Medžiagos: tulpių, narcizų, hiacintų, kardelių, amarilių svogūnėliai; bet kokios dekoratyvinės talpos: vazos, puodeliai, ąsočiai, salotinės ir net tarybinių laikų krištolas; dekoratyviniai akmenukai, stikliukai, žvirgždas, spalvotas smėlis, plastikiniai karoliukai, sagos, samanos.
Instrukcija:
1. Užmerkiame svogūnėlius šiltame vandenyje šaknimi žemyn. Tai leidžiame gėlėms pabusti.
2. Paskirstome akmenėlių sluoksnį talpos dugne. Dedame svogūnėlius šaknimi žemyn, sutvirtiname juos dar vienu dekoro sluoksniu. Svogūnėlių uodegėlės turi būti neprispaustos akmenukų.
3. Įpilame į talpą tiek vandens, kad jis vos liestų būsimų ūglių vietą. Neverta užpilti iš karto viso svogūnėlio, nes jis gali imti pūti anksčiau nei sudygs.
4. Pastatome talpą toliau nuo šviesios palangės. Kai balti ūgliai pasitemps žemyn, vandens galite įpilti daugiau. Sekite skysčio lygį vazoje, svogūninės gėlės ganėtinai greitai auga bei daug geria.
Žali lapai turėtų pasirodyti jau po kelių dienų. Dabar vazą galite perkelti į šviesą ir šilumą. Jeigu vanduo užsistovėjo, talpą galite pastatyti po tekančiu vandeniu ir perplauti.
Šaltinis: worldrecipes.eu