• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdos jau čia pat, tad ar jau susimąstėte, kokiais patiekalais nustebinsite savo šeimą bei susirinkusius svečius? Jeigu ne, pats metas pagalvoti. Idėjų bet kada galite pasisemti iš pačių geriausių savo srities profesionalų. 

Kalėdos jau čia pat, tad ar jau susimąstėte, kokiais patiekalais nustebinsite savo šeimą bei susirinkusius svečius? Jeigu ne, pats metas pagalvoti. Idėjų bet kada galite pasisemti iš pačių geriausių savo srities profesionalų. 

REKLAMA

Gardžiomis netradicinių patiekalų idėjomis šventiniam stalui, receptais ir naudingais patarimais pasidalins TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Vitalija Kurganovė. Maistas su charakteriu – taip galima apibūdinti Vitalijos patiekalus. Savo receptais ir atradimais ji dalinasi tinklapyje magicmint.lt.

Šios „La Maistas“ laidos tema – patiekalai šventiniam stalui. Kaip sakė laidos viešnia Vitalija, ant šventinio jos stalo vietą randą ir tradiciniai patiekalai, ir naujovės.

laidos žiūrovams ji pasiūlys pasigaminti ne visai tradicinį patiekalą – midijas užkeptas su sūriu ir naminiu majonezu. Dar vienas jos receptas patiks ir puikiai tiks netoleruojantiems glitimo – šefė pagamins kūčiukus be kvietinių miltų. Kvietinius miltus ji pakeis migdolo riešutų miltais.

REKLAMA
REKLAMA

„Su tešla, kurioje visai nėra miltų, gan sunku dirbti, nes ji trupa. Tad prieš formuojant kūčiukus, patarčiau ją palaikyti šaldytuve“, – patarimu pasidalino Vitalija.

REKLAMA

Tuo tarpu profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis atsigręš į istoriją ir paruoš patiekalą, atkeliavusį iš Lietuvos didikų Radvilų virtuvės – įdarytą sterką su pastarnokais ir nesaldų meduolinį pyragą su griežčiais.

„Sterkas su pastarnokais – šis patiekalas atkeliavo iš Radvilų virtuvės. Jie daug keliavo, daug pasaulio matė, mėgo pasipuikuoti, prieš svečius pasirodyti, pirmieji Lietuvoje atsivežė profesionalius virtuvės šefus iš Prancūzijos, kurie ir įnešė Prancūzijos virtuvės dvelksmo į lietuvių virtuvę“, – įdomią patiekalo istoriją pasakojo šefas.

REKLAMA
REKLAMA

Vylius Blauzdavičius taip pat nustebins žiūrovus netikėtu patiekalu – gamins silkę, užkeptą su bulvėmis ir sūriu. O smaližiams paruoš meduoliškus sausainius su šokoladu.

Siūlome pasigaminti Tomo Rimydžio meduolinį pyragą su griežčių įdaru.

Receptai, naudingi patarimai ir įdomybės laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų