Kepimo forma 24 cm. Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val. Reikės:
- 360 g varškės;
- 250 g rikotos;
- 2 v. š. cukraus;
- 5 kiaušiniai;
- 70 g ryžių miltų (galite naudoti ir kitus);
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- Žiupsnis druskos;
- Keli lašai vanilės esencijos.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus išplakame iki standžių putų. Trynius sumaišome su varške, rikota, cukrumi, druska ir vanilės esencija. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Po šaukštą įmaišome baltymų masę.
Kepimo indą ištepame sviestu. Jeigu turite galite šiek tiek pabarstyti migdolų miltais. Supilame varškės masę ir kepame 160° apie 40-45min.