• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gardžių pietų idėja: rikotos blynai pagal „Kitchen Julie“

Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Laidoje „IKI šefų kovos“ tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalino, kaip namuose pasigaminti  sūrius rikotos blynelius. Puikus gardžių pietų ar jaukios vakarienės pasirinkimas.

Laidoje „IKI šefų kovos“ tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalino, kaip namuose pasigaminti  sūrius rikotos blynelius. Puikus gardžių pietų ar jaukios vakarienės pasirinkimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blynams reikės:

  • 250 g rikotos
  • 2 kiaušiniai
  • ½ stiklinės kefyro
  • 20 g sviesto
  • Nutarkuota vienos citrinos žievelė
  • Druskos pagal skonį
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 4-5 v. š. kvietinių miltų
  • Ryšulėlis šviežių krapų
  • Ryšulėlis svogūnų ar česnako laiškų

Garnyrui reikės:

REKLAMA
  • 100 g sūdytos lašišos
  • 150 g grietinės arba jogurto
  • 1 pakelis varškės
  • 1 skiltelė česnako

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite rikotą su kiaušiniais, kefyru, citrinos žievele, smulkintomis žolelėmis ir ištirpdytu bei pravėsintu sviestu.
  2. Kepimo miltelius sumaišykite su citrinos sultimis ir įmaišykite į tešlą.
  3. Tada po truputį dėkite miltus (svarbu jų nepadauginti, kad blynai gautųsi purūs).
  4. Kepkite sausoje keptuvėje. Jei blynai lengvai apverčiami ir iškepė purūs, papildomų miltų nebereikia.
  5. Garnyrui sumaišykite varškę su trintu česnaku, žiupsneliu druskos ir grietine arba jogurtu.
  6. Patiekite blynelius su česnakine varške ir sūdytą lašiša.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų