• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šitaip kepti lietinius su obuolių įdaru išmokau iš savo krikšto mamos. Ji man tokių blynelių prikepdavo, kai studijavau Kaune ir gyvenau pas ją. Kai dabar pamenu, jau išlipus iš troleibuso visa gatvelė kvepėdavo lietiniais su obuoliais ir cinamonu. Mmm, net seilė tysta“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Šitaip kepti lietinius su obuolių įdaru išmokau iš savo krikšto mamos. Ji man tokių blynelių prikepdavo, kai studijavau Kaune ir gyvenau pas ją. Kai dabar pamenu, jau išlipus iš troleibuso visa gatvelė kvepėdavo lietiniais su obuoliais ir cinamonu. Mmm, net seilė tysta“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Iš normos iškepsite apie 10 lietinių. Porcijos 5. Užtruksite apie 30 min.

Blyneliams:

  • 3 kiaušiniai;
  • 500 ml pieno;
  • 210 g miltų;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 1 v. š. cukraus;
  • 60 g tirpinto sviesto;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus.

Įdarui:

  • 4 – 5 obuoliai;
  • 1 v. š. cinamono;
  • 2 v. š. cukraus (kiekis priklauso nuo obuolių saldumo).
  • Aliejaus, kepimui;
  • Cukraus pudros, pabarstyti.
  • Grietinės, patiekti.

Blyneliams skirtus produktus sudedame į maisto smulkintuvą (puikiai tinka ir rankinis ar kokteilinė) ir išplakame iki vientisos masės.

Kepame lietinius su trupučiu aliejaus, kol gražiai iškeps.

Įdarui skirtus obuolius nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Maišome su cukrumi ir cinamonu. Šiuo įdaro dedame ant lietinių, suvyniojame, kaip mums gražiau ar skaniau. Kepame su šlakeliu aliejaus, kol blyneliai gražiai apskrus.

Pabarstome cukraus pudra ir valgome su grietine. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų