Laidos viešnia Eglė pamini, kad šių metų grybų kiekis maloniai nustebino, nes jų augo labai daug ir tokiose vietose, kur net nesitikėtum jų atrasti. Tad tai puiki galimybė išbandyti įvairiausius, gardžiausius patiekalus su grybais.
Laidos viešnia Eglė ruošė svieste keptų grybų užkandėles. Vos tik prisirinkus grybų labai tinka ruošti šį užkandį, nes šiam patiekalui naudojami tik gražūs, sveiki ir švarūs grybai.
Laidos šefas Vylius pamini grybus, vadinamus kalpokais. Šie balti maži grybukai labai praverčia kaip puikus prieskonis virtuvėje. Grybukus reikia sudžiovinti, sumalti ir tuomet šiais intensyvaus ir labai puikaus skonio milteliais gardinti sriubas, troškinius ir kitus mėgstamus patiekalus.
Vylius gamino maltos mėsos kukuliukus grybų padaže. Antrasis laidos šefas Tomas, senovinės virtuvės žinovas, parodė, kaip paruošti gardžias šviežių baravykų salotas.
Maltos mėsos kukuliukai grybų padaže
Šis patiekalas puiki pietų idėja – nesudėtinga paruošti, bet kaip skanu ragauti! Patiekalą tinka gardinti šviežia kalendra arba pertražolėmis, tačiau svarbu žalumynus dėti pačioje gaminimo pabaigoje, kad išsaugotų savo puikų aromatą ir skonį.
Svieste keptų grybų užkandėlės
Šį užkandį būtina pasigaminti vos grįžus iš grybavimo. Patiekalui naudojami gražiausi, sveikiausi, švariausi grybai. Gaminau su baravykais ir rudmėsėmis, taip pat tinka ir voveraitės. Galima ruošti su šviesia duona, tamsia ar kita mėgstama.
Šviežių baravykų salotos
Akimirksniu paruošiamos baravykų salotos – labai gardžios ir rudeniškos. Tiesa, keisti kitais grybais nepavyks, šios salotos ruošiamos tik su baravykais.