mišrainė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „mišrainė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „mišrainė“.

Jurgita dalijasi tobulos mišrainės receptu: sužavės visą šeimyną

„Tikriausiai prieš Velykas daugelis turi nemažai virtų kiaušinių, tad siūlau šventėms pasigaminti skanią ir sočią mišrainę su kiaušiniais ir rūkyta vištiena”, – rekomenduoja Jurgita. Reikės: 150 gr rūkytos vištienos (aš naudojau šlaunelę); 2 kietai virtų kiaušinių (galima daugiau); 7 cm poro; 5 v.š. konservuotų žirnelių; 5 v.š. konservuotų kukurūzų; 3 v.š. majonezo; 2 v.š. jogurto be priedų; druskos, pipirų. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
2025-02-18

Dalia dalijasi tobulos mišrainės receptu: sužavės visą šeimyną

„Šios lengvos krabų lazdelių salotos patiks tiems kam patinka japoniško stiliaus maistas. Būtent majonezas su sojos padažu ir aštria Sriracha sukuria savitą būdingą japoniškai virtuvei skonį. Norėčiau iš karto atkreipti dėmesį, kad sojos padažas yra pakankamai sūrus, tad ryžius virkite be druskos. Sriracha padažą galite keisti kitu aštriu padažu (kad ir adžika). Tik jo nepadauginkite“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2025-02-11

Ši kopūstų mišrainė tapo tikru atradimu: receptą užsirašykite iš karto

Kviečiame išbandyti šias tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos rekomenduojamą kopūstų mišrainę, kurią galėsite valgyti ne tik vieną, bet derinti ir prie kitų patiekalų. Ingredientai: Pekinas, Raudongūžis kopūstas, Baltagūžis kopūstas, Morka, Agurkas, Majonezas, Grietinė, Grūdėtos garstyčios, Citrinos sulčių, J. Pipirai, Druska, Krapai. Kopūstus supjaustome ruoželiais, morkas šiaudeliais, agurką nedideliais gabalėliais.
2025-02-10

Atrado superinę mišrainę: tiks prie kitų patiekalų ir su duonos riekele

„Dvi labai panašios mišrainės su kepta duona ir obuoliais. Viena, tai garsioji mišrainė „Astra“, kurią visada galėdavai rasti to pačio pavadinimo kavinėje Kaune, Laisvės alėjoje. Kita matomai sukurta jau namų virtuvėje, truputį sotesnė, su pupelėmis“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Mišrainė „Astra“ Jums reikės lygiomis dalimis: fermentinio sūrio, obuolių, virtų kiaušinių, juodos duonos, ½- 1 a.š. kmynų, druskos pipirų, majonezo, aliejaus.
2025-02-06

Ši kopūstų mišrainė – mėgstamiausia: tiks prie visų patiekalų

„Šias salotas gaminu labai dažnai, nes tai vienos iš mano mėgstamiausių. Tikiuosi jūs irgi jas pamėgsite. Produktai šioms salotoms tikrai randami kiekvienos šeimininkės namuose, tad be vargo galima pasigaminti jas“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
2025-02-04

Ši kopūstų mišrainė tiks prie visko: ir prie kitų patiekalų, ir su duonos riekele

„Labai dažnai gaminu iš to, ko turiu šaldytuve, nes parduotuvėje prisiperku visko, ko manau gali prireikti. Niekada į parduotuvę neinu pasiėmusi pirkinių sąrašo, nes niekada neplanuoju savaitės meniu. Mano mintys pasikeičia labai greitai, tad apie savaitės patiekalų sąrašą net negalvoju. Gal ir gerai, nes taip leidžiu sau improvizuoti iki begalybės. Šias salotas gaminau jau ne kartą ir ne du, o daugybę kartų, kai jų receptą papasakojo gera draugė L. prie kavos puodelio.
2025-01-30

Prisiminus šią mišrainę negalėjo atsidžiaugti: „Išbandykite“

„Labai seniai negaminau šios mišrainės, bet šiandien kai pagaminau, tai negaliu sustoti. Labai paprasta, bet skani. Išbandykite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. 200 g smulkesnių makaronų, 1 svogūnas, 4 rūkytos vištienos blauzdeles, bet galima naudoti ir šlaunelės, tuomet užteks 1, 200 g konservuotų kukurūzų, 1 didelė arba 3 mažos paprikos, 3 šaukštai majonezo, druskos ir pipirų pagal skonį. Makaronus išverdame, perliejame šaltu vandeniu.
2025-01-28

Ingrida atrado superinę mišrainę: gaminsite dar ne kartą

„Šiandien mano vakarienės pasirinkimas buvo toks. Nežinau kaip jūs, bet aš kartais noriu salotų su krabų lazdelėmis, pasiilgstu tokio maisto, nors mano šeima nėra itin didelė jų mėgėja“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Užtruksite apie 10 min. 0,5 pekino kopūsto; 1 agurkas; 1 skard kons. kukurūzų; 6 krabų lazdelės; Česnakų daigai, patiekti (nebūtina); 2 v. š. smukintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai.
2025-01-27

Ši mišrainė tapo sezono atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Šias salotas „atsivežiau“ iš viešnagės Helsinkyje. Jos mums taip patiko, kad valgydamos iš karto išnarstėme sudėtines dalis ir iš karto vienbalsiai nusprendėme, kad ir Lietuvoje apie jas turi žinoti. Puikaus skonio, su nedaug sudėtinių dalių ir greitai paruošiamos salotos buvo pateiktos su didele rūkyta dešrele. Bet jos tiks ir prie mėsos ar žuvies kepsnio arba paprasčiausiai vienos“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2025-01-26

Ingrida atrado labai skanią mišrainę: pataria išbandyti

„Greita vakarienė. Gerai jau gerai nevaidinsiu, kaip šią mišrainę valgė ir vyras, ir vaikai. Žinoma, kad šią mišrainę valgiau tik aš. Šeimyna mano nelabai mėgsta tokias mišraines. O aš kartais užsinoriu ko nors lengvo ir gaivaus su šaukštu majonezo. O čia dar šaldytuvo kampelyje glūdėjo saliero lapkočiai ir laukė savo eilės. Tad nieko nelaukus dalinuosi mišrainės receptu ir su jumis. Gal kam nors patiks“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2025-01-21
REKLAMA
REKLAMA

Ši turbo greita mišrainė nuo Naujųjų stalo dings pirma: vienas, du ir yra

„Dalinuosi idėja, kuri galbūt jums patiks kaip užkandis šventiniam stalui. Po visų Kalėdinių vaišių: keptų kalakutų, ančių, karkų, šaltienų ir baltų mišrainių, man Naujametiniam vakarui norisi vos kelių užkandžių ant stalo, daug vaisių, sūrių su alyvuogėmis lėkštės ir lengvo deserto. Ką ruošite naujametiniam stalui jūs?“, – rašo „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
2024-12-31

Ši Ingridos mišrainė idealiai tiks Naujiems metams: visi klaus recepto

„Soti, bet šiek tiek kitokia mišrainė su bulvėmis. Jai į draugiją pakviečiame dar ir grybų ir mišrainė suskamba visiškai naujomis natomis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 15 min. Reikės: 5 virtos bulvės; 1 virta morka; 1 st virtų miško grybų; 0,5 raudono svogūno; 1 v. š. obuolių acto; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis alyvuogių aliejaus; Majonezo pagal poreikį; Ryšulėlis krapų; Ryšulėlis svogūnų laiškų.
2024-12-28

Taip gaminta mišrainė taps Naujųjų metų stalo pažiba: išbandykite

„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
2024-12-27

Atrado tobulą mišrainę Naujiems metams: vienas, du ir yra

„Skanios, sočios, su tokia gaivia rūgštele. Su duonos riekele – puikus pietų dėžutės ar vakarienės variantas. O galbūt pasinaudosite idėja šventiniam stalui“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.  Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 2 virti kiaulių liežuviai; 4 marinuoti agurkai; 200 g marinuotų pievagrybių; 1 poras; 1 morka; 1 svogūnas; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 2 – 4 v. š. majonezo.
2024-12-26

Šią mišrainę išmokė gaminti močiutė: receptas pravers Kalėdoms

„Tai mano močiutės receptas, kurį aš šiek tiek pakeičiau, nes vietoj svogūno naudojau porą“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Reikės: 1 didelė rūkyta vistienos kulšelė; 2 rauginti agurkai; 1 poras; 2 šaukštai kons. kukurūzų; žiupsnelis druskos; žiupsnelis baltų maltų pipirų; 1-2 šaukštai majonezo. Vištieną nukauliname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Agurkus supjaustome kubeliais, porus – pusžiedžiais. Visus produktus sudedame į dubenį ir išmaišome.
2024-12-22

Atrado geresnį baltos mišrainės receptą: išbandę gaminsite tik taip

Ieškote idėjų šventiniam stalui? Dalijamės dietistės Vaidos Kurpienės, tinklaraščio sulieknek.lt autorės baltos mišrainės su salieru ir alyvuogėmis receptu. Reikės: 90 g saliero šaknies; 70 g morkų; 1 kiaušinio; 50 g šviežio agurko; 40 g rauginto agurko; 30 g žaliųjų alyvuogių; 2 a. š. graikiško jogurto; 1 a. š. garstyčių. Salierą ir morkas iškepame orkaitėje ir atvėsiname. Kiaušinį išverdame.
2024-12-20

Šis receptas sutaupys marias laiko per šventes, o ant stalo atrodys įspūdingai

Ieškote įdėjų kalėdiniam stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį burokėlių mišrainės receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti išskirtinę mišrainę, kuri puikiai tiks ir artėjančioms šventėms.
2024-12-19

Ši mišrainė taps švenčių stalo pažiba: skonis nepakartojamas

Ieškote idėjų, ką padėti ant šventinio stalo? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorės Dalios karališkos mišrainės su raudona žuvimi ir ikrais receptu. Šiai karališkai mišrainei reikės: 200 gr. karštai rūkytos lašišos, 2 virtų bulvių, 100 gr. fermentinio sūrio, 3 kiaušinių, 1 virtos morkos (nebūtinai), mažas indelis raudonos ikros (rinkitės kokybiškesnę tirštą ikrą), petražolių arba krapų, pipirų mišinio, majonezo.
2024-12-19

Sveikesnė burokėlių mišrainės versija: išsisaugokite šventėms

Ieškote įdėjų kalėdiniam stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį burokėlių mišrainės receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip lengvai pasigaminti patiekalą, kuris puikiai tiks ir artėjančioms šventėms.
2024-12-18

Ši Dalios mišrainė per šventes sužavės visus: ragina išbandyti

„Dar viena labai lengva ir gaivi mišrainė su marinuotais kelmučiais, tinkanti šventiniam laikotarpiui. Tik šią mišrainę paruošę pateikite ją iš karto. Nes po nepilnos paros, kad ir šaltai laikant, agurkas išskiria per daug drėgmės“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: marinuotų kelmučių, 2–3 bulvių (virtų), 2–3 kiaušinių (virtų), 1 šviežio agurko, majonezo,. druskos ir pipirų pagal skonį, svogūnų laiškų, krapų šakelių, rausvų pipiriukų.
2024-12-16

Ši mišrainė per šventes taps stalo karalienė: visi klaus recepto

„Mane labai suintrigavo Bolivinės balandos ir karšto rūkymo skumbrės derinys. Jei Bolivinė balanda būtų pateikta su mėsa ar daržovėmis, kažkaip net neabejočiau deriniu, kad skanu. Bet rūkyta žuvis?... Smalsumas nugalėjo ir jau dabar išbandžiusi šias salotas su aliejumi ir su majonezu, galiu drąsiai jas jums rekomenduoti. Su kuo skaniau, nežinau. Gal su aliejaus užpilu. Bet pasirinkimas jums.
2024-12-13

Per Kalėdas visi girs šią mišrainę: užsirašykite receptą

Kalėdos nenumaldomai artėja, o jeigu ieškote idėjų, kuo papuošti šventinį stalą, dalinamės su jumis tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorės mišrainės „Ananasas“ su vištiena receptu. Jums reikės: 250 gr. keptos vištienos, 100 gr. fermentinio sūrio, 2 virtų kiaušinių, 100 gr.
2024-12-09

Šią mišrainę gamina per šventes: receptas pasiteisina 100 proc.

„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Ingredientai: 200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1–2 marinuoti agurkai; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelė česnako; druskos; majonezo.
2024-12-06

Ši silkės mišrainė taps švenčių pažiba: visi klaus recepto

„Tai gali būti receptas šventiniam stalui, tai gali būti paprasčiausias užkandis savaitgaliui. Jums nebūtina sluoksnius atidengti naudojant specialią formą. Galite sluoksniuoti permatome inde arba paprasčiausioje lėkštėje. Svarbu tik, kad gražuoliai kelmučiai nebūtų pasislėpę ar paskendę majoneze“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2024-12-05

Prisiminė be reikalo pamirštą mišrainę: idealiai tiks Kalėdoms

„Nieko nėra įdomiau, kaip rasti senus receptus. Šiandieną vienas kaip tik toks receptas su krabų lazdelėmis“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 250 g krabų lazdelių (naudoju snieginio krabo skonio), 2-3 virtų kiaušinių, 125 gr. ryžių, 1 skardinė kukurūzų, žalių svogūnų, šviežių krapų, majonezo, druskos, pipirų. Ryžius išvirkite pagal instrukcijas, esančias ant pakuotės. Ir juos atvėsinkite.
2024-12-03

Atrado superinę burokėlių mišrainę žiemai: dings žaibišku greičiu

„Ateinu pas jus su skanios burokėlių mišrainės receptu. O ar jūs vis dar konservuojate? Mano paskutinės atsargos žiemai būtent šios“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Reikės: 4 kg virtų burokėlių; 1 kg svogūnų; 1 st aliejaus; 1 st acto; 1 st cukraus; 1 v. š. druskos; 1 l vandens. Burokėlius sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Sudedame viską į puodą. Gerai išmaišome. Troškiname apie 20 min.
2024-12-02

Ši Ingridos mišrainė taps stalo pažiba: užsirašykite Kalėdoms

„Šios salotos tikras gėris. Nežinau ar turiu ką dar pasakyti, ners norisi tik valgyti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Čia sugula ir silkės sūrumas, avokado kremiškumas, padažo rūgštumas. Viskas ko reikia, geram skonių balansui“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2 – 3.Užtruksite apie 30 min.
2024-11-29

Ši mišrainė nustebino kaip reikiant: tikrai gamins per šventes

„Kaip jau vakar minėjau iš šios silkės nesitikėjau nieko mandraus, bet...nustebino tai oho. Labai patiko ir gaminsiu tikrai per šventes. Šią mišrainę reikia maišyti su majonezu, bet aš jo nedėjau ir būtent todėl atsiskleidė visi skoniai. Silkę naudojau tradicinę sūdyta, tai ir nekeiskite jos. O visi kiti produktai tikrai šiuo metu yra jūsų namuose, tad galit šiandien pasirepetuoti prieš šventes“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-11-28

Ši mišrainė nepaliks abejingų: receptą išsisaugokite Kalėdoms

„Kalėdų stalui ruošiau šią mišrainę, kurią vienoje maisto grupėje parodė Neringa ir sakė, kad puikūs atsiliepimai apie ją. Išbandžiau. Galima patiekti ir užkandžių krepšeliuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė. Ingredientai: 1 apelsinas, 100 gr krabų lazdelių, 100 gr konservuotų kukurūzų, 2 kiaušiniai, 1 skiltelė česnako, 1 šaukštas majonezo, druska, pipirai. Kiaušinius išverdame ir atvėsiname.
2024-11-27

Ragina baltą mišrainę šventėms gaminti pagal šį receptą: išeina daug skanesnė

„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
2024-11-25

Atskleidė firminę silkės mišrainę Kalėdoms: gamina kasmet

„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš didžiąsias metų šventes. Kiekvienos šventės pas mus su šiuo skanėstu. Tad imkite mielieji ir gaminkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Silkės mišrainės ingredientai: 3 vnt silkės filė; 100 g kons. žirnelių; 3 virti kiaušiniai; 1 poro baltoji dalis; 1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai; 2 šaukštai majonezo; 1 šaukštelis dižono garstyčių. Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.
2024-11-21

Ši mišrainė taps Kalėdų stalo pažiba: receptą užsirašykite iš anksto

„Nesudėtinga ir soti mišrainė“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė. Mišrainės ingredientai: 2 skardinės tuno (po 185 g); 3 bulvės; 2 morkos; 3 kiaušiniai; mažas indelis ikrų (naudojau masago ikrus); 2–3 šaukštai majonezo; pluoštelis petražolių; druskos ir pipirų pagal skonį. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirti. Atvėsinti ir nulupti. Nuo tuno nupilti aliejų ar sultis. Bulves, morkas, kiaušinius susmulkinti į nedidelius kubelius.
2024-11-20

Šią mišrainę išmokė gaminti draugė: garantuotai atsidurs ant šventinio stalo

„Apie savo slaptą meilę burokėliams jau nebekalbėsiu. Aš juos mėgstu ir taškas. Burokėlių sriuba tikriausiai yra viena iš dažniausiai verdamų sriubų sąrašo. Mėgstu ir mišraines su burokėliais, ir šaltibarščius valgau visus metus. Kai pamačiau šią mišrainę pas Loretą, tikrai žinojau, kad ją gaminsiu ir nelauksiu jokių švenčių. Taip ir nutiko. Skania mišraine su burokėliais ir kelmučiais mėgaujuosi jau dabar.
2024-11-19

Šią kopūstų mišrainę gamina metai iš metų: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.
2024-11-18

Ši Ingridos mišrainė taps tikru atradimu: receptas pravers ir Kalėdoms

„Rimta, soti, bet tuo pačiu ir gaivi mišrainė. Man labai patiko, kad majonezą maišiau su graikišku jogurtu ir garstyčiomis, tai suteikė mišrainei dar daugiau lengvumo“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3. Užtruksite apie 10 min.
2024-11-14

Atrado superinę rudens mišrainę: greita, pigu ir labai skanu

„Šios krabų lazdelių salotos yra labai greitai paruošiamos ir labai gaivios. Man skanesnės snieginio krabo skonio lazdelės, tad visada jas ir naudoju. Pirmą kartą gamindama pilnai vadovavausi receptu, aš visada taip darau.  Jame buvo nurodymas dėti raudoną svogūną. Tačiau, net ant jo užspaudus citrinos sulčių, man per daug jautėsi svogūno aštrumas.
2024-11-11

Ši mišrainė nuo Kalėdų stalo dings pirma: užsirašykite receptą

Šventėms ieškoti įvairių receptų? Siūlome jums išbandyti šią mišrainę, kurią rekomenduoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Mišrainės ingredientai: 150 gr  konservuoto tuno, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai majonezo, 1 poras, 1 šaukštas smulkintų krapų, 1 žiupsnelis druskos, 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų. Tuną sugnaibykite šakute iki nedidelių gabaliukų. Kiaušinius susmulkinkite gabaliukais nedideliais ir sudėkite į dubenį su tunu. Porą supjaustykite pusžiedžiais. Dėkite į dubenį.
2024-11-05

Ši mišrainė tapo sezono atradimu: receptas pravers ir šventėms

„Sezono atradimas“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: 500 gr avinžirnių; 400 gr kalmarų file (aš perku pynes); pusė kepalo juodos duonos (supjaustyti kubeliais, apkepti aliejuje ir išmaišyti su druska ir smulkintu česnaku); poras arba pundelis svogūno laiškų; druska, pipirai; majonezas. Avinžirnius geriausia užmerkti iš vakaro. Išvirti kaip nurodyta ant pakuotės,  aš tiesiog paragauju, neleidžiu suvirti, dabar spėju, kad verdu gal iki 20 minučių.
2024-10-31

Superinė morkų mišrainė pagal Ingridą: gaminsite dar ne kartą

„Reikia valgyti daug daržovių ir česnako, kad apsigintume lengviau nuo ligų ir virusų. Sočios, vitamingos salotos, puikiausiai tiks prie pietų kepsnio“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos: 4. Užtruksite iki 10 min: 4 morkos; 1 obuolys (geriau rūgštesnis); 0,7 l konservuotų žirnelių; 100 g fermentinio sūrio; 3 skiltelės česnako; 4 – 6 v. š. majonezo; Žiupsnis druskos. Mišrainės receptas Morkas ir obuolį sutarkuojame šiaudeliais.
2024-10-29

Ši mišrainė tapo sezono atradimu: receptas pravers ir Kalėdoms

„Paprasta ir soti mišrainė. Čia labai tinka krienai“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Ingredientai mišrainei: 1 vnt. vištienos filė; 2 kietai virti kiaušiniai; 50 gr fermentinio sūrio; 60 gr marinuotų perlinių svogūnėlių; prieskoninių žolelių mėsai; druskos; pipirų; svogūno laiškų. Užpilui: 3 v.š. majonezo; 1–2 a.š. krienų (baltų); 2 v.š. jogurto be priedų.
2024-10-28

Atrado superinę mišrainę: tiks ir artėjančioms Kalėdoms

„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Ingredientai: 200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1–2 marinuoti agurkai; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelė česnako; druskos; majonezo.
2024-10-25

Atrado superinę rudens mišrainę: greita ir labai skanu

„Trūksta laiko, bet kam dabar jo užtenka. Negražu būtu bambėti ta tema. Tačiau, kai receptų prisikaupė visas kalnas, o paskelbti jų tinklaraštyje neturiu kada – čia jau negerai. Oi kaip negerai. Bandau pasidalinti vienu sočiu ir skaniu salotų receptu, kuriam paruošti nereikės daug laiko, tik užtruks kol išvirs kiaušiniai. Salotos buvo ne tik, kad skanios, bet ir sočios, tad tokias salotas galite drąsiai neštis į darbą“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-10-21

Atrado superinę mišrainę: puikiai tiks ant duonos riekelės ir viena

„Kai namuose lieku viena ir taip tylu, kad girdžiu net savo mintis, gaminu tik sau. Mėgstu prisigalvoti įvairių derinių ir bandyti tai paversti realybe. Dar vienas bandymas pavyko puikiai“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 4 riekės batono, 2 virti kiaušiniai, 180 g tuno aliejuje, 1 avokadas, 1/2 mėlynojo svogūno, kelios šakelės krapų, 1 skiltelė česnako, 1-2 šaukštai majonezo, 1 šaukštelis garstyčių, žiupsnelis druskos, žiupsnelis maltų pipirų.
2024-10-16

Šią kopūstų mišrainę gamina metai iš metų: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.
2024-10-09

Ši mišrainė taps rudens mėgstamiausia: tinka prie visko

Tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė siūlo išbandyti šią greitą mišrainę, kuri galbūt taps jūsų šeimos mėgstamiausia.   Reikės: 1 vnt. avokado; 1 vnt. pomidoro; 150 g krabų lazdelių; 150 g fermentinio sūrio; 150 g (pusė skardinės) konservuotų žirnelių; 2–3 skiltelės (galima ir nedėti) česnako; petražolių; krapų; druskos; majonezo. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles, pomidorą, sūrį, avokadą, susmulkinkite krapus, petražoles, česnaką.
2024-10-02

Ši pomidorų mišrainė idealiai tiks su duonos riekele: sunaudokite derlių

„Silkė ir pomidoras labai dera poroje. Labai greit paruošiama, gaivi ir skani silkė pomidorų pataluose“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Reikės: Silkės; Svogūnų; Pomidorų; Grietinės; Petražolių; Druskos, pipirų; 3 šaukštai acto; 120 ml. vandens; Arb. šaukštelis cukraus. Produktų kiekio nerašau, nes tai priklauso ir nuo jūsų pasirinkto indo ir nuo valgančių žmonių skaičiaus Į indą sudėkite sluoksnį supjaustytos silkės, sluoksnį žiedais pjaustytų svogūnų.
2024-09-20

Ši bulvių mišrainė taps tikru atradimu: receptą verta turėti

„Šias dvi šalis skiria jūra, o salotas tik vos vienas ingredientas. Vienur feta sūris, kitoje jūros pusėje kaparėliai. Tad abi salotas aprašysiu vienu postu. O jūs pasirinksite kurios šalies salotų norite labiau“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Graikiškos bulvių salotos Jums reikės: virtų bulvių (supjaustytų), feta sūrio, kalamata alyvuogių be kauliukų, saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir susmulkintų, raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais.
2024-09-17

Ši mišrainė taps rudens mėgstamiausia: pigu, greita ir labai skanu

„Kartais net nežinai ko norėtum lengvai užkąsti. Kartais net nėra laiko ar reikiamų produktų gausos pasigaminti kažką įmantresnio. Tai, šios gana paprastos, greitai paruošiamos, bet skoniu tikrai nenuviliančios salotos yra gera išeitis“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: krabų lazdelių (naudojau snieginio krabų skonio lazdeles), pomidorų (geriausiai tinka pailgi ar turintys mažiausiai sėklų pomidorai), majonezo, druskos ir pipirų.
2024-09-16

Ši mišrainė taps rugsėjo favorite: naudoja 1 slaptą ingredientą

Siūlome jums išbandyti visų numylėtą mišrainę, kuriai ypatingo skonio suteiks ne kas kitas, o būtent poras. Krabų mišrainei reikės:  300 g krabų lazdelių, 200 g plikytų ryžių (nevirtų), 2 vidutinės morkos ~200g, 200g konservuotų kukurūzų, 100 g žalio agurko, 1 marinuoto agurko ~50g, 20 g poro. Krabų mišrainės receptas  Ryžius gerai nuplauti, kol bėgs skaidrus vanduo ir išvirti pagal instrukciją pasūdytame vandenyje. Atvėsinti. Morkas išvirti atvėsinti ir nulupti.
2024-09-09

Šį mišrainės receptą gavo iš močiutės: skonis vertas 10 balų

„Esu ne kartą minėjusi, kad mūsų namuose majonezo yra vartojama minimaliai ir tikrai negardiname patiekalų juo. Bet šiai mišrainei naudojau, nes tokia mišrainę gamindavo mano močiutė (aišku iš kaimiškų produktų) ir grįžus pernai į Lietuvą ji vėl priminė man ši skonį. Tad nusidėjau. Kviečiu išbandyti”, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-09-03
Į viršų