Šį kartą „La maistas“ kūrybinė komanda lankysis Širvintų rajone, Musninkų miestelyje, kuriame lietuvė Kristina su vyru prancūzu Vincentu įkūrė jaukią kavinukę „Cafe Muse“. Čia kasryt Vincentas kepa prancūziškus kruasanus bei pyragus. Specialiai „Pyragų dienai“ jis pagamins prancūzišką šokoladinį pyragą. Prancūzas pataria jam naudoti kuo kartesnį juodąjį šokoladą.
Nuolatinis laidos šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius keps sluoksniuotą obuolių pyragą su labai įdomiu būdu pagaminta karamele. „Labai paprastas, greitas receptas, reikės tik šiek tiek kruopštumo. Pyragams geriau rinkitės rūgštesnius obuolius“, – kalbėjo Vylius.
Kitas nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins grikių miltų pyragą su spanguolėmis ir migdolais.
„Pyragas, greitas, nesudėtingas, bet savo sudėtim ne prastas, be gliuteno. Įprastą pieną keičiu migdolų pienu“, – savo kepinį pristatė Tomas. Prie pyrago Tomas paruoš specialų mėlynių padažą.
Siūlome ir Jums išsikepti Tomo pyragą.
Jums reikės:
200 g migdolų arba įprasto pieno
200 g grikių miltų
100 g migdolų drožlių
3 kiaušinių
50 g kakavos
50 g migdolų miltų
50 g rudojo cukraus
50 g spanguolių
50 g sviesto
7 g vanilės ekstrakto (arba maltos vanilės)
5 g cinamono
5 g kardamono
5 g kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.
Tryniai dedami į elektrinį plaktuvą. Ten pat pilama pusė kiekio pieno, dedami prieskoniai, kakava, cukrus ir viskas gerai išmaišoma.
Tada sudedami grikių miltai, kepimo milteliai ir likęs pienas. Viskas dar kartą išplakama.
Į masę įmaišomi standžiai išplakti kiaušinių baltymai.
Kepimo forma ištepama sviestu ir pabarstoma migdolų drožlėmis bei migdolų miltais. Supilama pyrago masė, ant viršaus išdėliojamos spanguolės. Pabarstoma dar trupučiu migdolų miltų.
Pyragas kepamas iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.
Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.