Kas yra Kombučia?
Tai fermentuota, gazuota arbata, kilusi iš Kinijos prieš 2000 metų. Daugeliui gali pasirodyti, jog gazuotas gėrimas kenkia organizmui, tačiau kombučia turi gerųjų savybių. Tai nealkoholinis gėrimas, gaminamas iš juodos, žalios arba abiejų arbatų mišinio, kuriame auga grybas.
Kaip atskirti tikrą ir kokybišką kombučia?
Atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką. Tikra ir natūrali kombučia galioja nuo 3 iki 6 mėnesių. Taip pat gyvas gėrimas, kurį randate parduotuvėje neturėtų būti skaidrus – turite matyti nuosėdas, taip būsite tikri, jog produktas kokybiškas. Jei galiojimo laikas yra apie du metus, tuomet neapsigaukite – tai negyva kombučia, paprastas gėrimas be gyvybės ženklų.
Daugiau naudingų patarimų jau šį sekmadienį, 9 val. per žiūrimiausią televiziją TV3!