pupelės

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pupelės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pupelės“.

Lucija paragavo brangiausios kavos pasaulyje: liko pašiurpusi, kaip ji gaminama

TikTok“ kelionių turinio kūrėja neseniai išbandė brangiausią pasaulyje kavą – „Kopi Luwak“ – ir savo patirtimi pasidalino su sekėjais. Tačiau tai, kas turėjo būti įspūdingas kulinarinis nuotykis, netikėtai pavirto šokiruojančia istorija, kai kūrėja paaiškino, kaip ši kava iš tikrųjų gaminama. Jos paaiškinimas apie kavos pupelių kilmę sukėlė pasibaisėjimą ne tik tarp jos gerbėjų, bet ir tarp plačiosios visuomenės, kuri iki šiol nežinojo visų šios itin brangios kavos gamybos proceso detalių.
2024-10-04

Ši mišrainė – Velykų karalienė: receptą verta išbandyti

„Artėja Velykos ir ta proga noriu parašyti apie vieną mišrainę, be kurios šventinio stalo neįsivaizduoju“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.   Jums reikės: virtų arba keptų burokėlių, virtų morkų, virtų pupelių, marinuotų agurkų (galite naudoti raugintus agurkus), truputis svogūno laiškų ir petražolių, druskos, pipirų, majonezo. Burokėlius suvyniotus į foliją geriausia išsikepti kartu su jau kepamu kepsniu šventiniam stalui.
2024-03-25

Jokiu būdu nevalgykite šių produktų vartojant alkoholį: pakenksite sau

Užsisakinėdami gėrimus ir maistą daugelis nesukame sau galvos ir dėmesį sutelkiame tik į skonį. Tačiau netinkami maisto ir alkoholio deriniai gali trukdyti įsisavinti maistines medžiagas ir net sukelti skrandžio refliuksą bei pilvo pūtimą. O juk niekas nenori atsibusti po vakarėlio ir jaustis prastai, todėl specialistai rekomenduoja vengti kelių alkoholio ir maisto derinių, nes tai gali pakenkti.
2024-02-24

Ragina šį produktą valgyti dažniau: jūsų širdis padėkos

Pupelės – neatsiejamas meksikietiškos virtuvės ingredientas: jų dedama į čili troškinius, naudojamos takų įdarui bei aitrioms sriuboms gaminti. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja jas į sveikatai palankią mitybą įtraukti ir mėgstantiems meksikietiškus patiekalus, ir liekantiems prie lietuviškos virtuvės tradicijų: jos kiekvieną patiekalą praturtins organizmui svarbiomis maistinėmis medžiagomis.
2024-02-12
REKLAMA
Per Kalėdas artimuosius nustebinkite sočiais patiekalais be mėsos: patiks net išrankiausiems  Per Kalėdas artimuosius nustebinkite sočiais patiekalais be mėsos: patiks net išrankiausiems

Per Kalėdas artimuosius nustebinkite sočiais patiekalais be mėsos: patiks net išrankiausiems

Daugelis tvirtai įsitikinę, jog norint užtikrinti svarbiausių vitaminų ir mineralų balansą organizme, būtina valgyti mėsą. Vis dėlto, vegetarišką mitybą palaikantys sveikatos specialistai teigia, kad tai – tikrų tikriausias mitas ir tvirtina, kad mėsos produktus galima sėkmingai pakeisti ankštinėmis daržovėmis. Artėjant Kalėdoms, dalijamės trimis puikiais receptais, kurie patiks net ir patiems įnoringiausiems šeimos nariams.
2023-12-12

Nevalgykite šių produktų prieš seksą: sugadins naktį

Kai kalba pasisuka apie seksą, pilvo pūtimas, nuovargis ar virškinimo sutrikimai – ne patys maloniausi pojūčiai sekso metu. Be to, kai kurie maisto produktai gali gerokai sumažinti lytinį potraukį. Tad šiukštu nevalgykite šių produktų prieš seksą, nes naktis bus sugadinta.  Jei einate į pasimatymą, o gal planuojate su partneriu praleisti karštą naktį lovoje, geriau venkite šių produktų prieš seksą.
2023-09-09

Šiukštu nelaikykite kavos šiose vietose: bus nebeskani

Šviežia, aromatinga kava yra tai, be ko daugelis žmonių neįsivaizduoja savo ryto. Norėdami mėgautis stimuliuojančio gėrimo skoniu ir aromatu, turite žinoti, kaip teisingai laikyti kavą. Priešingu atveju ji pasens ir bus ne tokia gera. Kavos skonis priklauso nuo pupelių kokybės, bet ne tik. Taip pat didelę reikšmę turi pupelių skrudinimo būdas ir malimas. Bet tai dar ne viskas! Jei norite, kad jūsų kava būtų tikrai skani ir aromatinga, turite tinkamai ją laikyti.
2023-08-22

Kankina aukštas cholesterolis? Išbandykite 1 produktą

Nesvarbu, ar tai būtų traškūs tofu kubeliai kreminiame karyje, ar traškios pupelės šviežiose salotose, sojos pupelės yra daugiau nei universalus ingredientas įvairiausiems receptams. Jose ne tik gausu nepakeičiamų amino rūgščių, gerųjų riebalų, vitaminų ir mineralų, sojos taip pat turi daugybę sveikatai naudingų savybių. Be to, remiantis tyrimais, sojos gali sumažinti cholesterolio kiekį net 70 procentų, rašo express.co.uk.
2023-06-15

Šį produktą vadina aukso gysla: mažina net aukštą cholesterolio kiekį

Padidėjęs cholesterolio kiekis, dar vadinamas „tyliuoju žudiku“, reiškia širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatos sutrikimus, padidina širdies ligų ir insulto riziką. Vaistai, vadinami statinais, padeda mažinti jūsų organizmo gaminamo cholesterolio kiekį. Tačiau, remiantis naujais tyrimais, sojos pupelės taip pat gali būti labai veiksmingos.
2023-01-30

Šį produktą vadina aukso gysla: gali padėti išvengti kraujo krešulių

Nuo kraujo krešulių nėra apsaugotas nė vienas. Tačiau keisdami savo mitybos įpročius, galime sau padėti prevenciškai. Teigiama, kad valgant daugiau vieno maisto produkto – krešulių susidarymo rizika kaip mat sumažėja. Sužinokite, koks tai produktas. Susidarę kraujo krešuliai gali padaryti nepataisomą žalą sveikatai. Štai krešuliai, kurie pasiekia smegenis gali sukelti insultą, o tie, kurie susidaro plaučiuose – sukelia plaučių embolija. Esant tokioms būklėms yra itin svarbi greitoji pagalba.
2023-01-15
REKLAMA
REKLAMA

Ši rudens mišrainė nepaliks abejingų: „Taukšt ir pagaminta“

„Taukšt ir salotos pagamintos. Šįsyk kalba eina apie silkių salotas. Šių salotų receptą seniai užmačiau internete ir mane labai sudomino jų receptas. Pagaminau, o dabar galiu pasakyti, kad salotos išties gardžios, greitai ir lengvai pagaminamos. Ar silkių salotos gali būti negardžios?“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: 200 gr silkės filė, skardinės raudonų pupelių, 1 raudono svogūno, 1–2 obuolių.
2022-10-30

Ši mišrainė puikiai pravers, kai norisi užkąsti: organizmas jums padėkos

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės užkandis. Kai norisi greitai, bet sočiai užkąsti, šis pupelių užkandis tikras išsigelbėjimas.
2022-05-24

Receptas. Brokolių salotos su kumpiu

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 stiklinės kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1/3 stiklinės pupelių (raudonos, virtos) 4 valgomieji šaukštai majonezo 4 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) šiek tiek druskos 500 gramų brokolių 200 gramų sūris (mėlynasis) 10 gramų kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo) šiek tiek raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03

Receptas. Kaštos pupelių salotos su virta dešra

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek česnakų (laiškai) 1 stiklinė pupelių 2 vienetai kiaušinių 2 vienetai juodos duonos (riekelės) šiek tiek majonezo 100 gramų dešros (Biovela) 100 gramų pieno Paruošimo laikas: Apie 30 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles kaip ir kiaušinius išvirti. Sūrį, dešrą ir kiaušinius sutarkuoti. Česnako laiškus sukapoti smulkiai. Sumaišyti pupeles, sūrį, kiaušinius, dešrą, česnako laiškus su majonezu. Išspausti į salotas česnaką.
2022-03-03

Receptas. Tėčio fantazija

INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek paprikų 1 skardinė pupelių (konservuotos) 1 kilogramas kiaulės nugarinės šiek tiek druskos 1 skardinė pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse su porais) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustyti kubeliais. Papriką nuplauti, išskobti sėklas, supjaustyti kubeliais. Česnakus nulupti ir smulkiai supjaustyti.
2022-03-02

Receptas. Skanioji pupelių mišrainė

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas obuolių (didelis) 2 stiklinės pupelių (virtos) 1 vienetas svogūnų (didelis) 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti kubeliais supjaustytą svogūną. Kai jis šiek tiek suminkštės, suberti nuluptą smulkintą obuolį ir kepti kol jis suminkštės. Kepant pagardinti citrinos žievele bei šlakeliu sulčių.
2022-03-02

Receptas. Kalėdinis troškinys

INGREDIENTAI: 700 gramų bulvių šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai kmynų šiek tiek mairūnų 500 gramų morkų 300 gramų obuolių 1 vienetas pomidorų pastos 100 gramų pupelių 2 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulienos 3 vienetai raugintų agurkų šiek tiek druskos šiek tiek grietinės 3 stiklinės sultinio (daržovių) šiek tiek kečupo PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti gabaliukais ir mesti į va...
2022-03-02

2 produktus ragina rinktis dažniau: padės širdies veiklai, pagerins virškinimą

Avižos ir pupelės turi itin daug tirpiųjų skaidulų, kurios, manoma, apsaugo nuo demencijos. Taip greičiausiai yra dėl jose gausių gerųjų bakterijų, malšinančių uždegiminius procesus smegenyse. 20 metų trukęs beveik 4000 žmonių apimantis tyrimas parodė, kad skaidulos išties pasižymi prevencinėmis savybėmis. Paaiškėjo, kad skaidulas vartojusių žmonių grupė 26 procentais rečiau sirgo Alzheimeriu.
2022-03-01

Receptas. „Turtingoji sriuba“

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 6 vienetai kopūstų (lapai) 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas) 1 vienetas moliūgų (nedideli) 2 vienetai morkų 3 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos) 1 stiklinė pomidorų pastos (smulkinti) 3/5 stiklinės pupelių 1 vienetas ropių (saldžiosios) 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų makaronų šiek tiek parmezano s...
2022-03-01

Receptas. Cukrinių runkelių sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 stiklinės pupelių 0.5 vieneto runkelių (cukriniai) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek baravykų (džiovinti) šiek tiek druskos 100 mililitrų grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Runkelį supjaustome šiaudeliais, sudedame į verdantį vandenį (arba mėsos sultinį), taip pat supilam pupeles bei džiovintus baravykus (pupeles, grybus iš vakaro pamerkiame). Verdame kol viskas išvirs (maždaug 45 min). Kai viskas išverda, turime "...
2022-03-01

Receptas. Troškinti kopūstai su pupelėmis ir grybais

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto kopūstų šiek tiek petražolių 200 gramų pupelių (konservuotos) šiek tiek svogūnų (laiškai) šiek tiek sojos padažo šiek tiek aliejaus 70 gramų grybų (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus užpilti karštu vandeniu ir palikti keletai valandų arba nakčiai. Tada vandenį nupilti, grybus susmulkinti ir apkepinti aliejuje. Kopūstus susmulkinti ir sudėti į grybų troškinį, pabarstyti žalumynų.
2022-03-01

Receptas. Jautienos ir moliūgo ragu

INGREDIENTAI: 300 gramų moliūgų 500 gramų jautienos 6 vienetai bulvių 1 vienetas morkų 1 skardinė pupelių (konservuotos (arba žirniai)) 1 pundelis petražolių šiek tiek pipirai šiek tiek prieskonių (kaukazietiški) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą su vandeniu sudėkite užvirti bulves bulves.
2022-03-01

Receptas. Pupelės puodelyje

INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 150 gramų pupelių 6 vienetai svogūnų 0.5 litro vandens 1 arbatinis šaukštelis druskos 6 valgomieji šaukštai aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Pupelės per naktį pamirkomos, o kitą dieną išverdamos. Nuoviras nupilamas į kitą indą. Svogūnai supjaustomi žiedais ir truputį apkepinami aliejuje. Vėliau jie gausiai pasūdomi ir apibarstomi juodaisiais bei čili pipirais.
2022-03-01

Receptas. Kukuliai pomidorų padaže

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 350 gramų pupelių (konservuotos (padažui)) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų ((padažui)) 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 150 gramų konservuotų kukurūzų ((padažui)) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (augalinis, kepimui) 2 vienetai duonos (riekės) PARUOŠIMO BŪD...
2022-03-01

Receptas. Silkių salotos su pupelėmis

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas obuolių 200 gramų pupelių 1 vienetas svogūnų 400 gramų silkių 1 vienetas raugintų agurkų PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui reiks: 1 šaukštas garstyčių, 6 šaukštų aliejaus, cukraus, druskos, acto, pipirų, petražolių. Silkę išmirkykite ir nulupkite, išimkite kaulus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną, bulves, agurką ir obuolį taip pat supjaustykite kubeliais.
2022-02-28

Receptas. Meksikietiškas troškinys

INGREDIENTAI: 2 vienetai česnakų (skiltelės) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 500 gramų pupelių (konservuotos, raudonos) 2 vienetai svogūnų 50 gramų jautienos (riebalai) 500 gramų jaučio kumpio (stambiai maltas) 1 stiklinė pomidorų sulčių 2 valgomieji šaukštai druskos šiek tiek čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite ir susmulkinkite česnakus bei svogūnus.
2022-02-28

Receptas. Burokėlių ir pupelių mišrainė

INGREDIENTAI: 100 gramų pupelių šiek tiek saulėgrąžų (lukštentos) šiek tiek aliejaus 2 vienetai burokėlių (marinuoti) šiek tiek sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: Iš vakaro užmerktas pupeles išvirti. Sezamo sėklas ir saulėgrąžas pakepinti. Krėsti tarkuotus marinuotus burokėlius ir gardinti aliejumi bei viską gerai išmaišyti.
2022-02-28

Receptas. Kiauliena su pupelėmis

INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 2 vienetai laurų lapų (lapai) 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 200 gramų pupelių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (pikantiškas) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos mentę užmarinuojam iš vakaro (druska, šaukštelis acto). Taip pat užmerkiame pupeles.
2022-02-28

Receptas. Tekiloje marinuota jautiena

INGREDIENTAI: 3 vienetai česnakų (skiltelės) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės kalendrų (smulkinta) 1 arbatinis šaukštelis kmynų 3 stiklinės pupelių (konservuotos) 3 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo jautienos (išpjova) 0.5 stiklinės grietinėlės 100 mililitrų tekilos 1 ir 1/3 stiklinės aliejaus 100 mililitrų žaliųjų citrinų (sultys) 18 vienetų tortilijos šiek tiek salsa padažo (šviežias) PARUOŠIMO BŪDAS...
2022-02-28

Receptas. Krevečių ir koldūnų sriuba

INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (šviežias, susmulkintas) 1 stiklinė pupelių (daigai) 12 vienetų žirnių (ankštys) 300 gramų krevečių su kevalu 6 stiklinės sultinio (daržovių) 5 vienetai grybų (kininiai) 1 vienetas kininių kopūstų 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus 120 gramų tešlos (koldūnams) 3 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų (smulkinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Prasideda viskas nuo džiovintų kinininių grybų užme...
2022-02-28

Receptas. Pupelių mišrainė

INGREDIENTAI: 200 gramų pupelių 100 gramų kiaulės liežuvio 4 valgomieji šaukštai majonezo 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirtas pupeles sudedame, smulkiai supjaustytą kumpį, porą šaukštų majonezo, šaukštą pomidorų padažo, žiupsnelį tau prieskonių dedame į indą ir viską gerai išmaišome.
2022-02-28

Receptas. Grietinėje troškinta silkė

INGREDIENTAI: 3 vienetai agurkų (marinuoti) 0.5 stiklinės pupelių (virtos) 2 vienetai silkių (filė) 3 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Silkės filė supjaustome į keturias dalis, sudedame į puodelį, užpilame grietine ir troškiname ant nedidelės ugnies apie 5 min. Atvėsusią silkę sudedame į stiklinę, šalia sudedame virtas pupeles, užpilame grietinės, kurioje buvo troškinama silkė, papuošaime agurkais ir patiekiame.
2022-02-28

Receptas. Ispaniška pupelių tyrės sriuba

INGREDIENTAI: 100 gramų paprikų 100 gramų pomidorų pastos 1.5 kilogramo pupelių (tyrė) 2 vienetai kiaušinių 100 gramų grietinėlės 50 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Į pertrintą pupelių sriubą, įpilkite grietinėlę ir lydytą sviestą. Šiaudeliais supjaustykite papriką, pomidorus ir svogūnus. Į įkaitintą su sviestu keptuvę dėkite svogūnus, apskrudus jiems suberkite papriką ir galų gale pomidorus. Viską gerai išmaišykite ir pavirkite 10-15 min.
2022-02-28

Receptas. Vištienos troškinys su daržovėmis

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja prieskonių ((Provanso žolelės)) 1 stiklinė kukurūzų (šaldyti) 1 stiklinė pomidorų pastos (smulkinti) 1 stiklinė pupelių (juodosios) šiek tiek ryžių (plikyti) 1 vienetas svogūnų 500 gramų vištiena (krūtinėlė) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 0.5 stiklinės sultinio (vištienos) 1 sauja svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-02-27

Receptas. Pupelių kepsniukai

INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų (nedidelė) 1 stiklinė pupelių 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 1 sauja manų kruopų šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles išvirti, po to permalti arba sutrinti. Smulkiai supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką pakepinti aliejuje. Į sutrintas pupeles įmušti kiaušinį, įberti prieskonius, sudėti morkas su svogūnais, viską išmaišyti ir formuoti kepsniukus. Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2022-02-27

Receptas. Pupelių salotos

INGREDIENTAI: 1 skardinė pupelių (raudonos) 1 skardinė pupelių (baltos) 1 skardinė pupelių (šparaginės, konservuotos) 3 vienetai pomidorų pastos 1 valgomasis šaukštas svogūnų (raudoni) 5 skardinės agurkų (rauginti) 30 mililitrų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles nusausinti ir nuvarvinti skystį. Pomidorus, agurkus ir svogūnus supjaustyti žiedeliais.
2022-02-27

Receptas. Grybų salotos-garnyras

INGREDIENTAI: 2 česnakų 200 gramų pupelių (virtos ar konservuotos) 1 vienetas svogūnų (dideli) 1 valgomasis šaukštas majonezo 450 gramų pievagrybių (švieži ar konservuoti) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną sukapojus sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kepinkite, kol svogūnai taps auksinės spalvos. Sudėkite smulkintus grybus ir kepinkite dar 5 minutes. Po to sudėkite pupeles, druską ir išspauskite česnako.
2022-02-27

Receptas. Ramunės gybų ir pupelių sriuba

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių šiek tiek česnakų (sausas maltas) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas pupelių (marinuotos, skardinėmis) 1 vienetas svogūnų 6 vienetai pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (sausa malta paprika) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuskutame bulves, nuplauname, supjaustome didesniais gabaliukais ir dedame į pusiau verdantį pasūdytą vandenį. Verdame kol bulvės suminkštėja.
2022-02-27

Receptas. Irenos marinuotų grybų salotos

INGREDIENTAI: 1 vienetas ananasų (konservuoti, indelis) 0.5 vieneto porų (kepinti (nebūtinai)) 1 vienetas pupelių (konservuotos, raudonosios, indelis) šiek tiek majonezo šiek tiek pieno ("Džiugas" (nebūtinai)) 1 vienetas grybų (marinuoti (pvz. kelmučiai), indelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Ananasus supjaustyti, visus ingredientus sudėti, sutarkuoti sūrį, įberti druskos, pipirų, įdėti majonezo, išmaišyti.
2022-02-27

Receptas. Krevetės su bazilikais ir sojos pupelėmis

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės bazilikų (smulkintas) 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų) 3 stiklinės pupelių (sojos) 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (ryžių) 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 500 gramų krevečių be kevalo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus (augalinis) 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite su ryžių vynu sojos padažą, baltuosius pipirus ir kukurūzų krakmolą.
2022-02-27

Receptas. Konservuotos pupelės pomidorų padaže

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 5 vienetai laurų lapų 1 kilogramas pomidorų pastos 1 ir 1/5 kilogramo pupelių (šviežios, ne džiovintos) 3 vienetai svogūnų 1 arbatinis šaukštelis acto (70%) 3 arbatiniai šaukšteliai druskos 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir išvirti. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje, kol suminkštės.
2022-02-27

Receptas. Pupelių salotos su pomidorais

INGREDIENTAI: 2 česnakų 300 gramų kukurūzų (konservuoti) 200 gramų pomidorų pastos 300 gramų pupelių (raudonos, konservuotos) 50 gramų majonezo 50 gramų kečupo 100 gramų kininių kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Kininį kopūstą susmulkinti. Pomidorus supjaustyti kubeliais. Sumaišyti viską su kukurūzais ir pupelėmis. Padaryti padažą iš majonezo, kečupo ir spausto česnako ir juo užpilti mišrainę, išmaišyti.
2022-02-27

Receptas. Orkaitėje keptas jūros ešerys

INGREDIENTAI: 1/4 stiklinės česnakų (askaloniniai) 2 vienetai greipfruktų 1 valgomasis šaukštas imbierų (šviežias, maltas) 1 valgomasis šaukštas pupelių (juodos, sūdytos) 750 gramų ešerių 1/4 stiklinės acto (ryžių) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 stiklinės žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalome ešerį, nulupame ir gerai nuplauname.
2022-02-27

Receptas. Tortellini troškinys

INGREDIENTAI: 2 bazilikų 2 česnakų 2 valgomieji šaukštai petražolių 2 vienetai pomidorų pastos 80 gramų pupelių (skardinėse) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (Dižono) 4 valgomieji šaukštai svogūnų (laiškai) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 3 valgomieji šaukštai acto (raudono vyno) 500 gramų makaronų ("Tortellini" su sūrio įdaru) 6 valgomieji šaukštai parmezano sūrio šiek tiek druskos 100 gramų šparagų P...
2022-02-26

Receptas. Ritos vištienos salotos

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų (švieži) šiek tiek kukurūzų (konservuoti) šiek tiek pupelių (konseruotos) šiek tiek svogūnų (laiškai) šiek tiek žirnių (konservuoti) 200 gramų vištiena (virta arba rūkyta) šiek tiek majonezo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną ir agurką supjaustome kubeliais, sudedame žirnelius, kukurūzus, pupeles, druską, prieskonius, svogūnų laiškus, majonezą. Viską gerai išmaišome. Skanaus.
2022-02-26

Receptas. Burokėlių apkepas

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės pupelių 2 vienetai svogūnų 50 gramų kiaulės lašinių 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų) (tirpinti) 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės raugintų kopūstų (troškinti) 1 valgomasis šaukštas sviesto 800 gramų burokėlių 250 gramų mesos (virta) šiek tiek krienų padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Virti nulupti burokėliai stambiai sutarkuojami ir, įdėjus svieste pakepintų svogūnų, patroškinami.
2022-02-26

Receptas. Pupelės pomidorų padaže

INGREDIENTAI: 600 gramų pupelių 1 stiklinė pomidorų padažo šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 3 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Išmirkytos pupelės išverdamos nesūdytame vandenyje. Vanduo nupilamas, pridedama sviesto, druskos, pomidorų tyrės, grietinės ir keletą minučių troškinama. Tiekiama su batono skrebučiais. Skanaus.
2022-02-25

Receptas. Pupelių sriuba

INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 stiklinė pupelių 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos 6 stiklinės sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Pupelės užpilamos vandeniu ir paliekamos nakčiai išbrinkti. Išbrinkusios pupelės užpilamos sultiniu (galima užpilti vandeniu, o į puodą įmesti kiaulienos/jautienos/vištienos kaulą su mėsa), užvirinamos ir paverdamos apie 20 min.
2022-02-25

Receptas. Makaronų ir daržovių sriuba

INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų (ar petražolės) šiek tiek mairūnų (džiovintas) 100 gramų pupelių (smulkios) 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 250 gramų makaronų šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1.5 litro sultinio (daržovių) PARUOŠIMO BŪDAS: Pamirkyti pupeles šaltame vandenyje 12 val.
2022-02-25

Receptas. Lengvas ir sotus Pupelių troškinys

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 1 vienetas pupelių (konservuotos, skardinėse) 1 vienetas svogūnų 2 vienetai kiaušinių (suplakti) 50 mililitrų vandens 100 gramų pieno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Paskrudinti smulkintą svogūną su baziliku. Supilti pupeles, vandenį, kiaušinius, prieskonius ir troškinti 10 min. ant nedidelės ugnies.
2022-02-25
Į viršų