padažas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „padažas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „padažas“.

Atrado superinį pomidorų receptą žiemai: iš rūsio dings žaibiškai

„Ar jau atsivalgėte pomidorų į valias? Pas mus šiais metais pats pomidorų pikas prasideda tik dabar. Iki šiol tik valgėme, o dabar jau tiek, kad reikia galvoti, ką su jais nuveikti. Kai galvoji, tai ir sugalvoji. Naminis pomidorų padažas – puikiai tinka į troškinius ir sriuboms gardinti. Taigi pirmos pomidorų atsargos nugulė į stiklainius tokiu pavidalu. O ką jūs gaminate iš pomidorų?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
2024-10-23

Šis pomidorų padažas taps tikru hitu: užsirašykite receptą šių metų derliui

„Nekantrauju pasidalinti su jumis super lengvu būdu pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Taip, taip skamba tikrai neįprastai. Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo procesą. Žodžiu, siūlau išbandyti ir tuo patiems įsitikinti“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
2024-05-30

Greitai pagaminamos meksikietiškos salotos: skanu ir maistinga

Kotryna Starkienė atidaro griliaus sezoną ir kviečia gaminti lauke. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ žymi laidų vedėja parodė, kaip pasigaminti labai skanias meksikietiškas salotas. Jas pasigaminti tikrai paprasta, o jei norite, kiaulienos kepsnelius galite kepti keptuvėje, o ne ant griliaus.
2024-05-05

Bulvių kugelis pagal baikerius: šis padažas nustebino visą šeimą

„Šį kugelio receptą nusižiurėjau per TV vieną penktadienio vakarą. Labiausiai suintrigavo keistas padažas su raugintais agurkais. Atrodė, kad tai tikrai visai ne baikerių maistas. Padažas gal kokiems sveikuoliams daugiau tinkantis, o ne rimtiems vyrams važinėjančiais rimtais motociklais. Ir pats kugelis toks moteriškas sakyčiau, su varške ir kefyru, jokių kiaulės ausų, jokių kiaulės kojų. Na, gal tie baikeriai jau tokie… Neištvėriau nepabandžiusi to kugelio, ir to keistojo jų padažo.
2023-10-23

Daugelis makaronus verda neteisingai: nekartokite šių klaidų

Maisto produktų tiekimo kompanijos „Ifood“ ekspertų teigimu, makaronus ruošiame neteisingai, o vienas iš mūsų gaminimo įpročių reiškia, kad mėgstamiausiam patiekalui trūksta tobulesnio skonio. Visi mėgsta gerus makaronų patiekalus. Jie ne tik sotūs ir labai skanūs, bet ir lengvai paruošiami, todėl nereikia valandų valandas praleisti virtuvėje.
2023-10-20

Išdavė skaniausio kugelio receptą: norėsis dar ir dar

„Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Riebalus kugeliui aš naudoju likusius nuo keptos kiaulienos šoninės, anties ar žąsies. Tačiau tie riebalai susidarę kepimo metu neturi būti sudegę (rudi)“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė. Jums reikės: 1 kg bulvių; 1 svogūno; 2 vidutinių kiaušinių; ½ l pieno; ½ stikl.
2023-06-28

Šis naminis padažas idealiai tiks prie mėsos: skonis vertas 10 balų

Vasaros pradžioje daržuose sužaliuoja ir išsikeroja rabarbarai. Nusiskynę jų stiebus dažniausiai valgome su cukrumi, sirupu, dedame į įvairiausius pyragus ar verdame džemus bei uogienes, tačiau rabarbarus kulinarijoje galima panaudoti ir plačiau, pavyzdžiui, iš jų pasigamintas čatnis nuostabiai derės prie mėsos, keptos ant grotelių. Anot gydytojos dietologės dr.
2023-06-07

Įdėmiau įsižiūrėjusi į padažą mama negalėjo patikėti, ką mato: to nelinkėtų niekam

Mama ragina žmones tikrinti produktus, kuriuos jie parsineša iš parduotuvės. „Tesco“ nusipirkusi Bolonijos padažo, ji pasišlykštėjo, kai dviejuose stiklainiuose rado negyvų lervų. Rosina James iš Veramo, Dorsete, norėjo pagaminti itališką patiekalą savo šeimai, todėl užsuko į parduotuvę Pulo mieste, rašo mirror.co.uk. Praėjusio mėnesio pabaigoje ji užsuko į vietinę parduotuvę, o gaminti maistą susiruošė pirmadienį.
2022-12-18

Šis naminis padažas žiemai tiks prie visko: skubėkite pasigaminti

„Jei turite daug slyvų ir daug pomidorų, tuomet pats laikas pasigaminti šį pomidorų padažą. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Padažui reikės: 2 kg pomidorų; 500 g mėlynų slyvų; 250 g svogūnų; 200 g cukraus; 1 v.š. druskos; 1 a.š. maltų saldžiųjų paprikos miltelių; 100 ml acto. Padažo receptas Pomidorus, svogūnus ir slyvas (išimkite kauliukus) supjaustykite kubeliais.
2022-09-27
REKLAMA
REKLAMA

Šis pomidorų padažas žiemai nepaliks abejingų: užsirašykite iš karto

„Kai vis dar nepaliaujamai noksta raudonskruosčiai pomidorai ir suvalgyti jų derliaus tiesiog nebeįmanoma, gaminu naminį pomidorų padažą. Šį kartą panorau aštraus su čili pipirais. Padažą kaitinau ilgai, kad taptų jis toks tirštas, jokio krakmolo naudoti papildomai nenorėjau, tad apsišarvavau kantrybe ir skystį tiesiog nugarinau“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.   Užtruksite daugiau nei 1 val.
2022-08-25

Pagardinkite vištienos sparnelius šiais padažais – patenkins kiekvieno skonį

Panašu, kad kepti vištienos sparneliai yra vienas populiariausių patiekalų, kuriam nereikia ypatingų pastangų. Laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis pademonstravo, kaip iškepti traškius ir sultingus sparnelius ir parodė 3 skirtingų padažų receptus, kurie patenkins kiekvieno skonį.
2022-08-21

Pomidorų padažas žiemai pagal Editą: „Labai išgirtas ir tikrai gardus“

„Padažas labai išgirtas ir tikrai gardus. Tad verta sunaudoti pomidorus šiam reikalui“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė. Padažui reikės: 3 kg pomidorų; 4 raudonųjų paprikų; 5 didelių svogūnų; 1 galvutės česnako; 1 stiklinės cukraus; 3 v.š. druskos; 150 ml 9% acto; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 a.š. cinamono; 1 a.š. maltos kalendros; 1 a.š. džiovintų bazilikų. Pomidorų padažo receptas Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorus, papriką ir svogūnus.
2022-07-19

Pasigaminkite šį naminį padažą: idealiai tiks prie šašlykų ir kepsnių

Jogurtas puikiai tinka pusryčiams, desertams, salotų padažams ar gaiviems pietų patiekalams gardinti. Be žarnynui palankių probiotinių savybių, jogurtas pasižymi mineralų, baltymų ir vitaminų gausa. Graikiški, islandiški ir sojų jogurtai išsiskiria ne tik maistinėmis savybėmis, bet ir universalumu. Maisto ekspertė pasakoja, kuo skiriasi šie jogurtai ir kaip juos panaudoti, kai norisi mėgautis gaiviais bei nesudėtingais patiekalais.
2022-07-14

Receptas. Skrudintos daržovės pitoje su mocarela sūriu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (geltonoji) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės pievagrybių 1 vienetas cukinijos 3/4 stiklinės mocarelos sūrio (smulkintas) 2 valgomieji šaukštai padažo (salotoms) PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės 2 pitų. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2022-03-03

Receptas. Gurmaniškas guliašas „San Tropez“

INGREDIENTAI: 6 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas vištos filė šiek tiek alyvuogių aliejaus 250 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių („IKI Gurmanų“) 50 gramų padažo (bazilikų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome mažais gabaliukais vištienos filė ir sumaišome su pomidorų padažu, druska, pipirais, bazilikų padažu, smulkiai supjaustyta raudonąja paprika, susmulkintu česnaku ir prieskoni...
2022-03-02

Receptas. Jautienos kukulaičiai su spanguolių padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek spanguolių (šaldytos/šviežios) 0.5 stiklinės svogūnų (smulkinti) 750 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (jautienai) 1 stiklinė džemo (spanguolių) 0.5 stiklinės padažo (čili) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2022-03-02

Receptas. Avinžirnių kremas su krevetėmis

INGREDIENTAI: 1 pakelis krevečių (tigrinės, karališkos) 1 skardinė avinžirniai (konservuoti) 1 vienetas citrinų 2 skiltelės česnakų 1 vienetas paprikų (žalia) 1 vienetas paprikų (raudona) šiek tiek pipirai šiek tiek krapų šiek tiek alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai padažo ( Tahini (skrudintų sezamų pastos)) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-03-02

Receptas. Meksikietiškas vištienos Enchiladas su padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 6 vienetai kukurūzų (paplotėliai) 1 vienetas svogūnų (raudonieji) 0.5 kilogramo vištos filė 1 stiklinė sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek žalumynų 1.5 stiklinės padažo (Mole) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos krūtinėlę išvirkite su daržovėmis (pvz., morkomis, svogūnais) ir prieskoniais (pvz.
2022-03-02

Receptas. Sūrio tešlos kamuoliukai

Puikaus skonio sūrio rutuliukai su fetos įdaru, kurie tiks kaip puikus užkandis ant stalo. Tai lyg sūrio spurgytės. Prie jų labai tinka pikantiškas padažas iš graikinio jogurto ir Šrirachos padažo. Šis padažas nebus itin aštrus vien dėl Šrirachos padažo - jis suteiks malonų pikantišką aštrumą. Patiekti su fetos kubeliais ant viršaus, arba tiesiog sudėjus į lėkštutę šalia padažo.
2022-03-02

Receptas. Steikas su svogūnų žiedais

INGREDIENTAI: 1 česnakų 2 vienetai svogūnų 225 gramai kvietinių miltų 125 mililitrai pieno 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 1 arbatinis šaukštelis druskos šiek tiek aliejaus 1 kilogramas mesos 60 mililitrų padažo (barbekiu) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti barbekiu padažą, ketčupą ir smulkiai kapotą česnaką. Sudėti padažą į indą. Šiame padaže išvolioti mėsos gabalus, uždengti ir padėti į šaldytuvą 1-2 val.
2022-03-01

Receptas. Pikantiškos salotos (kalėdoms ir kt. šventėms)

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto mangų 3 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 50 gramų sūris 300 gramų pekino kopūstų šiek tiek padažo (Kotanyi salotoms užpilas) Paruošimo laikas: Apie 20 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pekino salotą supjaustyti nedideliais kvadratėliais, sūrį sutarkuoti, mango taip pat sutarkuoti, pomidoriukus supjaustyti skiltelėmis. Viską išmaišyti ir apipilti su paruoštu kotanyi užpilu.
2022-03-01

Receptas. Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliais žirneliais

INGREDIENTAI: 300 gramų vištiena (filė) 240 gramų kremas (kokosų, (arba kreminis pienas)) 240 gramų pieno (kokosų) 1 vienetas imbierų (šaknis) 1 vienetas baklažanų 150 gramų žirnių (žalieji) 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (palmių) 2 valgomieji šaukštai padažo (tailandietiškas žuvų) 4 vienetai žaliųjų citrinų (kafiro, lapeliai) 1 vienetas pipirai (čili) 1 pundelis bazilikų (šviežias) 3 arbatiniai šaukšteliai kario (pasta, raudona) P...
2022-03-01

Receptas. Sumuštiniai su žuvimi ir tepamu sūriu

INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių (kapotos) 1 vienetas porų 1 valgomasis šaukštas garstyčių 1 vienetas svogūnų 125 gramai silkių (su pomidorais) šiek tiek druskos 40 gramų sviesto šiek tiek baltųjų pipirų (malti) šiek tiek žaliųjų pipirų (malti) šiek tiek raudonųjų pipirų (malti) 80 gramų sūris (tepamas su žalumynais) 2 valgomieji šaukštai padažo (čili) ...
2022-02-27

Receptas. Vištienos ir pievagrybių kukuliukai

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 500 gramų vištiena (krūtinėlė) 10 valgomųjų šaukštų džiūvesėlių 250 gramų pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 3 valgomieji šaukštai padažo (saldus čili) 100 gramų sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: Sumalame vištienos krūtinėlę kartu su grybais, svogūnu bei česnaku.
2022-02-27

Receptas. Kalakutienos kukuliai su saldžiosiomis paprikomis azijietiškai

Tai patiekalas, kuris privers nusikąsti liežuvį. Padažas lyg tiesiai iš azijiečių restorano! O būtent tokį skonį jam suteikia sojų padažas, anakardžių riešutai ir paprikos. Ir prie tokio sūroko padažo puikiai tinka ryžiai. O kukuliams puikią traškią formą suteikia ypatingi "Panko" džiūvesėliai.
2022-02-27

Receptas. Kepsnys „Matambre a la Pizza“

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas pomidorų pastos 1 stiklinė pieno 1.5 kilogramo kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek raudonėlių (džiovinti, malti) 130 gramų mocarelos sūrio 2 vienetai raudonųjų pipirų 1 stiklinė padažo (picai, Jūsų mėgstamas) PARUOŠIMO BŪDAS: Įpjauti kiaulienos nugarinę ir išskleisti, kad gautųsi didelis kepsnys. Kepsnį dėti į didelį indą, užpilti pienu ir padėti 12 val.
2022-02-27

Receptas. Vištienos kukuliai su LEČO padažu

INGREDIENTAI: 500 gramų vištiena (faršas) 300 gramų ryžių 1 skiltelė padažo ((Lečo)) 1 vienetas svogūnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 3 valgomieji šaukštai aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti ir palaukti kol atauš Iš susmulkintos vištienos, supjaustytų kubeliais svogūnų ir saujos išvirtų ryžių išmaišome faršą. Pridedame druskos ir pipirų. Suformuojame kukulius ir apkepame aliejuje.
2022-02-27

Receptas. Kepti suktinukai su "Spring rolls" su daržovėmis ir stikliniais makaronais

INGREDIENTAI: 20 lapų tešlos 2 vienetai morkų 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas paprikų (saldi) 50 gramų makaronų (ryžių, stikliniai, ploni) 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai padažo (tailandietiškas žuvų) Skrudinimui: 2 litrai aliejaus Padažui: šiek tiek jogurto (natūralus) 2 vienetai pipirai (čili) 2 skiltelės česnakų 1 pundelis kalendrų (šviežios) 3 vienetai svogūnų laiškų 1 valgomasis šaukštas...
2022-02-27

Receptas. Avienos Troškinys

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 2 vienetai morkų 1 vienetas paprikų 1 vienetas paprikų (aitrioji) 1 stiklinė pomidorų pastos (konservuoti, be odelės) 1 vienetas svogūnų 1.5 kilogramo avienos 370 mililitrų padažo („Bonduelle Hungary“) PARUOŠIMO BŪDAS: Avienos šonkaulius virti apie 1,5 val. Išimti kaulus, sultinį palikti ir jame išvirti bulves. Daržoves supjaustyti, įkaitintoje keptuvėje troškinti kol suminkštės.
2022-02-26

Receptas. Vištienos iešmeliai

INGREDIENTAI: 5 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) šiek tiek krapų 800 gramų vištos filė šiek tiek apelsinų sulčių (šviežios) šiek tiek pomidorų padažo ("Tomatas") 1.5 stiklinės sultinio (paukštienai) 400 gramų daržovių (įvairios, garnyrui) 150 mililitrų padažo (sojų) šiek tiek svogūnų laiškų (švieži) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
2022-02-26

Receptas. Kiauliena su šaldytomis daržovėmis

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus 0.5 kilogramo kiaulės šoninės šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių 1 vienetas daržovių (šaldytos, pakeliais) šiek tiek padažo ("Vorčesterio") PARUOŠIMO BŪDAS: Užkaisk vandenį įdėk į jį druskos ir palauk kol užvirs. Tada sumesk šoninės gabaliukus ir pavirink 1 valandą. Išvirusią šoninę pakepink keptuvėje su daržovėmis , alyvuogių aliejumi ir vorčesterio padažu.
2022-02-26

Receptas. Sveikos salotos

INGREDIENTAI: 3 vienetai agurkų 0.5 vieneto citrinų šiek tiek moliūgų (ir kitos sėklos pagal skonį) 1 vienetas paprikų (raudona) 2 vienetai pomidorų pastos 0.5 vieneto porų 150 gramų tunų šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek prieskonių 100 gramų mocarelos sūrio 1 vienetas pekino kopūstų (gūželė) šiek tiek padažo (pesto) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti daržoves: pekino kopūstą, papriką, agurkus, porą, pomidorus, galima ir avokado įd...
2022-02-26

Receptas. Vištienos salotų užkandėlės

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių 1/3 stiklinės paprikų (raudonoji, smulkinta) 2.5 stiklinės vištos filė (virta, pjaustyta) 1/3 stiklinės majonezo 1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpintas) 1 arbatinis šaukštelis padažo (paprikų) 1/3 stiklinės padažo (Thai žemės riešutų) 1/3 stiklinės svogūnų laiškų (smulkinti) 300 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite kvadratėliais ir pakepkite apie 15-20 min.
2022-02-26

Receptas. Lazanija su jautiena

INGREDIENTAI: 500 gramų lazanijos lakštų ((lakštai)) 50 gramų sviesto 100 gramų salierų ( šaknys) 500 gramų jautienos (faršas) 500 gramų kiaulienos (faršas) 1 vienetas jautienos faršo 3 skiltelės česnakų 1 galva svogūnų 3 vienetai pomidorų pastos 1 stiklinė padažo (BEŠAMELIO) 100 gramų sūris (DŽIUGAS) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Padažui: 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 valgomieji šaukštai miltai 250 mililit...
2022-02-26

Receptas. Silkės ir grybų kotletai

INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 300 gramų kiaulės faršo 2 vienetai silkių (filė) 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių šiek tiek makaronų (ryžių, 1 pakelis) šiek tiek aliejaus (kepimui) 500 mililitrų grybų (marinuoti) šiek tiek padažo (Pesto su pomidorais ir bazilikais) PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus, silkę, svogūną, česnakus sumalame su mėsmale.
2022-02-25

Receptas. Silkė su moliūgais

INGREDIENTAI: 600 gramų moliūgų šiek tiek aliejaus šiek tiek druskos 1 skardinė padažo (daržovėms) 1 vienetas porų 1 sauja grybų (džiovinti) 1 sauja žalumynų (petražolės ir krapai) 1 sauja laiškinių česnakų 400 gramų silkių (file) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupame ir išskobiame moliūgą. Pusę jo supjaustome mažais kvadratėliais.
2022-02-25

Receptas. Mėsa koka-kolos padaže

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 5 vienetai kiaulienos (filė, gabaliukais) 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių 2 valgomieji šaukštai padažo (saldus arba rūgštokas) 200 mililitrų limonado (koka-kola) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą padaužome. Pasūdome, pagardiname pipirais, prieskoniais. Sudedame mėsą į kepimo indą su aliejumi. Koka-kola sumaišome su visais padažais ir užpilame ant mėsos.
2022-02-25

Receptas. Vištienos toškinys su makaronais

INGREDIENTAI: 250 gramų paprikų (konservuotos) 450 gramų pomidorų pastos 300 gramų vištos filė 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 150 gramų makaronų šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių 4 valgomieji šaukštai padažo (Pesto) PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje ir nusunkiame. Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje, pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Po to juos pertriname.
2022-02-25

Receptas. Kesadilijos su vištiena

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės pomidorų pastos (supjaustyti kubeliais) 2 valgomieji šaukštai svogūnų (raudonieji, smulkinti) 1.5 stiklinės vištos filė (kepta/virta, susmulkinta) 4 vienetai kiaulės šoninės (karšto rūkymo, kepta, riekelės) 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 vienetai tortilijos 1 stiklinė sūris (čederio, tarkuotas) 4 valgomieji šaukštai padažo (BBQ) PARUOŠIMO BŪDAS: Šiam receptui puikiai tiks virta arba ant grotelių kepta vištiena.
2022-02-25

Receptas. Veršiena angliškai

INGREDIENTAI: 700 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 50 gramų kopūstų 1 vienetas laurų lapų 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 700 gramų veršienos 2 stiklinės vandens šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 stiklinės padažo (pikantiškas) PARUOŠIMO BŪDAS: Veršieną supjaustyti gabaliukais ir šiek tiek pavirti.
2022-02-25

Receptas. Tailandietiška sriuba

INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek kalendrų 0.5 vieneto paprikų 50 gramų pievagrybių 13 vienetų krevečių be kevalo (virtos) 1 litras sultinio (vištienos) 0.5 vieneto čili pipirų šiek tiek citrinžolių 1 arbatinis šaukštelis žaliųjų citrinų (tarkuota) 3 valgomieji šaukštai padažo (žuvies) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinti sultinį ir į jį sudėti grybus, citrinžolę, kapotus česnakus, čili, žuvies padažą ir laimo žievelę. Užvirinti.
2022-02-24

Receptas. Vištų sparneliai su medumi ir sezamu

INGREDIENTAI: 400 gramų vištiena (sparneliai) 100 mililitrų padažo (Felix Mangų, aitriųjų paprikų) 3 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų 1 valgomasis šaukštas medaus 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sparnelius marinuoti „Mango-aitriųjų paprikų“ padaže apie 1 val.
2022-02-24

Receptas. Įdaryti kiaušiniai su krienų padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų šiek tiek konservuotų žirnelių 100 gramų kiaulienos kumpio 5 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas majonezo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas padažo (krienų) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius kietai išvirti. Išvirusius užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti. Nuluptus kiaušinius perpjauti pusiau, išimti tynius. Baltymų puseles išdėlioti ant lėkštutės, trynius sudėti į dubenėlį ir sutrinti.
2022-02-24

Receptas. Makaronai su Pesto padažu ir virtomis dešrelėmis

INGREDIENTAI: 1 vienetas dešrelių (Biovela) 100 gramų makaronų 1 vienetas sultinio (kubeliai) 1 vienetas sūris ("Pick Nick" lazdelės) 1 valgomasis šaukštas padažo (Pesto) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išsiverdame buljone makaronus, juos nukošiame ir dedame į keptuvę, kartu su susmulkinta dešrele, apkepti. Ant viršaus dedame smulkintos sūrio lazdelės ir išėmus iš keptuvės uždedame Pesto padažo.
2022-02-24

Receptas. Sočiosios silkės salotos arba žvejo vakarienė

INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių (virtos) 0.5 vieneto paprikų šiek tiek salotų (Iceberg) šiek tiek kiaušinių (virti) šiek tiek silkių (filė) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek majonezo 0.5 vieneto cukinijos (žalioji) šiek tiek padažo (vinegar) PARUOŠIMO BŪDAS: Salotas suplėšote ir paskleidžiate didelėje lėkštėje. Cukinijos griežinėlius apkepiname 15 min orkaiteje ant grotelių, ir sudedate ant salotų.
2022-02-23

Receptas. Vištienos ir makaronų salotos

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės alyvuogių (juodosios, susmulkintos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (raudonoji, susmulkinta) 1 vienetas paprikų (žalioji, susmulkinta) 1/3 vieneto svogūnų 500 gramų vištos filė (virta ir supjaustyta kubeliais) 6 valgomieji šaukštai acto (sidro) 500 gramų makaronų (virti) 4 valgomieji šaukštai vandens 1 stiklinė parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus 2 viene...
2022-02-23

Receptas. Jautienos burritos

INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek salotų 1 vienetas svogūnų 600 gramų jautienos faršo 1 stiklinė pomidorų padažo šiek tiek aliejaus šiek tiek grietinės 5 vienetai tortilijos šiek tiek sūris (tarkuotas) šiek tiek padažo (guacamole) PARUOŠIMO BŪDAS: Guacamole padažą galite pasigaminti iš 1 sutrinto prinokusio avacado, 1 valgomojo šaukšto majonezo, 1 arbatinio šaukštelio laimo sulčių ir 3 skiltelių česnako, viską kartu sumaišant iki vientisos ...
2022-02-22

Receptas. Vištienos sparnelių vėrinukai

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti, pagal skonį) 3 vienetai svogūnų (smulkinti) 1 kilogramas vištienos sparnelių 3 valgomieji šaukštai padažo (granatų) Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplauti vištos sparnelius ir įdėti juos į emaliuotą indą. Supjaustyti svogūnus dėti į indą su vištos sparneliaias. Užbarstyti druskos, pipirų, įdėti granatų padažo ir leisti pasimarinuoti apie 1 val.
2022-02-22

Receptas. Šviežios salotos su vynuogėmis

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 0.5 vieneto paprikų (raudonoji) 0.5 vieneto porų šiek tiek salotų (Iceberg) 2 saujos vyniuogių (žaliosios) šiek tiek aliejaus šiek tiek padažo (balzamiko) PARUOŠIMO BŪDAS: Iceberg'o salotas suplėšome ir dedame į indą. Raudonąją papriką supjaustome nedidelėmis juostelėmis, o agurką ir porą - plonais griežinėliais. Vynuoges padaliname pusiau ir dedame į salotas. Apšlaktome viską balzamiku ir trupučiu aliejaus.
2022-02-22
Į viršų