Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę. Šašlyko gabalėliai skyrėsi, kaip diena ir naktis, vienas nuo kito. Sprandinė buvo – minkštut minkštutėlė, mentė – kietesnė, o kumpis tarsi guminis. Nuo to lauko renkuosi šašlykams visada tik sprandinę“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos: 6 žmonėms. Trukmė: 1 val. (neskaitant marinavimo laiko): 3 kg sprandinės; 0,5 l gazuoto mineralinio vandens; 4 svogūnai; 6 skiltelės česnako; Druskos pagal skonį; Žiupsnis pipirų; Žiupsnis lauro lapelių; 1 a. š. žolelių prieskonių; 1 citrinos sultys.
Mėsą supjaustome gabalėliais. Svogūną, česnaką pasmulkiname. Mėsą gardiname prieskoniais, įspaudžiame citrinos sulčių, užpilame mineraliniu, sudedame smulkintus svogūnus su česnakais.
Viską gerai išmaišome. Paliekame marinuotis. Aš padedu 2 paroms šaltai. Kepame, mėgaujamės. Valgėme tradiciškai su ryžiais ir daržovėmis.