• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Laidoje "IKI šefų kovos" tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalino, kaip namuose pasigaminti gardžius barščius su kiaulienos dešrelėmis. Skonis tikrai nukels į vaikystės prisiminimus.

Laidoje "IKI šefų kovos" tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalino, kaip namuose pasigaminti gardžius barščius su kiaulienos dešrelėmis. Skonis tikrai nukels į vaikystės prisiminimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Barščiams su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis reikės:

  • 1 ind. „Kėdainių konservų fabriko“ obuolių sultyse marinuotų burokėlių
  • Keleto didesnių bulvių
  • 1 vidutinės morkos
  • Pusės poro
  • 1 šalotinio arba klasikinio svogūno
  • 400 g šviežių kiaulienos dešrelių
  • Keleto saujų šviežių krapų ir petražolių
  • Riebios grietinės patiekimui
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Puode, kuriame bus verdama sriuba, alyvuogių aliejuje apkepinti kuo smulkiau smulkintą svogūną, plonomis riekelėmis supjaustytą porą ir sutarkuotą morką.
  2. Sudėti  vieno kąsnio gabalėliais supjaustytas dešreles ir apkepinti jas didesnėje kaitroje, kad tolygiai apskrustų.
  3. Supilti burokėlius su visomis sultimis, sudėti kubeliais supjaustytas bulves, įpilti šiek tiek vandens, kad skystis apsemtų visus ingredientus.
  4. Uždengti dangčiu ir sumažinus kaitrą troškinti bent 30 min. arba kol daržovės bei mėsa pasieks norimą minkštumą.
  5. Pasūdyti pagal skonį.
  6. Šviežias smulkintas žoleles įmaišyti tik tuomet, kai sriuba baigs virti.
  7. Patiekti pagardinus grietine.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų