• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19

Ką renkatės: čebureką ar mėsainį?

REKLAMA

Kol jūs komentaruose rašote atsakymą, aš bandysiu atspėti, jog šioje apklausoje santykiu 1/5 laimės mėsainiai.

Nors neabejoju: jei panašią apklausą būčiau daręs prieš kokius 30 metų, čeburekai būtų nokautavę mėsainius santykiu 10/1.

Bėga metai, populiarūs patiekalai užleidžia vietas naujiems vėjams, pučiantiems iš užsienio. Kaip ir BBQ šonkauliukai, per 30 metų iš populiariausių patiekalų viršūnės baigiantys išstumti cepelinus.

Bet šiandien jums norėčiau papasakoti apie čeburekus, kuriuos paskutiniu metu ir aš jau retai kada beprisimenu.

Kad suvalgytum mėsainį ar BBQ šonkauliukų, ilgai sukti galvos, kur tai padaryti, nereikia, nes į savo asortimentą juos turi įtraukusi kas antra maitinimo įstaiga.

REKLAMA
REKLAMA

Bet štai bandydamas Klaipėdoje atrasti, kur paskanauti čeburekų, galėjau rinktis tik iš dviejų čeburekinių. Gal kas žinote ir daugiau, bet aš radau tik dvi.

REKLAMA

Vieną iškart atmečiau, nes joje čeburekus teko valgyti prieš kokius keturis metus. Po tų čeburekų jaučiausi lyg sudalyvavęs eksperimente, kurio tikslas išsiaiškinti, kiek žmogus gali išgerti aliejaus vienu prisėdimu.

Tad vykstame į vienintelę likusią vietą, kurioje dar nesilankiau.

Apsilankė čeburekinėje

Turiu pastebėti, kad tie, kas atidarinėja čeburekines, niekada nesuka galvos dėl maitinimo įstaigos pavadinimo, tiesiog pasivadina čeburekina, ir tiek. Kaip ir koldūninės. Nors pavadinimas didelės įtakos patiekalo skoniui neturi, bet nepamenu, kad būčiau valgęs mėsainį „Mėsaininėje“.

REKLAMA
REKLAMA

Puikiai žinau, kad kainos Lietuvoje auga lyg ant mielių, bet kad meniu pamatysiu 4€ perlipusias čeburekų kainas, nesitikėjau.

Lyg perskaičiusi mano mintis čeburekinės darbuotoja nuramino mane, pasakiusi, jog čeburekai labai dideli.

Tad užsakę kelis skirtingus čeburekus ir porą sultinių įsitaisome prie vieno iš laisvų stalelių.

Čeburekai yra iš dviejų sudedamųjų: tešlos ir mėsos įdaro.

Pasirodžius užsakymui ant mūsų stalo pirma, ką įvertinau, tai tešla. Pirmasis įspūdis paliko gerą įspūdį: nesukritę ir nuo riebalų neblizgantys „pumpačkiukai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad pradedame skanauti čebureką su kiauliena ir jautiena ir čebureką su aviena ir jautiena.

Čeburekai su kiauliena ir jautiena – 3,50€

Pirma, kas labai nuliūdino, tai įdaro kiekis. Jei neperpjauti čeburekai atrodė didingai ir į juos žvelgiant galvojau, kad vargu, ar įveiksiu vieno pusę, tai jį pradūrus ir išleidus orą, padarius skersinį pjūvį ir pamačius mažytę juostelę mėsos, mintys apie sotumą po pusės čebureko išgaravo.

REKLAMA

Nežinau, kas nustato mėsos ir tešlos santykį, bet mano akiai jis netinkamas. Panašiai jaučiuosi užsakęs kavinėje didelį cepeliną, kurio svoris siekia 0,5 kg. Visas žavėjimasis baigiasi taip pat padarius skersinį pjūvį ir po storu tarkių sluoksniu radus mažytį mėsos gabaliuką.

Šiuose čeburekuose buvo plonytis greičiausiai po kokiu galingu presu suplotas 50 g mėsos paplotėlis.

Kiaulienos ir jautienos čebureko mėsa buvo persūdyta, bet net druskai bandant užgožti mėsos skonį aš sukaupęs visas vidines pastangas jautienos poskonio tame maltinyje neaptikau. Kokiu santykiu maišoma kiauliena ir jautiena šiems čeburekams nepasakysiu, bet jei reiktų spėti, tai sakyčiau jog jautienos yra gal dešimtadalis.

REKLAMA

Čeburekai su aviena ir jautiena – 4,20€

 

Avienos ir jautienos čebureke buvo dar mažiau mėsos. Bet jutau sodresnį mėsos poskonį ir jis nebuvo persūdytas.

Čeburekas su kalakutiena – 4,20€

 

Jei kas man būtų padavęs kalakutienos čebureką ir būtų paklausęs, su kokiu jis įdaru, atsakymo greičiausiai būčiau ieškojęs ilgai. Būtų pasakę, jog tai vištiena, būčiau net pritaręs, ir nebūčiau atmetęs minties, jog tai mėsos pakaitalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne ką įspūdingesnis buvo ir mėsos su sūriu įdaras.

Čeburekas su mėsa ir sūriu – 4,20€

 

Fenomenas, bet čia valgytų čeburekų tešla buvo skaniausia, kokią kada nors yra tekę skanauti čeburekinėse, bet štai įdarai buvo liūdni ir priminė prasčiausių koldūnų įdarus.

Reziumuoju. Kad mano kalbos neliktų tik kalbos, pirmiausia noriu pasakyti, kad vakare kepsiu čeburekus ir pasidalinsiu receptu tokių čeburekų, kokius juos įsivaizduoju aš.

REKLAMA

O grįžtant į čeburekinę pasakysiu tiek, kad didelių čeburekų idėja gal ir įdomi. Išties įspūdingai atrodo dideli vos lėkštėje telpantys čeburekai, bet vos jį perpjauni, apsipili tokiu liūdesiu, po kurio norisi perpus mažesnio čebureko už tą pačią kainą, bet su tešlos kiekiui proporcingu įdaru. Nes norisi kramtyti ne tik tešlą – su kiekvienu kąsniu norisi ir mėsos.

REKLAMA

Dėl puikios čeburekų tešlos, naminio sultinio vertinu šią čeburekinę 3/5. O kiek padirbėjus ties čeburekų įdaru būtų galima pasvajoti ir apie 5/5.

Naujienų portalas tv3.lt kreipėsi į „Čeburekinę“ dėl šio įvertinimo, kuris buvo gautas praėjusiais metais. Sulaukę atsakymo papildysime. 

Autorius: Riebus katinas, riebuskatinas.lt

Čia kaip su kurapkų ir arklienos dešra: santykis 1 kurapka ir 1 arklys, bet vadinasi kurapkų dešra...
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų