Maisto ekspertas pažymi, kad dažnai netinkamoje vietoje laikomi maisto produktai spėja sugesti iki tinkamo vartoti termino. Jis teigia, kad dėl to kaltas yra šiltas oras. Neretai duonos gaminius laikome tam skirtose specialiose dėžutėse, stalčiuose ar net atvirose virtuvės lentynose.
Štai, kur negalima laikyti
Ekspertas sako, kad dėžutės, kuriose laikome duoną, yra neretai pagamintos iš medžio arba metalo, tad vien dėl šios priežasties tai tampa viena blogiausių vietų esant karštiems orams. Jis sako, kad indai, kurie dažnai yra pagaminti iš medžio arba metalo, nepadeda išlaikyti duonos šviežios, kai ši yra karšta.
Be to, jis pažymi, kad jokiu būdu duonos taip pat vasaros metu nereikėtų laikyti ir šaldytuve, nes neretai jis būna drėgnas, o duonai reikia sausos vietos, kad ši nesupelytų anksčiau laiko, rašoma mirror.co.uk.
Taip pat, maisto ekspertas pridūrė, kad duonos laikymas šaldytuve gali pakenkti jos tekstūrai ir skoniui.
Nereikėtų šiltuoju metu duonos laikyti ir popieriniame ar plastikiniame maišelyje, nes jie neužtikrina oro cirkuliacijos, kuri yra būtina duonos galiojimo laikui.
Ekspertas aiškino: „Plastikiniai maišeliai sulėtina duonos džiūvimą, todėl padidėja drėgmės kaupimosi ir pelėsio atsiradimo rizika. Na, o išgaravusi iš duonos drėgmė, kuri „įstringa“ plastikiniame maišelyje, tampa puikia mikrobų veisimosi terpe.“
Vietoje to, ekspertas sakė portalui „The Express“, kad vasarą visi turėtume duoną laikyti keramikiniuose ir moliniuose induose, nes šie yra pralaidūs orui, todėl kepiniai ilgiau išliks švieži. Taip pat jis pasidalino ir puikiu patarimu:
„Nupjovę kelias duonos riekeles, kepalą laikykite nupjauta puse žemyn – taip duona ilgiau išliks švieži ir nesuges anksčiau savo galiojimo laiko.“