Traškiems kiaulienos šonkauliams reikės:
- 1 kg šonkauliukų
Marinatui reikės:
- 30 g sojos
- 30 g acto
- 1 v. š. cukraus
- 1 a. š. druskos
- 1 kiaušinio baltymas
- 3 v. š. vandens
- 1 a. š. kukurūzų krakmolo
- 10 g imbiero
- žiupsnelis balto pipiro
- 5 v. š. kukurūzų krakmolo
- 2-3 skiltelės smulkinto česnako
- 20 g raudono čili šviežio smulkinto
- 20 g svogūnų laiškų
- Aštraus čili aliejaus
Gaminimo eiga:
- Šonkaulius supjaustome.
- Marinatui sumaišome soją, actą, cukrų, druską, baltymus, vandenį, krakmolą, tarkuotą imbierą, pipirus.
- Į marinatą dedame šonkaulius, išmaišome ir paliekame marinuotis apie 1 val. kambario temperatūroje.
- Po to šonkaulius apvoliojame likusiame krakmole. Paliekame dar 30 min pastovėti, kad apdžiūtų.
- Aliejų įkaitiname iki +170 C, dedame šonkaulius ir verdame 5 min.
- Į dubenį tiesiame popierinį rankšluostį, ant jo dedame šonkaulius.
- Kitoje keptuvėje pakaitiname aliejų, čili, česnaką labai trumpai, kad nesudegtų.
- Nuimame nuo ugnies, dedame smulkintus svogūnų laiškus, šiek tiek druskos.
- Tada šonkaulius verdame antrą kartą tik 30 sekundžių.
- Išimame iš aliejaus, pilame aliejaus, česnakų mišinį, išmaišome.
Guo Bao
- 1 st. acto
- 200 g cukraus
- 1/2 citrinos
- Druskos pagal skonį
- 250 g kiaulienos nugarinės be kaulo
- 1/3 a. š. sodos
- ½ a. š. druskos
- 20 g balto sauso vermuto
- Žiupsnelis baltojo pipiro
- 4 v. š. bulvių krakmolo
- 600 ml vandens
- 1 v. š. aliejaus
- 30 g imbiero
- 1/2 baltos poro dalies
- 1-2 skiltelės česnako
Gaminimo eiga:
- Krakmolą sumaišome su vandeniu ir leidžiame krakmolui nusėsti. Tada nupilame vandenį.
- Į puodą pilame actą, cukrų, spaudžiame citrinos sulčių. Užvirus verdame, kol išgaruos acto kvapas.
- Ant maistinės plėvelės dedame mėsą. Padaužome, suploniname ir supjaustome plačiomis juostelėmis.
- Į dubenį pilame vermutą, dedame druską, sodą, pipirus, mėsą ir išmaišome. Paliekame pastovėti 15-20 min.
- Imbierą, porą supjaustome smulkiais šiaudeliais, česnaką riekutėmis.
- Mėsą tolygiai sumaišome su krakmolu, dar paliekame pastovėti.
- Įkaitiname aliejų iki +160 C, po vieną gabaliuką dedame mėsą, verdame kol gražiai apskrus.
- Stengiamės, kad nesuliptų. Pabaigoje padidiname temperatūrą iki +190 C.
- Į paruoštą padažą ir užvirtą padažą dedame porus, imbierą, česnaką ir druskos. Paruoštą padažą pilame ant mėsos.
Saldžiarūgštė vištiena su ananasais
Saldžiarūgštei vištienai reikės:
- 200 g šlaunelių mėsos be kaulo
- 2 v. š. sojos
- 60 ml vandens
- 2 v. š. miltų
- 2 v. š. krakmolo
- ½ a. š. kepimo miltelių
- 1 l aliejaus kepimui
Daržovėms reikės:
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 200 g sunokusio ananaso
- 100 g paprikos saldžios nuluptos (žalios)
- 20 g svogūno laiškų
- 30 ml aliejaus
Padažui reikės:
- 2 v. š. kečupo
- 1 v. š. „sriracha“ padažo
- 2 v. š. acto
- 1 ½ v. š. cukraus
- 1 a. š. austrių padažo
- 50 ml vandens
- ½ a. š. kukurūzų krakmolo
- 1/3 a. š. druskos
Gaminimo eiga:
- Sumaišome padažo ingredientus.
