Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 500 – 700 g kiaulienos šonkauliukų; 0,5 st pupelių; 3 bulvės; 2 skiltelės česnako; 1 morka; 1 svogūnas; 1 burokėlis; ¼ kopūsto; Šlakelis aliejaus; Keli lauro lapai; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; Pundelis petražolių; Grietinės, pagal poreikį; 2,5 l vandens.
Barščių receptas
Pupeles užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Šonkauliukus pabarstome druska, pipirais. Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Užvirus, nugraibome susidariusias putas, suberiame pupeles ir verdame toliau. Daržoves nulupame.
Bulves supjaustome kubeliais, kopūstą ruoželiais, burokėlį sutarkuojame, morką supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame morkas, svogūną, česnaką ir pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
Į puodą suberiame bulves, burokėlį, kopūstą, sudedame kepintas daržoves, beriame druskos, lauro lapų. Verdame sriubą toliau, kol pupelės ir mėsa išvirs. Pagardiname petražolėmis ir šaukštu grietinės.