Ši ekranizacija privers pamiršti romantizuotą pasaką apie linksmuolį vagį Šervudo girioje. R. Scottas filme pateikia naują, žemiškesnę ir istoriškai pagrįstą garsiosios legendos versiją.
XIII amžiaus pabaigoje Anglijoje klestėjo korupcija, o valdžia buvo silpna ir žiauri. Po karaliaus Ričardo Liūtaširdžio mirties lankininkas Robinas Longstryde (akt. Russell Crowe) apsimeta žuvusiu riteriu, kad įvykdytų pažadą – grąžintų kardą jo šeimai. Tačiau netrukus įsitraukia į pavojingą kovą prieš tironiją.
Ši istorija atskleis, kaip gimsta legenda. Ne iš pasakų, o iš kraujo, kovos ir teisingumo troškimo. Tai – Robinas Hudas, kokio dar nematėte: žmogus, kurio vardas taps laisvės simboliu.
Filme „Robinas Hudas“ vaizduojamas XIII amžiaus gyvenimas leidžia pažvelgti ir į to meto mitybos ypatumus. Atsižvelgdami į tai, Vaida ir Laurynas pasirinko paruošti gurmanišką patiekalą, kuris atspindėtų viduramžių virtuvę – austres, kurios, pasirodo, XIII amžiaus Anglijoje buvo itin populiarios.

Degustacinis austrių rinkinys
Austrės su jalapenų ir agurkų granita
Ingredientai:
- 2 austrės;
- 1 mažo agurko (nulupto);
- 1/5 jalapeno (be sėklų, smulkiai kapoto);
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- 1 a. š. cukraus;
- Žiupsnelis druskos ir pipirų „Sauda“.
Gaminimo eiga:
Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Gautą mišinį supilkite į indelį ir dėkite į šaldiklį. Kas 30 minučių pamaišykite masę šakute, kad susiformuotų šerbetinė tekstūra. Kai granita bus visiškai sustingusi, ant kiekvienos austrės uždėkite po šaukštelį šio gaivaus šerbeto. Skanaus!
Šviežios austres su „kruvinu“ pomidorų padažu
Ingredientai:
- 2 austrės;
- 1 mažas pomidoras (nuluptas, be sėklų, labai smulkiai kapotas);
- 1 a. š. smulkintų raudonųjų svogūnų;
- 1 v. š. raudonojo vyno acto;
- 1 a. š. Vorčesterio padažo;
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- Druska ir pipirai „Sauda“.
Gaminimo eiga:
Sumaišykite visus padažo ingredientus ir atšaldykite. Patiekiant ant kiekvienos austrės uždėkite po šaukštelį šio padažo. Skanaus!
Austrės su lašišos ikrais ir trumų aliejumi
Ingredientai:
- 2 austrės;
- 2 a. š. lašišos ikrų;
- Keli lašai trumų aliejaus;
- Šiek tiek citrinų sulčių;
- Smulkinti laiškiniai česnakai.
Gaminimo eiga:
Ant kiekvienos austrės dėkite po šaukštelį ikrų, lašelį trumų aliejaus, citrinos sulčių ir užberkite žalumynų. Skanaus!
Užkeptos austrės
Ingredientai:
- 2 austrės;
- 1 v. š. sviesto (paprasto, nesūdyto);
- 1 v. š. panko džiūvėsėlių;
- 1 a. š. smulkiai tarkuoto parmezano;
- Šlakelis alyvuogių ar trumų aliejaus (pagal skonį);
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- Prieskonių mišinys su česnakais „Sauda“.
Gaminimo eiga:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pagardinkite prieskonių mišiniu su česnakais, džiūvėsėliais, sūriu, druska bei pipirais. Iš geldelių išimtas austres apvoliokite šiame mišinyje. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje karšto oro gruzdintuvėje apie 5–6 min, kol apskrus. Skanaus!
Traškios japoniško stiliaus austrės
Ingredientai:
- 2 austrės;
- Šiek tiek miltų;
- Plaktas kiaušinis;
- Panko džiūvėsėliai;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- Šiek tiek ponzu padažo.
Gaminimo eiga:
Austres pavoliokite miltuose, tada kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje karšto oro gruzdintuvėje apie 6–7 min, kol gražiai apskrus. Patiekite su šlakeliu citrusinio ponzu.
Visas paruoštas austres gražiai išdėliokite ant didelės lėkštės, pripildytos ledukais. Šalia patiekite keletą žaliosios citrinos skiltelių – kad kiekvienas galėtų papildomai pagardinti austrę šviežiomis rūgštelės natomis. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