- Sumaišome vandenį su krakmolu, soją, miltus, kepimo miltelius.
- Stambiais kubeliais smulkiname daržoves: česnaką riekutėmis, svogūnų laiškus piršto dydžio, svogūnus ir ananasą - stambiai supjaustome.
- Vištieną supjaustome stambiais kubeliais, apvoliojame krakmolo-miltų mišinyje.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų iki +180 C ir jame išverdame vištieną.
- Kitoje keptuvėje apkepame svogūną, česnaką, ananasą, papriką ir dedame į dubenį.
- Į keptuvę pilame padažą, dedame vištieną, apkeptas daržoves ir svogūnų laiškus. Išmaišome.
Garinta žuvis
Garintai žuvei reikės:
- 1 didelė sterko filė arba 2 dorados
- 30 g imbiero
- 6 g kalendros
- 30 g laiškinio svogūno
- 2 v. š. rapsų aliejaus
Padažui reikės:
- 2 v. š. sojos
- 2 v. š. balto vyno
- 2 v. š. vandens
- ½ v. š. cukraus
Gaminimo eiga:
- Žuviai nukerpame pelekus. Abi puses įpjauname rombu, kad geriau sugertų aromatą.
- Imbierą supjaustome plonais šiaudeliais, dedame ant žuvies.
- Keptuvėje arba puode užverdame vandenį, dedame garintuvą ant jo žuvį.
- Gariname 12-14 min. Ant dangčio dedame virtuvinį rankšluostį, kad temperatūra maksimaliai pakiltų.
- Padažui svogūnų laiškus pjaustome šiaudeliais, stambiai smulkiname kalendrą.
- Į puodą pilame soją, vyną, vandenį, beriame cukrų, užverdame ir kaitiname, kol sutirštės.
- Atskirai įkaitiname aliejų iki +180-190 C.
- Pateikimui ant žuvies dedame svogūnų laiškus ir kalendrą. Pilame įkaitintą aliejų ir pabaigoje padažą.
Bulvės su baklažanais
Bulvėm su baklažanais reikės:
- 400 g bulvių
- 1 vidutinis baklažanas
- 1 žalia paprika
- 2 skiltelės smulkinto česnako
- 1 a. š. krakmolo
- 20 g svogūnų laiškų
- Aliejus kepimui
Padažui reikės:
- 2 v. š. sojos
- 1 v. š. austrių padažo
- 1 a. š. cukraus
- 1/2 a. š. krakmolo
- 50 ml vandens
- 1 ½ a. š. sezamų aliejaus
- Druskos pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Baklažanus supjaustome gabaliukais. Į dubenį pilame šalto vandens, beriame saujelę druskos, dedame baklažanus. Paliekame pastovėti.
- Padažui sumaišome vandenį su krakmolu, pilame soją, austrių padažą, cukrų, sezamų aliejų. Dedame druskos, jeigu reikia.
- WOK keptuvėje įkaitiname aliejų iki +180 C.
- Baklažanus nusausiname popieriniu rankšluosčiu, sumaišome su krakmolu.
- Verdame aliejuje, į keptuvę dedame tik tiek, kiek telpa ant dugno.
- Bulves, paprikas supjaustome.
- Bulves kepame su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
- Atskirai kepame paprikas, pabaigoje dedame česnaką, pilame pagamintą padažą. Kaitiname kol sutirštės.
- Tuomet dedame bulves, baklažanus ir smulkintus svogūnų laiškus, išmaišome.
Ryžiam su kiaušiniu reikės:
- 300 g ryžių sushi
- 450 ml vandens
- 40 g ghee sviesto
- 2 kiaušiniai
- 1 a. š. druskos
Gaminimo eiga:
- Ryžius užpilame vandeniu ir užverdame. Kai ryžiai užvirs, puodą uždengiame dangčiu, sumažiname kaitinimą iki minimumo ir neatidengdami verdame 10 min.
- Kai ryžiai išvirs, beriame druskos ir išmaišome.
- Keptuvėje išlydome sviestą, kiaušinius išplakame.
- Tuomet pilame juos sviestą, maišydami su mentele, kad pasiskirstytų gabaliukais ir dedame ryžius.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!