Naudokite kokį mėgstate faršą, bet aš rekomenduoju paukštienos faršą, nes tada gausis tobulo skonio balandėliai.
Balandėliai orkaitėje
Jums reikės:
500 gr. maltos kalakutienos; 1 svogūno; 4 šaukštai aliejaus; 1 st. sultinio; 1/2 st. nevirtų ryžių; 1/2 šaukštelio dž.raudonėlio; 8 didelių kopūsto lapų; 2 morkų; 100 ml. grietinėlės; žiupsnelio druskos; žiupsnelio pipirų.
Išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakelio.
Kopūsto lapus išskirstykite ir apvirkite sūdytame vandenyje (naudojau pailgą kopūstą, nes jis labai tinka balandėliams). Apvirusius kopūsto lapus išgriebkite.
Svogūnus susmulkinkite kubeliais, morką sutarkuokite ir apkepinkite aliejuje.
Kepintas daržoves dėkite į maltą mėsą, berkite išvirusius ryžius, raudonėlį, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Iš kopūsto lapų išpjaukite storąją lapų dalį. Dėkite mėsos įdaro ir gražiai susukite. Dėkite balandėlius į kepimo indą, kad sulankstyti kraštai būtu dugne. Užpilkite sultiniu , dėkite sutarkuotą morką ant viršaus ir dėkite į įkaitintą iki 170 C. temp orkaitę ir kepkite apie 35-40 min.
Likus kelioms minutėms iki troškinimo pabaigos, supilkite grietinėlę ir baikite troškinti.
Valgom su virtom bulvėm.
Šaltinis: „Samčio užrašai“