Kijevo kotletams reikės: 500 g maltos vištienos; 60 g sviesto; žalumynų; druskos; pipirų; česnako skiltelių; 2 kiaušinių; miltų; džiūvėsėlių (paprikos skonio); aliejaus.
Į maltą mėsą įmaišyti druskos ir pipirų. Sviestą sumaišyti su mėgstamais žalumynais, česnakais, susukti į kepimo popierių ir padėti sušalti į kamerą. Maltą vištieną ir sviestą padaliname į 5 dalis. Paimame dalį mėsos, į jos vidų įdedame sviesto (lyg darydami cepelinus).
Kiaušinius išplakame su dviem šaukštais šalto vandens. Suformuotus kotletus apvoliojame miltuose, po to kiaušiniuose ir po to džiūvėsėliuose. Dedame juos 10 min. į šaldymo kamerą. Ištraukus vėl apvolioti kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.
Kepti įkaitintame aliejuje apie 10–15 min. Reikia stebėti, kad aliejus per daug neįkaistų, nes tada išorėję kotletai bus iškepę, o viduje – žali.