Baklažanams reikės:
- 1 didelis baklažanas
- 30 g miltų
- 50 g panko džiūvėsėlių
- 1 kiaušinis
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- Druskos pagal skonį
Padažui reikės:
- 400 ml konservuotų trintų pomidorų
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. cukraus
- 1/2 a. š. druskos
- 1/2 a. š. maltos rūkytos paprikos
- 1-2 šakelės šviežio baziliko
Sūrio kremui reikės:
- 100 g rikotos
- 100 g tarkuotos sausos mocarelos
- 40 g brandinto sauso sūrio
- 1/2 ryšulėlio petražolių
- 100 g mocarelos sūrio pabarstymui
- Pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Baklažaną supjaustyti 7-8 mm riekelėmis ir apibarstyti druska.
- Lengvai apvolioti miltuose, tada kiaušinio plakinyje, o galiausiai – panko džiūvėsėliuose.
- Kepti ant ne aukštesnės nei vidutinės temperatūros, kol apskrus iš abiejų pusių ir baklažanas suminkštės (būkite atsargūs, nesudeginkite paniruotrės!) Iškepus dėti ant popierinės servetėlės.
- Aliejuje pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką, tada supilti pomidorus ir kaitinti, kol nugaruos trečdalis padažo.
- Pabaigoje sudėti smulkintą baziliką bei prieskonius. Viską išmaišyti ir atvėsinti.
- Atskirame dubenyje sumaišyti sūrio kremo ingredientus, sudėti smulkintas petražoles ir pagardinti pipirais.
- Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
- Pradėti sluoksniuoti bokštelius: ant baklažano riekelės dėti sūrio kremo sluoksnį, pomidorų padažo sluoksnį, vėl baklažaną, sūrio kremą ir pomidorų padažą.
- Ant viršaus – baklažaną, kurį apibarstyti mocarela.
- Kiekvienas bokštelis turi turėti 3 baklažano riekeles.
- Kepti 15-20 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!