Blynams reikės:
- 400 g bulvių (arba 3 didelės bulvės)
- 100 g sviesto
- 300 g triušienos
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 50 g alyvuogių aliejaus
- „Vegeta Natur“ prieskoniai
- 1 citrina
- Saulėgrąžų aliejus kepimui
Padažui reikės:
- 150 g grietinės
- 1-2 skiltelės česnako
- Ryšulėlis svogūnų laiškų
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Salotoms reikės:
- 200 g romaninės salotos
- Sauja vyšninių pomidorų
- ½ agurko
- Ryšulėlis petražolių
- Ryšulėlis svogūnų laiškų
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- ½ citrinos
- 1 skiltelė česnako
- Kelios šakelės krapų
Gaminimo eiga:
- Bulves sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve, rankomis išspauskite sultis.
- Tarkius su sviestu dėkite į mikrobangų krosnelę 5 min., kol sviestas ištirps ir bulvės jį sugers. Palikite atvėsti.
- Triušieną marinuokite su druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, „Vegeta Natur“ prieskoniais ir citrinos sultimis. Palikite 15 min.
- Keptuvėje gerai įkaitinkite gausiai rapsų arba saulėgrąžų aliejaus.
- Suformuokite 2 didelius arba 4 mažesnius plokščius blynus ir kepkite po 7-8 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio.
- Toje pačioje keptuvėje iškepkite triušienos išpjovas, kol gražiai apskrus.
- Padažui sumaišykite grietinę, kapotus svogūnų laiškus, trintą česnaką, paskaninkite druska ir pipirais.
- Salotoms susmulkinkite ingredientus, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kapotu česnaku, druska, pipirais ir citrinos sultimis.
- Papuoškite krapais.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!