Blynams reikės:
- 250 g rikotos
- 2 kiaušiniai
- ½ stiklinės kefyro
- 20 g sviesto
- Nutarkuota vienos citrinos žievelė
- Druskos pagal skonį
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 4-5 v. š. kvietinių miltų
- Ryšulėlis šviežių krapų
- Ryšulėlis svogūnų ar česnako laiškų
Garnyrui reikės:
- 100 g sūdytos lašišos
- 150 g grietinės arba jogurto
- 1 pakelis varškės
- 1 skiltelė česnako
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite rikotą su kiaušiniais, kefyru, citrinos žievele, smulkintomis žolelėmis ir ištirpdytu bei pravėsintu sviestu.
- Kepimo miltelius sumaišykite su citrinos sultimis ir įmaišykite į tešlą.
- Tada po truputį dėkite miltus (svarbu jų nepadauginti, kad blynai gautųsi purūs).
- Kepkite sausoje keptuvėje. Jei blynai lengvai apverčiami ir iškepė purūs, papildomų miltų nebereikia.
- Garnyrui sumaišykite varškę su trintu česnaku, žiupsneliu druskos ir grietine arba jogurtu.
- Patiekite blynelius su česnakine varške ir sūdytą lašiša.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!