• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau visai netrukus – Užgavėnės, o jos neįsivaizduojamos be svarbiausio atributo – blynų. TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ svečiai dalijasi skaniausiais blynų receptais – išbandykite ir lietinius blynus, ir gardžius amerikietiškus blynelius.

Jau visai netrukus – Užgavėnės, o jos neįsivaizduojamos be svarbiausio atributo – blynų. TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ svečiai dalijasi skaniausiais blynų receptais – išbandykite ir lietinius blynus, ir gardžius amerikietiškus blynelius.

REKLAMA

Blynus dažniausiai renkamės valgyti saldžius, tačiau daugelis nepelnytai užmiršta sūrias jų versijas – būtent tokias šįkart pristatys du maisto gaminimo entuziastai.

Pirmieji blynai Lietuvoje greičiausiai atsirado dar Viduramžiais. O Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais jau buvo žinomi ir mieliniai blynai, kurie buvo sotūs bei tinkami šventėms.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu šiandien blynų receptų yra tūkstančiai. Ploni, lietiniai, prancūziški arba purūs, amerikietiški, su šonine, klevų sirupu ir kitais pagardais – pasirinkimų yra begalės.

REKLAMA

Savo blynų receptais pasidalijo tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata ir mitybos specialistas Mantas.

Plikyti lietiniai su lašiša ir krienų padažu

Lietinių blynų tešlai reikės:

  • 1 kiaušinio;
  • 1 stiklinės kefyro;
  • 1 stiklinės miltų;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • 0,5 stiklinės verdančio vandens;
  • 20 g ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Padažui:

REKLAMA
REKLAMA
  • 3-4 šaukštų grietinės;
  • 1 šaukštelio krienų (baltų);
  • Ryšelio šviežių krapų;
  • Druskos;
  • Maltų pipirų.

Patiekimui:

  • Rūkytos ar sūdytos lašišos;
  • Šviežių krapų;
  • Svogūnų laiškų.

 

Į dubenį mušame kiaušinį, beriame cukrų, druską ir gerai išplakame. Supilame alyvuogių aliejų, kefyrą ir miltus, išmaišome. Į tešlą pilame pusę stiklinės verdančio vandens ir leidžiame pastovėti 20-30 minučių. Kepame blynus įkaitintoje keptuvėje, kurią karts nuo karto patepame aliejumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminame padažą: sumaišome grietinę su krienais, druska, pipirais ir šviežiais krapais. Blynus patiekiame su padažu ir sūdyta lašiša bei žalumynais.

Amerikietiški blyneliai su kumpiu ir mocarela

Reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 2-3 v. š. cukraus;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 150 ml. pieno;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • 140 g miltų;
  • 3 v. š. išlydyto sviesto;
  • Serano kumpio;
  • Mini mocarelos;
  • Saulėje džiovintų pomidorų;
  • Baziliko;
  • Šilauogių;
  • Džiovinto baziliko.

REKLAMA

Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, kiaušinių trynius, cukrų, druską ir lydytą sviestą. Pilame pieną ir išmaišome.

Kitame dubenyje iki standumo išplakame kiaušinių baltymus, kuriuos iš lėto įmaišome į tešlą. Iškeptus blynus patiekiame su serano kumpiu, saulėje džiovintais pomidorais, mocarelos sūriu ir šilauogėmis.

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų