• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiūrovų pamilta TV3 laida „La maistas“ grįžta atsinaujinusi – žiūrovus kvies ne tik naujas laidos pavadinimas „La maistas. Iššūkis“. Naujajame sezone virtuvės šefas Gian Luca Demarco mes iššūkį „Power Hit Radio“ radijo laidų vedėjos Elenos Karalienės gamintiems tradiciniams lietuviškiems patiekalams. Kone pats lietuviškiausias patiekalas – cepelinai, kuriuos laidoje vedėjai gamino dviem skirtingais būdais.

27

Žiūrovų pamilta TV3 laida „La maistas“ grįžta atsinaujinusi – žiūrovus kvies ne tik naujas laidos pavadinimas „La maistas. Iššūkis“. Naujajame sezone virtuvės šefas Gian Luca Demarco mes iššūkį „Power Hit Radio“ radijo laidų vedėjos Elenos Karalienės gamintiems tradiciniams lietuviškiems patiekalams. Kone pats lietuviškiausias patiekalas – cepelinai, kuriuos laidoje vedėjai gamino dviem skirtingais būdais.

REKLAMA

Cepelinai – kiekvienam lietuviui ne tik pažįstamas, bet ir širdžiai mielas žodis. Tiesa, nors lietuviai labai mėgsta juos savintis, iš tiesų cepelinus valgo nemaža dalis pasaulio tautų. Jie ragaujami Ukrainoje, Lenkijoje ir net Skandinavijos šalyse. Tuo tarpu Lietuvoje jie išpopuliarėjo Žemaitijoje.

Nors dažniausiai cepelinai valgomi su mėsa ar varške, šiandien atsiranda ir daugiau jų rūšių. Cepelinų įdaru tampa ir daržovės, grybai, žvėriena ar net aguonos.

REKLAMA
REKLAMA

Laidoje E. Karalienė gamino tradicinius cepelinus su šoninės padažu, o Gian Luca metė iššūkį ir pagamino gruzdintus saldžių bulvių cepelinus. Išbandykite patys – nepasigailėsite.

REKLAMA

Lietuviški cepelinai su šoninės padažu

Reikės:

  • 4 kg bulvių;
  • 700 g maltos kiaulienos;
  • 1 kg svogūnų;
  • 500 g karšto rūkymo šoninės;
  • 100 g krakmolo;
  • Grietinės;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Saulėgrąžų aliejaus.

Gaminimo eiga:

Dalį bulvių išverdame, o kitas nuskutame ir sutarkuojame. Betarkuojant bulves, įdedame svogūno, kad tarkis nepajuoduotų. Kai tarkis paruoštas,  bulves nusunkiame, o išvirusias dar karštas sutriname rankiniu trintuvu. Pasūdome, beriame pipirų ir gerai išmaišome. Nupilame trintų bulvių skystį ir į masę suberiame ten nusistovėjusį krakmolą.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminame įdarą: sumaišome maltą mėsą su smulkintais svogūnais, druska ir pipirais. Pradedame formuoti cepelinus: imame tešlos, išplojame ant delno ir dedame įdaro.

Į verdantį vandenį įpilame krakmolo ir vandens mišinį, nuolat maišome. Dar kartą užvirus vandeniui dedame cepelinus ir juos verdame 45 minutes.

Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Beriame smulkintus svogūnus, jiems apkepus – šoninę. Viską gerai pakepiname, kol šoninė apskrunda. Cepelinus patiekiame su spirgučių padažu ir grietine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruzdinti saldžių bulvių cepelinai

Reikės:

  • 1 kg saldžių bulvių;
  • 50 g kukurūzų krakmolo;
  • 50 g avinžirnių miltų;
  • 500 g maltos kiaulienos;
  • 1 vnt. lapinio kopūsto;
  • 3 vnt. svogūnų;
  • Panko džiūvėsėlių;
  • 1 l saulėgrąžų aliejaus;
  • 200 g sojų pupelių sūrio;
  • Šviežio rozmarino.

Gaminimo eiga:

Susmulkiname svogūnus ir lapinį kopūstą. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir gerai apkepiname, beriame smulkintą kiaulieną. Mėsai iškepus, dedame sukapotą rozmariną ir sojų pupelių sūrio kubelius. Pagardiname druska ir pipirais.

REKLAMA

Virtas saldžias bulves sutriname ir sumaišome su avinžirnių miltais bei kukurūzų krakmolu. Formuojame cepelinus: išplojame masę ir dedame įdaro. Kiekvieną cepeliną apvoliojame panko džiūvėsėliuose ir parmezano sūryje. Kepame įkaitintame aliejuje 4-5 minutes. Skanaus!

„La maistas. iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų