• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nežinau ar tai tikri ukrainietiški barščiai ar tik labai panašūs į juos? Bet esmė ta, kad labai soti, skani sriuba.  Kurią virsiu dar ir dar kartą. Patiko visai šeimai, net vaikai suvalgė po kelis dubenėlius“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Nežinau ar tai tikri ukrainietiški barščiai ar tik labai panašūs į juos? Bet esmė ta, kad labai soti, skani sriuba.  Kurią virsiu dar ir dar kartą. Patiko visai šeimai, net vaikai suvalgė po kelis dubenėlius“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 500 – 700 g kiaulienos šonkauliukų; 0,5 st pupelių; 3 bulvės; 2 skiltelės česnako; 1 morka; 1 svogūnas; 1 burokėlis; ¼ kopūsto; Šlakelis aliejaus; Keli lauro lapai; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; Pundelis petražolių; Grietinės, pagal poreikį; 2,5 l vandens.

Barščių receptas

Pupeles užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Šonkauliukus pabarstome druska, pipirais. Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Užvirus, nugraibome susidariusias putas, suberiame pupeles ir verdame toliau. Daržoves nulupame.

REKLAMA
REKLAMA

Bulves supjaustome kubeliais, kopūstą ruoželiais, burokėlį sutarkuojame, morką supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame morkas, svogūną, česnaką ir pakepiname, kol daržovės šiek tiek  suminkštės.

Į puodą suberiame bulves, burokėlį, kopūstą, sudedame kepintas daržoves, beriame druskos, lauro lapų. Verdame sriubą toliau, kol pupelės ir mėsa išvirs.  Pagardiname petražolėmis ir šaukštu grietinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų