Pokalbio metu Ieva Lučiūnienė papasakojo apie naujų patalpų virš vandens atidarymą ir apie dienas, kai skelbė, kad visas maistas išparduotas.
Miesto gyventojams įteikė dovaną
Šiemet Ievos ir Mykolo Lučiūnų restoranui sukako du metai. Ta proga šeima persikėlė į didesnes patalpas, kurios traukia visų širvintiškių ir miesto svečių akį.
„Tai gavosi, kaip išankstinė kalėdinė dovana širvintiškiams. Mes visi labai džiaugiamės, kad miesto gyventojai galės didžiuotis savo miesteliu“, – atskleidė Ieva.
Patalpų dydis ir grožis stebina ne vieną. Savininkė atskleidė, kad didėjant „Alkano briedžio“ kolektyvo šeimai norėjosi daugiau erdvės.
„Pastatas yra betoninis, pakeltas virš vandens. Iš visų pusių sudėti stikliniai langai iki žemės. Tad iš vienos pusės matosi vanduo, iš kitos medžiai. Patalpos išties įspūdingos, modernios ir naujos“, – džiūgavo šeimos verslą plėtojanti Ieva.
Stengėsi neatsilikti papuošimais
Negana to, kad šeima persikėlė į naujas patalpas, taip pat Ievai ir Mykolui Lučiūnams lapkričio mėnesį reikėjo galvoti apie ne už kalnų prasidėsiantį šventinį sezoną.
„Širvintų miestas garsėja savo ištaigingais papuošimais. Dėl to, kai atidarinėjome naujus savo gero maisto namus, iškart ėmėme galvoti apie Kalėdas, šventinį periodą. Tad miestelis savo eglutę įžiebė lapkričio 30-ąją, o mes panašiu metu papuošėme savo namus“, – atskleidė Ieva.
Įdomu tai, kad restorano viduje eglučių lankytojai nepamatė. Jas visas buvo galima rasti lauke: „Gyvomis miško eglutėmis papuošėme lauko erdvę, paruošėme vietą tiems, kurie norėtų nusifotografuoti, papuošėme suoliuką, padėjome pledą“.
Eglutes šeima rinkosi puošti šiltais atspalviais tam, kad gyventojai justų šventinio sezono jaukumą: „Visas eglutes papuošėme lemputėmis, o žaisliukus parinkome trijų spalvų – raudonus, auksinius ir sidabrinius“.
Išpardavė visą maistą
Kalėdiniai papuošimai ir naujai atsidariusios patalpos suviliojo ne vieną širvintiškį ir miesto svečią. Ieva pasakoja, kad kelias gruodžio mėnesio dienas lankytojų srautas buvo toks didelis, kad restorane nebeliko maisto.
„Lapkritį visiems visko užteko, bet gruodžio pirmosiomis dienomis, kad ir kaip ruošėmės, srautas buvo per didelis. Teko skelbti, kad viskas išparduota“, – atskleidė moteris.
Visgi, po pirmųjų gruodžio dienų šeima lankytojų srautams ėmė ruoštis dar atsakingiau. Nors šiuo metu visiems restorano svečiams maisto pakanka, tačiau eilėse tenka palaukti ne vienam.
„Po šeštadienio ėmėme dar kitaip planuotis ir ruoštis. O dabar visos dienos praėjo sklandžiai. Mes su Mykolu dirbame, plušame, vadovaujame. Turime gerą ir stiprią komandą <...>. Tad dabar visko pakanka, bet reikia palaukti. Savaitgaliais sustabdėme staliukų rezervaciją ir maisto tiekimą išsinešimui ir kviečiame žmones laukti gyvos eilės principu“, – apie lankytojų srautus papasakojo Ieva.