• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Naujų skonių mėgėjus TV3 televizijos laida „IKI šefų kovos“ kviečia išbandyti garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko patiekalus – traškius kiaulienos šonkauliukus, kiaulieną Gua Bao, saldžiarūgštę vištieną su ananasais, garintą žuvį, bulves su baklažanu ir ryžius su kiaušiniu. Šie patiekalai nepaliks abejingų ir nustebins kiekvieną.

Naujų skonių mėgėjus TV3 televizijos laida „IKI šefų kovos“ kviečia išbandyti garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko patiekalus – traškius kiaulienos šonkauliukus, kiaulieną Gua Bao, saldžiarūgštę vištieną su ananasais, garintą žuvį, bulves su baklažanu ir ryžius su kiaušiniu. Šie patiekalai nepaliks abejingų ir nustebins kiekvieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Traškiems kiaulienos šonkauliams reikės:

  • 1 kg šonkauliukų

Marinatui reikės:

  • 30 g sojos
  • 30 g acto
  • 1 v. š. cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 3 v. š. vandens
  • 1 a. š.  kukurūzų krakmolo
  • 10 g imbiero
  • žiupsnelis balto pipiro
  • 5 v. š.  kukurūzų krakmolo
  • 2-3 skiltelės smulkinto česnako
  • 20 g raudono čili šviežio smulkinto
  • 20 g svogūnų laiškų
  • Aštraus čili aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Šonkaulius supjaustome.
  2. Marinatui  sumaišome soją, actą, cukrų, druską, baltymus, vandenį, krakmolą, tarkuotą imbierą, pipirus.
  3. Į marinatą dedame šonkaulius, išmaišome ir paliekame marinuotis apie 1 val. kambario temperatūroje.
  4. Po to šonkaulius apvoliojame likusiame krakmole. Paliekame dar 30 min pastovėti, kad apdžiūtų.
  5. Aliejų įkaitiname iki +170 C, dedame šonkaulius ir verdame 5 min.
  6. Į dubenį tiesiame popierinį rankšluostį, ant jo dedame šonkaulius.
  7. Kitoje keptuvėje pakaitiname aliejų, čili, česnaką labai trumpai, kad nesudegtų.
  8. Nuimame nuo ugnies, dedame smulkintus svogūnų laiškus, šiek tiek druskos.
  9. Tada šonkaulius verdame antrą kartą tik 30 sekundžių.
  10. Išimame iš aliejaus, pilame aliejaus, česnakų mišinį, išmaišome.

Guo Bao

REKLAMA
REKLAMA
  • 1 st. acto
  • 200 g cukraus
  • 1/2 citrinos
  • Druskos pagal skonį
  • 250 g kiaulienos nugarinės be kaulo
  • 1/3 a. š. sodos
  • ½ a. š. druskos
  • 20 g balto sauso vermuto
  • Žiupsnelis  baltojo pipiro
  • 4 v. š. bulvių krakmolo
  • 600 ml vandens
  • 1 v. š. aliejaus
  • 30 g imbiero
  • 1/2 baltos poro dalies
  • 1-2 skiltelės česnako

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  1. Krakmolą sumaišome su vandeniu ir leidžiame krakmolui nusėsti. Tada nupilame vandenį.
  2. Į puodą pilame actą, cukrų, spaudžiame citrinos sulčių. Užvirus  verdame, kol išgaruos acto kvapas.
  3. Ant maistinės plėvelės dedame mėsą. Padaužome, suploniname ir supjaustome plačiomis juostelėmis.
  4. Į dubenį pilame vermutą, dedame druską, sodą, pipirus, mėsą ir išmaišome. Paliekame pastovėti 15-20 min.
  5. Imbierą, porą supjaustome smulkiais šiaudeliais, česnaką riekutėmis.
  6. Mėsą tolygiai sumaišome su krakmolu, dar paliekame pastovėti.
  7. Įkaitiname aliejų iki +160 C, po vieną gabaliuką dedame mėsą, verdame kol gražiai apskrus.
  8. Stengiamės, kad nesuliptų. Pabaigoje padidiname temperatūrą iki +190 C.
  9. Į paruoštą padažą ir užvirtą padažą dedame porus, imbierą, česnaką ir druskos. Paruoštą padažą pilame ant mėsos.

Saldžiarūgštė vištiena su ananasais

REKLAMA

Saldžiarūgštei vištienai reikės:

  • 200 g šlaunelių mėsos be kaulo
  • 2 v. š. sojos
  • 60 ml vandens
  • 2 v. š. miltų
  • 2 v. š.  krakmolo
  • ½ a. š.  kepimo miltelių
  • 1 l aliejaus kepimui

Daržovėms reikės:

  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 200 g sunokusio ananaso
  • 100 g paprikos saldžios nuluptos (žalios)
  • 20 g svogūno laiškų
  • 30 ml aliejaus

Padažui reikės:

REKLAMA
  • 2 v. š. kečupo
  • 1  v. š. „sriracha“ padažo
  • 2 v. š. acto
  • 1 ½  v. š. cukraus
  • 1 a. š. austrių padažo
  • 50 ml vandens
  • ½ a. š.  kukurūzų krakmolo
  • 1/3 a. š. druskos

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišome padažo ingredientus.
  2. Sumaišome vandenį su krakmolu, soją, miltus, kepimo miltelius.
  3. Stambiais kubeliais smulkiname daržoves: česnaką riekutėmis, svogūnų laiškus piršto dydžio, svogūnus ir ananasą - stambiai supjaustome.
  4. Vištieną supjaustome stambiais kubeliais, apvoliojame krakmolo-miltų mišinyje.
  5. Keptuvėje įkaitiname aliejų iki +180 C ir jame išverdame vištieną.
  6. Kitoje keptuvėje apkepame svogūną, česnaką, ananasą, papriką ir dedame į dubenį.
  7. Į keptuvę pilame padažą, dedame vištieną, apkeptas daržoves ir svogūnų laiškus. Išmaišome.

Garinta žuvis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Garintai žuvei reikės:

  • 1 didelė sterko filė arba 2 dorados
  • 30 g imbiero
  • 6 g kalendros
  • 30 g laiškinio svogūno
  • 2 v. š. rapsų aliejaus

Padažui reikės:

  • 2 v. š. sojos
  • 2 v. š. balto vyno
  • 2 v. š.  vandens
  • ½ v. š. cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Žuviai nukerpame pelekus. Abi puses įpjauname rombu, kad geriau sugertų aromatą.
  2. Imbierą supjaustome plonais šiaudeliais, dedame ant žuvies.
  3. Keptuvėje arba puode užverdame vandenį, dedame garintuvą ant jo žuvį.
  4. Gariname 12-14 min. Ant dangčio dedame virtuvinį rankšluostį, kad temperatūra maksimaliai pakiltų.
  5. Padažui svogūnų laiškus pjaustome šiaudeliais, stambiai smulkiname kalendrą.
  6. Į puodą pilame soją, vyną, vandenį, beriame cukrų, užverdame ir kaitiname, kol sutirštės.
  7. Atskirai įkaitiname aliejų iki +180-190 C.
  8. Pateikimui ant žuvies dedame svogūnų laiškus ir kalendrą. Pilame įkaitintą aliejų ir pabaigoje padažą.

Bulvės su baklažanais

REKLAMA

Bulvėm su baklažanais reikės:

  • 400 g bulvių
  • 1 vidutinis baklažanas
  • 1 žalia paprika
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 1 a. š.  krakmolo
  • 20 g svogūnų laiškų
  • Aliejus kepimui

Padažui reikės:

  • 2 v. š. sojos
  • 1 v. š. austrių padažo
  • 1 a. š. cukraus
  • 1/2 a. š.  krakmolo
  • 50 ml vandens
  • 1 ½ a. š. sezamų aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Baklažanus supjaustome gabaliukais. Į dubenį pilame šalto vandens, beriame saujelę druskos, dedame baklažanus. Paliekame pastovėti.
  2. Padažui sumaišome vandenį su krakmolu, pilame soją, austrių padažą, cukrų, sezamų aliejų. Dedame druskos, jeigu reikia.
  3. WOK keptuvėje įkaitiname aliejų iki +180 C.
  4. Baklažanus nusausiname popieriniu rankšluosčiu, sumaišome su krakmolu.
  5. Verdame aliejuje, į keptuvę dedame tik tiek, kiek telpa ant dugno.
  6. Bulves, paprikas supjaustome.
  7. Bulves kepame su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  8. Atskirai kepame paprikas, pabaigoje dedame česnaką, pilame pagamintą padažą. Kaitiname kol sutirštės.
  9. Tuomet dedame bulves, baklažanus ir smulkintus svogūnų laiškus, išmaišome.

Ryžiam su kiaušiniu reikės:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  • 300 g ryžių sushi
  • 450 ml vandens
  • 40 g ghee sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a. š. druskos

Gaminimo eiga:

  1. Ryžius užpilame vandeniu ir užverdame. Kai ryžiai užvirs, puodą uždengiame dangčiu, sumažiname kaitinimą iki minimumo ir neatidengdami verdame 10 min.
  2. Kai ryžiai išvirs, beriame druskos ir išmaišome.
  3. Keptuvėje išlydome sviestą, kiaušinius išplakame.
  4. Tuomet pilame juos sviestą, maišydami su mentele, kad pasiskirstytų gabaliukais ir dedame ryžius.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų