• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grikius, kaip ir visus kitus grūdus, iš vakaro pamerkiame ir dedame į šaldytuvą. Užpilame didesniu kiekiu vandens – grikiai labai išbrinksta. Kitą dieną perplauname ir paverdame keletą minučių kol suminkštės. Svarbu nepervirti – jie jau išbrinkę.

Grikius, kaip ir visus kitus grūdus, iš vakaro pamerkiame ir dedame į šaldytuvą. Užpilame didesniu kiekiu vandens – grikiai labai išbrinksta. Kitą dieną perplauname ir paverdame keletą minučių kol suminkštės. Svarbu nepervirti – jie jau išbrinkę.

REKLAMA

Visus grūdus ir ankštinius būtina mirkyti vandenyje, kad pašalintume gamtos sukurtas saugančias sėklas medžiagas, kurios gali būti kenksmingos mūsų organizmui ir imuninei sistemai.

Mirkytos sėklos (taip pat ir riešutai) pradeda dygimo procesą, nuodingos medžiagos pašalinamos. Tai labai svarbu.

Grikių troškiniui reikės:

Mirkytų, pavirtų, nusausintų grikių; Pakepinto svogūno, petražolių ir krapų; Pomidorų pastos; Virtų pjaustytų morkų; Druskos, pipirų, kario.

Viską sumaišome ir patiekiame su humusu ir žalumynais. Jei neturite humuso – į troškinį galima dėti virtas ar konservuotas pupeles.

Šaltinis: tinklaraštis Kuras kūnui

Kam virt grikius? Uztenka pamerk i pasudyta vandeni ir palikt per nakti. Ryte pakepinti svogunus, morkas, grybus, farsa ar sonine ir suversti visus grikius i keptuve. Galima dar lesiu imaisyt i mase. Gaunas super. Skaunaus!!!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų