Reikės: 0,5 kg vištienos šlaunelių mėsos, 1 kiaušinio, svogūno, 2 riekelių baltos duonos, džiūvėsėlių, česnakinių paukštienos prieskonių, apelsininių pipirų prieskonių mišinio, persilado, druskos, aliejaus kepimui.
Vištienos šlaunelių mėsą sumaliau. Į maltą vištieną sudėjau smulkiai pjaustytą svogūną, piene mirkytą baltą duoną (be plutelės), pagardinau prieskoniais, įmušiau kiaušinį ir išmaišiau.
Paruoštą maltą mėsą „išdaužiau“ (kelis kartus mestelėjau maltą mėsą iš viršaus į dubenį). Iš maltos mėsos formavau plokščią, pakankamai ploną kotletą, jį paniravau džiūvėsėliuose. Kotletus kepiau keptuvėje ant aliejaus, apkepant juos iš abiejų pusių iki visiškai iškeps.
P.s. Garnyrui buvo bulvių košė, šviežių morkų ir obuolių salotos. Skanaus!