Įdaras: virta malta kiauliena: 800 gramų; svogūnai: 4 (supjaustyti ir apkepinti); džiovintos žolelės: 1 šaukštelio (salierai, poras, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys); pipirai: 0,5 šaukštelio; druska: 1 šaukštelio.
Bulvės: virtos maltos bulvės: 1,5 kilogramo; kiaušiniai: 3; krakmolas: 2-3 šaukštų; druska: 1 šaukštelio.
Padažas: sviestas: 50 gramų; grietinė: 2 šaukštų; miltai: 1 šaukšto; vanduo (jeigu reiks).
GAMINIMAS
Pirmiausia sumaišome visus mėsos ingredientus tarpusavyje. Tuomet sumaišome visus bulvių ingredientus tarpusavyje.
Atgnybiame bulvių tešlos gabaliuką. Suplojame tešlą į delną, tuomet įdedame maždaug pusantro šaukšto mėsos, užveriame blyną.
Kepame jį keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol jis gražiai paruduos.
Padažas: Ištirpiname sviestą, įpilame miltų, grietinės bei žiupsnelį druskos. Šildome, kol pradės virti. Patiekiame iškeptus žemaičių blynus su pasigamintu padažu ir lepinamės!
Šaltinis: worldrecipes.eu/ tinklaraštis Romas and MO