Dr. Karanas Rajas savo trims milijonams sekėjų „TikTok“ pasakė, kad gerti maltą kavą gali būti tas pats, kas valgyti tarakonus. Medikas aiškino: „Tam tikrame procente kavos pupelių įsiveisia tarakonų ir kitų vabzdžių. Paprastai jų pašalinti ar kaip nors atskirti neįmanoma, todėl jie tiesiog skrudinami ir malami kartu su kavos pupelėmis.“
Jis pridūrė, kad didžioji dalis maisto kontrolės įstaigų leidžia tam tikrą vabzdžių liekanų procentą maiste, rašoma dailystar.co.uk
„Tarakonuose yra daug baltymų. Jei esate alergiški tarakonams, tuomet nesiartinkite prie iš anksto sumaltos kavos“, – sakė dr. Karanas. – „Kavos apdorojimo srityje dirbantys žmonės dažnai išsivysto alergiją tarakonams, nes jie pastoviai dirba su kavos pupelėmis.“
Šį šokiruojantį atradimą iš tiesų dar 2009 metais padarė entomologas dr. Douglas Emlenas – jis paaiškino, kad jo dėstytojui alerginė reakcija kildavo vos palietus tarakoną, ir panašus procesas vykdavo jam palietus iš anksto sumaltą kavą. Atidžiau įsigilinęs jis suprato, kad malta kava gaminama iš milžiniškų kalnų kavos pupelių, kurios būna įsiveisę tarakonai. JAV Maisto ir vaistų administravimo tarnybos publikuota ataskaita rodo, kad iki 10% žalių kavos pupelių gali būti su vabzdžiais.