūnus. Batoną užmerkite vandeniu, palaikykite, kol gerokai išbrinks, tuomet nusunkite vandenį, tiek kad nebėgtų iš jo vanduo, bet ne itin sausai. Viską gerai išmaigykite ir 8 kartus padaužykite gautą masę į dubenį.
Ką reiškia padaužykite? Paimkite masę į abi rankas ir meskite atgal į dubenį, ir taip kartokite veiksmą. Jei norite vienodų gražių kotletų susverkite po 80 gr kamuolėlius, juos apvoliokite džiuvesėliuose ir suplokite iki maždaug 2 cm storio.
Į keptuvę įpilkite apie 10 valg. š. aliejaus, palaukite kol įkais ir sudėkite kotletus. Iš vienos pusės 5 min. ir iš kitos pusės 5 min. ant vidutinės kaitros. Būtinai pasirūpinkite iš mamos ar anytos marinuotų burokėlių ir raugintų agurkų. Skanaus!