• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Ką daryti, kai labai norisi troškintų kopūstų, bet neturite raugintų kopūstų? Pristatome patikrintą būdą labai gardžiam patiekalui iš paprasto kopūsto.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės (4 porcijoms):

  • 1 mažo kopūsto;
  • 2 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 2 š. acto;
  • 1 š. cukraus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1 a.š. kmynų;
  • Mažo gabalėlio marinuoto tofu;
  • 1 šaukšto pomidorų pastos;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

REKLAMA
  1. Pirmiausia susmulkinkite kopūstą ir morkas.
  2. Suberkite juos į dubenį, supilkite actą, suberkite cukrų, druską, pipirus, kmynus ir masažuokite, kol suminkštės. Iš esmės, turite pagaminti gero skonio salotas, todėl, jei reikia, įpilkite daugiau acto, druskos ar cukraus.
  3. Į puodą sudėkite „salotas“ ir užpilkite vandeniu. Jis turėtų apsemti pusę daržovių.
  4. Virkite uždengę 40 minučių.
  5. Tuo tarpu susmulkinkite svogūną, o tofu supjaustykite kubeliais.
  6. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus ir pakepinkite 5 minutes.
  7. Sudėkite susmulkintą tofu ir patroškinkite dar 5 minutes arba kol tofu taps auksinės spalvos.
  8. Supilkite pomidorų pastą ir viską išmaišykite.
  9. Svogūną su tofu suberkite į troškinį ir kepkite dar 20 min.
  10. papuoškite šviežiais krapais ir patiekite su virtomis bulvėmis. Rekomenduojame bulves virti su oda.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui @grassfed_grass.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų