Reikės: 150 g varškės; 100 g kondensuoto pienio; 1 vnt. kiaušinio; 40 g minkšto sviesto; 150–200 g miltų; 1/2 arb.šaukštelio kepimo miltelių; 1/3 arb.šaukštelio druskos; aliejaus kepimui (tikslus kiekis priklausys nuo indo dydžio); cukraus pudros apibarstymui.
Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, įpilkite druskos ir gerai išmaišykite. Toliau sudėkite labai minkštą sviestą, išmaišykite. Supilkite kondensuotą pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Tada įsijokite miltus su kepimo milteliais į varškės masę ir išmaišykite (aš tešlą išmaišiau guminė mentele).
Reikia atsargiai į tešlą dėti miltus ir jų nepadauginti! Beje, tikslus miltų kiekis priklausys nuo kiaušinio dydžio ir varškės drėgnumo. Man prireikė 180 g miltų. Tešla turi likti lipni ir minkšta. Tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 15 min. Delnus patepkite aliejumi, arbatinių šaukšteliu atgnybkite tešlos ir voliodami tarp delnų suformuokite nedideles apvalias graikinio riešuto dydžio spurgytes. Į nedidelį puodą įpilkite aliejaus tiek, kad verdamos spurgos laisvai plaukiotų ir nesiektų dugno.
Aliejų svarbiausia ne perkaitinti iš pradžių, o gerai ir tolygiai sušildyti, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps ir vidus liks neiškepęs.Kepkite ant mažos ugnies, dažnai maišydami rutulius tol, kol gražiai paruduos, maždaug apie 5 min., tik neperkepkite. Patariu, iš pradžių įmeskite kepti vieną tešlos rutuliuką ir jei jis pradeda per greitai kepti tada sumažinkite ugnį. Iškepusias spurgas išgriebkite kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai. Truputį pravėsusias pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.