• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien minima mėsainių diena, todėl skubėkite pasimėgauti lengvai pagaminamais naminiais mėsainiais. Jie ne tik skanūs, bet ir kvapnūs, todėl jų aromatas greitai prikvies svečių į jūsų namus. 

Šiandien minima mėsainių diena, todėl skubėkite pasimėgauti lengvai pagaminamais naminiais mėsainiais. Jie ne tik skanūs, bet ir kvapnūs, todėl jų aromatas greitai prikvies svečių į jūsų namus. 

REKLAMA

Jums reikės:

2 mėsainių duonelių, 200 gramų vištienos krūtinėlės, 4 saujų kukurūzų dribsnių, 2 didelio pomidoro, 4 didelių salotos lapų, sūrio, 1 kiaušinio, 20 gramų miltų, aliejaus kepti, raudonėlio, saldžiosios paprikos miltelių. 

Aitriųjų paprikų padažui:

100 gramų pomidorų padažo, 2 susmulkintų česnakų, raudonosios aitriosios paprikos, 3 šaukštų sojos padažo, 25 gramų rudojo cukraus. 

1. Iš pradžių galite pasidaryti padažą: į puodą sudedame česnakus bei aitriąją papriką, šiek tiek pakepiname. Tada supilame pomidorų padažą bei kitas sudedamąsias dalis. Išmaišome bei verdame maždaug 10 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies. Padažą suplakame blenderiu bei paliekame atvėsti.

REKLAMA
REKLAMA

2. Tuomet darbas su vištiena: vištienos krūtinėles įtriname megstamais prieskoniais bei šiek tiek suplojame plaktuku. Dubenėlyje išplakame kiaušinį, kitoje lėkštėje sutrupiname kukurūzų dribsnius. Įkaitinusios keptuvę, vištieną apvoliojame miltuose arba džiūvesėliuose, paskui kiaušinio plakinyje bei kukurūzų dribsnių trupiniuose. Apvoliotas vištienos krūtinėles kepame gerai įkaitintoje keptuvėje maždaug 5-6 minutes.

REKLAMA

3. Tuo tarpu, kol vištiena kepa, galite pasiruošti kitus ingredientus: pomidorus bei sūrį supjausomei riekelėmis, salotų lapus suplėšome norimo dydžio gabaliukais.

4. Kad būtų skaniau, bandeles galite trumpam įdėti į orkaitę, tuomet jos bus šiltos bei traškesnės.

5. Po to šiltas arba šaltas bandeles ištepame padažu, tada dedame salotų lapus bei pomidorų griežinėlius, ant viršaus uždedame keptą vištienos krūtinėlę ir sūrio riekelę. Tuomet sudedame likusius salotlapius, kas mėgsta, galite uždėti ir mėlynojo svogūno griežinėlių. Na ir pabaigoje - užvožiame šį nuostabų mėsainį viršutine duonelės dalimi bei mėgaujamės jo skoniu!

6. Pastebėjimas: Šis naminis burgeris/mėsainis toks gardus bei sotus, jog net bulvyčių prie jo visai nereikia. Galite patiekti su mėgstamomis salotomis.

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt/

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų