Sunaudojau (iš šios normos išėjo 5 puslitriniai ir 2 po 650 ml): 3,5 kg mėsingų kiaulienos šonkauliukų; 1 kg jautienos sprandinės; 1 kiaulės koja; 5 skiltelės česnako; 6 lauro lapai; kvepiančių pipirų; druskos (reikia ragauti, druska turi gerai jaustis).
Naminių konservų receptas
Mėsą nuplauname ir susmulkiname. Dedame į puodą, pilame vandenį ir nuverdame. Nuvirusią mėsą perplauname, išplauname puodą ir sudedame atgal. Vandens turi būti tiek, kad nepilnai apsemtų. Užkaičiame ir verdame apie valandą.
Toliau dedame prieskonius, druską ir ragaujame. Verdame dar apie valandą ar trumpiau, kol mėsytė nersis nuo kaulo ir jautiena taps minkšta. Idealus variantas yra greitpuodis. Užtektų ir 1 valandos virimo.
Pasiruošiame stiklainius: iššveičiame su soda ir pakaitiname ant garų arba orkaitėje. Dangtelius taip pat reikia išplauti ir išvalyti spiritu. Išvirusią mėsą nuneriame nuo kaulų, susmulkiname, išmaišome ir dar kartą užviriname.
Mėsą dedame į stiklainius kartu su sultiniu ir iš karto užsukame dangtelius. Laukiame, kol pilnai atvės, tada laikome šaldytuve. Mėsa nėra skirta labai ilgam laikymui. Reikėtų suvartoti per 2 savaites, nors ko gero stovėtų ir gerokai ilgiau. Pas mus neišstovi, nes yra labai skanu ir patogu. Skanių akimirkų!