Porcijos 4; Užtruksite apie 30 min: 700 g kalakuto filė; 2 skiltelės česnako; 1 svogūnas; 1 morka; 1 cukinija; Druskos pagal skonį; Žiupsnis baltųjų pipirų; 1 a. š. džiovintų žolelių; Šlakelis aliejaus; 1 v. š. sviesto; Ryšulėlis krapų.
Kalakutienos ir cukinijos troškinys
Kalakutieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis. Troškintuve įkaitiname aliejų ir pakepiname kalakutieną. Daržoves nulupame. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką ir cukiniją sutarkuojame. Apkeptą kalakutieną atidedame į šalį. Sudedame svogūną su morkomis ir pakepiname, kol daržovės suminkštės.
Suberiame česnaką, pakaitiname, kol pasklis nuostabus aromatas. Tada į troškintuvą sudedame kalakutieną, cukiniją, įdedame gabalėlį sviesto ir patroškiname viską apie 15 minučių. Paragaujame, jei trūksta druskos, paskaniname ja. Pabarstome smulkintais krapais. Mes valgėme su virtomis bulvėmis ir kopūstų salotomis.