Malta jautiena yra tikras kulinarinis chameleonas – ji tinka nuo sultingų mėsainių ar nuodėmingos lazanijos iki gardžių pyragėlių su mėsa ar gardžiausių kotletų.
Tačiau yra vienas slaptas ingredientas, kuris gali paversti paprastą maltą mėsą dar skanesnę bei padėti išlaikyti jos minkštumą ir sultingumą, rašo express.co.uk.
Į faršą pataria įdėti sodos
Kulinarijos ekspertai „Chowhound“ dalijasi netikėtu patarimu, kaip pagerinti faršo skonį ir kepant mėsą joje išlaikyti tai, kas svarbiausia: minkštumą ir sultingumą. Ir viskas, ką reikia padaryti, tai į jį įdėti šiek tiek sodos.
Įberiant jos gaminimo metu, pakeliamas maltos mėsos pH lygis, todėl baltymai nesulimpa tarpusavyje ir neišstumia drėgmės – tokiu būdu jautiena tampa minkštesnė ir sultingesnė.
„Sumaišykite apie pusę arbatinio šaukštelio sodos su nedideliu kiekiu vandens ir tuomet supilkite į maltą jautieną“, – paprastu metodu dalijasi „Chowhound“.
Prieš kepdami mėsą, leiskite jai pastovėti bent 15 minučių, kad soda spėtų tinkamai suveikti.
Šis triukas nėra tik internete sklandanti legenda – šio metodo veiksmingumą patvirtino ir žinomas Jungtinės Karalystės šefas Tomas Kerridge'as.
Šių metų pradžioje „ITV“ laidoje „This Morning“ jis taip pat rekomendavo naudoti sodą, kad mėsainių paplotėliai ar kotletai būtų sultingi.
Kai laidos vedėjas Benas Shephardas uždavė klausimą nuo žiūrovo Josho, kuris skundėsi, kad jo mėsainių paplotėliai kepant limpa prie grotelių ir subyra, T. Kerridge'as pasiūlė praktišką sprendimą:
„Jei gaminate mėsainių paplotėlius patys, į faršą įdėkite žiupsnelį sodos. Maišant soda padeda surišti baltymus mėsoje, todėl paplotėlis išlieka vientisas ir nesubyra, kai jį vartote.“
Šio patarimo veiksmingumą patvirtina ir kulinarijos ekspertai iš „The Kitchn“, kurie teigia, kad valgomoji soda veikia kaip „minkštiklis“, ypač jei ruošiama malta jautiena.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!