Porcijos 3. Užtruksite apie 1 val: 10 bulvių; 0,5 cukinijos; 1 kiaušinis; 1 svogūnas; 1 česnako skiltelė; 200 ml kefyro; 2 v. š. miltų; Šlakelis aliejaus; Druskos pagal skonį.
Varškės padažui: 200 g varškės; 2 v. š. grietinės; 1 skiltelė česnako; Ryšulėlis krapų; Žiupsnis druskos.
Bulvių kugelio receptas
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Svogūną ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką. Jei susidaro daug skysčio, jį nupilame.
Į bulvių masę beriame cukiniją, svogūną, česnaką, miltus, mušame kiaušinį, pilame kefyrą, pagardiname druska. Masę gerai išmaišome.
Kepimo formą patepame aliejumi. Supilame bulvių ir cukinijų masę. Dedame kepti į įkaitintą iki 180* C T orkaitę 40 min. Valgome su varškės pagardu. Varškę pertriname per sietelį. Įmaišome smulkintus krapus, česnaką, druską ir grietinę. Varškę išsukame iki vientisos masės.