• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rikotą savo virtuvėje atradau visai nesenai. Pradėjau kepti blynus su ja. O radus ir varškės apkepo su rikota receptą, labai panorau išmėginti. Pradeda patikti man rikota. Kepiniams suteikia purumo ir lengvumo, šiek tiek daugiau nei viena varškė. O apkepą  valgėme su trintomis braškėmis ir šaldytomis uogomis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Rikotą savo virtuvėje atradau visai nesenai. Pradėjau kepti blynus su ja. O radus ir varškės apkepo su rikota receptą, labai panorau išmėginti. Pradeda patikti man rikota. Kepiniams suteikia purumo ir lengvumo, šiek tiek daugiau nei viena varškė. O apkepą  valgėme su trintomis braškėmis ir šaldytomis uogomis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Kepimo forma 24 cm. Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val. Reikės:

  • 360 g varškės;
  • 250 g rikotos;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 5 kiaušiniai;
  • 70 g ryžių miltų (galite naudoti ir kitus);
  • 1 a. š.  kepimo miltelių;
  • Žiupsnis druskos;
  • Keli lašai vanilės esencijos.

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus išplakame iki standžių putų. Trynius sumaišome su varške, rikota, cukrumi, druska ir vanilės esencija. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Po šaukštą įmaišome baltymų masę.

Kepimo indą ištepame sviestu. Jeigu turite galite šiek tiek pabarstyti  migdolų miltais. Supilame varškės masę ir kepame 160° apie 40-45min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų