Labai paprasta pomidorinė sriuba, kai reikia susišildyti vėsiais vakarais.
Reikės (~3 porcijoms): 11 vidutinio dydžio pomidorų; 1 raudonosios saldžiosios paprikos; 1 daržovių sultinio kubelio; 1 vidutinio dydžio svogūno; 5 česnakų skiltelių; Saujos šviežių bazilikų 1 šaukštelio cukraus.
Kaip gaminti
Pomidorus supjaustome į 4 dalis, papriką – nedideliais gabaliukais. Viską kepimo skardoje apšlakstome alyvuogių aliejumi. Kepame 190 °C temperatūroje apie 45 min.
Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką. Apkepintus pomidorus su paprika, apkeptus svogūnus bei česnakus sudedame į puodą, įdedame bazilikus, cukrų, sultinio kubelį (vandens galima nepilti, nes skysčio užtenka nuo pomidorų) ir sumalame trintuvu.
Apibarstome maistinėmis mielėmis ir valgome su pasirinkta duona.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.