Ingredientai:
- 700 gr maltos mėsos;
- 150 ml džiūvėsėlių;
- 150 ml grietinėlės;
- kiaušinis;
- svogūnas;
- dž. bazilikas;
- druska, pipirai.
Džiūvesėlius užpilkite grietinėle. Susmulkinkite svogūną, viską sudėkite į maltą mėsą ir gerai išmaigykite.
Įdarui:
- 2 morkos;
- 2 svogūnai;
- 0.5 arb. šaukštelio cukraus;
- druska, pipirai;
- aliejus;
- kas mėgsta, kmynų galite įdėti.
Sutarkuoti morkas, susmulkinti svogūnus ir apkepti keptuvėje ant aliejaus. Pagardinti prieskoniais. Atvėsinti. Formuoti drėgnomis rankomis kiaušinio dydžio ir formos kukulaičius, į vidų dedant po šaukštą įdaro.
Apvolioti džiūvesėliuose ir kepti keptuvėje ant nedidelės ugnies vartant iš visų pusių. Apkeptus sudėti į puodą ir užpilti padažu.
Padažui:
- 200 gr lydyto sūrelio;
- 500 ml vištienos sultinio;
- krapų;
- druska, pipirai;
- raudonėlio;
- citrinos žievelės.
Sūrelį ištirpinti šiltame sultinyje. Įtarkuoti citrinos žievelę, suberti prieskonius, išmaišyti. Troškinti uždengus 20 min. Skanaus!