• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maltos mėsos kepsnys su įvairiais įdarais. Šį kartą labai paprastai su morkų ir svogūnų įdaru“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

Maltos mėsos kepsnys su įvairiais įdarais. Šį kartą labai paprastai su morkų ir svogūnų įdaru“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 700 gr maltos mėsos;
  • 150 ml džiūvėsėlių;
  • 150 ml grietinėlės;
  • kiaušinis;
  • svogūnas;
  • dž. bazilikas;
  • druska, pipirai.

Džiūvesėlius užpilkite grietinėle. Susmulkinkite svogūną, viską sudėkite į maltą mėsą ir gerai išmaigykite.

Įdarui:

  • 2 morkos;
  • 2 svogūnai;
  • 0.5 arb. šaukštelio cukraus;
  • druska, pipirai;
  • aliejus;
  • kas mėgsta, kmynų galite įdėti.

Sutarkuoti morkas, susmulkinti svogūnus ir apkepti keptuvėje ant aliejaus. Pagardinti prieskoniais. Atvėsinti. Formuoti drėgnomis rankomis kiaušinio dydžio ir formos kukulaičius, į vidų dedant po šaukštą įdaro.

Apvolioti džiūvesėliuose ir kepti keptuvėje ant nedidelės ugnies vartant iš visų pusių. Apkeptus sudėti į puodą ir užpilti padažu.

Padažui:

  • 200 gr lydyto sūrelio;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • krapų;
  • druska, pipirai;
  • raudonėlio;
  • citrinos žievelės.

Sūrelį ištirpinti šiltame sultinyje. Įtarkuoti citrinos žievelę, suberti prieskonius, išmaišyti. Troškinti uždengus 20 min. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų