Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Nesąmonė druska desertinis druska acto1v, š išprotejimas iš kur tiek cukraus reikia
Stiklainius kaitinu mikrobanginėje
Seniausiai žinomas, patikrintas ir tur būt labai daugelio naudojamas marintas ir konservavimo būdas
Marinatą jau ,,atrado",kai ,,atras",kad reikia užpylinėti ne vieną,o 2-3 kartus,nes po vieno užpylimo viskas prarugs,vėl parašys straipsnį.Proto bokštas..
Visą gyvenimą mes taip marinuojam...ką čia naujo padakiai....
Viskas būtų gerai, nebogas marinatas, tik yra vienas bet.Kam reikia šitiek cukraus ir acto vienam litrui vandens.Tai tiesiog nesąmoninga.Jug dedama konservantas - druska, tai acto šitokį kiekį ir dar tokiam mažam kiekiui vandens tikrai nesąmoninga, tas pats ir su cukrumi.Čia gaunasi nebe marinatas, o saldžiarūgštis sirupas su druska.Dievulėliau, šitaip sveikatas patys ir sugadiname.Mūsų skrandžiuose tik ir prikimšti:cukrumi, druska, actu ir riebalais.Jau negana, kad Lietuvoj nebegalima normalios duonos nusipirkti vie cukrus, kokią beragausi ar namuose keptas ar urmu gaminančias.Šlykštu, duona ir turi būti duona.Tas pats su mėsos rūkytos, džiovintos gaminiais.Jeigu jos nori oaragauti, tai šalia pasidėk kibirą vandens.Mėsos nei skonio, nei aromato nebėra.Griauži tą gabalėlį kaip druskos gabalą.Žuvis rūkyta, sūdyta, džiovinta tas pats.Jau pažvelgus matai tiek privaryta druskos, kad visas žuvies paviršius druska išmuštas lyg šerkšnu padengta.Neaišku ką veikia mūsų Lietuvos veterinarijos ir maisto kontrolieriai, kad netikrinama pagaminta produkcija, netikrinami gamintojai kokią išleidžia į prekybos centrus produkciją ir ką vartotojas įsigyja.Tokia baisi kokybė jau virš 39metų.Maitina gyventojus druska ir cukrumi, nirs medikai skambina kasdien pavojaus varpais, laidas veda per TV,internete mirga kasdien medikų straipsniai jog druska ir cukrus baltoji mirtis.Bet mūsų šalyje kas beateitų į valdžią visi kaip susitarę nieko nemato, nes nenori matyti, todėl ir nereikia nieko daryti.Kam dirbti, jeigu puikus atlyginimas mokamas už kavutės gėrimą.O verslas suka ir suka tą druskos ir cukraus malūnėlį.Jeigu per sūrus gyvenimas, tai pasaldins, jei per saldus, tai pasūdys.Taip ir maitinami esame metai iš metų, dešimtmečių dešimtmečiai.Todėl skaitant tokį receptą pagauriai per kūną eina.
Xa xa xa, na atradėjas vertas Nobelio premijos.

Gaila, kad tik atradimui koks tukstantis metų
Nekaitinu orkaitėje stiklainių, o švariai išplautus užplikau verdančiu vandeniu. Tikrai nesilaikys per žiemą tik užpylus marinatu, o reikia bent porą kartų juo užpilti ir šiltai apdengti. Bent jau agurkus.
@Juva Viena kartą užpylus - nelaikys! Nebent laikyti šaltai ir trumpam.
@Juva O aš neverdu jokio marinato. Nuplikinu į dubenį sudėtus agurkus ar pomidorus, tik pupeles apverdu. Į pruoštus stiklainius dedu prieskonius, krpus, peteažoles bei krienus. Jeigu turiu pjaustau krieno šaknelės neturiu ipjaustau lapo. Ir tiesiog į 1 l stiklainį dedu 1 šaukštą druskos
1 šaukštą cukraus
2 šaukštus cukraus.
Sudedu paruoštas daržoves ir užpilu tiesiog virduly užvirintu vandeniu.
Aciu.Isbandysime.
Nieko naujo tas pats per tą patį bele parašyt
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų