Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite apie 1 val: 360 g kambario temperatūros sviesto; 200 g cukraus; 0,5 a. š. druskos; 1 a. š. vanilinio cukraus; 0,5 a. š. trakuotos citrinos žievelės; 3 kiaušiniai; 300 g miltų; 1 a. š. sodos (+ 1 v. š. acto, sodai nugesinti); 3 – 4 obuoliai.
Morengo kepurei: 3 baltymai; 150 g cukraus.
Obuolių pyrago receptas
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Įsijojame miltus, supilame actu nugesintą sodą.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į pyrago masę. Gautą tešlą pilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų. Užklojame pyragą morengo kepure. Gražiname atgal į orkaitę. Sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar apie 10 minučių.