medus
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „medus“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „medus“.
Bitininkai džiaugiasi dėl šiųmečio medaus, bet nerimauja dėl kainų
Rudenėjant gyventojai vis dažniau prisimena karštą arbatą ir, aišku, medų, kuris laikomas bene populiariausia liaudies medicinos priemone nuo peršalimo ir panašių ligų.
Bitininkai džiaugiasi šiuometiniu medaus derliumi ir jo kokybe. Tačiau kartu nerimauja, kad į Europos Sąjungą patenka daug medaus iš trečiųjų šalių. Dėl to jo supirkimo kainos yra pasiekusios dugną.
Šios paslaugos jau Lietuvoje ir paliks be žado: joga be drabužių – tik pradžia
Pasaulyje ir Lietuvoje atsiranda vis daugiau negirdėtų ir dažnai net susiimti už galvos priverčiančių profesijų. Nuo moteriškumo architekčių, gyvenimo režisierių, vyriškumo mokytojų iki medaus arba vandens someljė arba netgi pinigų terapeutų.
Šių profesijų atstovai aiškina, kad tai ne įmantrūs pavadinimai, o ypač retos specialybės, reikalaujančios ypatingų žinių. Ir priduria, kad jų paslaugos sulaukia neįtikėtinai didelio susidomėjimo ir klientų paklausos. Reportažas skirtas tik suaugusiems.
Be bičių nebus ne tik medaus – kai kur moka pinigus už jų atvežimą ir augalų apdulkinimą
Per pastaruosius kelerius metus ne vienoje Europos ir viso pasaulio šalių buvo skelbta apie masinį bičių kritimą. Mokslininkai įvardija skirtingas to priežastis, tačiau daugelis sutaria: jei jų neliks, tai ne tik neturėsime tikro medaus, bet ir kai kurie augalai ims nykti, nes nebus apdulkinti.
Specialistai taip pat ragina gyventojus vartoti vietoje užaugintą medų ir kitus bitininkystės produktus. Esą tik taip galima būti tikriems, kad jie nėra padirbti.
Bitininkai: permainingi orai pavasarinio medaus rinkimo nesutrikdė
Permainingi balandžio ir gegužės orai, pasak bitininkų, medaus rinkimo procesų šiemet nesutrikdė labiau nei ankstesniais metais.
Dalis bitininkų sako, kad dėl permainingų orų bitės sugebėjo medaus prisinešti tik sau, o ne bitininkams. Tuo metu kiti dar neprognozuoja, kiek pavyks prisukti pavasarinio – sodų žiedų, rapsų, kiaulpienių – medaus, nes gegužę dar tikimasi šiltų dienų.
„Tie orai ne tokie, kad jau neįprastai būtų blogai.
Gamta ir toliau stebina: kaunietis per savo darbo laikotarpį tokių metų nepamena
Pavasaris šiemet toks ankstyvas, kad aviliuose bitininkai jau randa šviežio medaus. Bitės nektarą pradėjo nešti dar vasario pabaigoje. Daugybę metų bitininkaujantys žmonės sako tokių metų neprisimenantys.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Kaunietis Romas Sadauskas bitėmis domisi nuo vaikystės, o bitininkauja jau daug dešimtmečių. Vyro aviliai pastatyti Alytaus rajone, Makniūnų kaime. Tokio ankstyvo pavasario dar nėra buvę, sako Romas.
Knarkti nustosite akimirksniu: štai, ką reikia daryti
Jei knarkiate, greičiausiai nesuvokiate, kokį triukšmą keliate, tačiau tai trikdo partnerio miegą. Tad ekspertai atskleidė, ką reikia daryti, jei norite nustoti knarkti akimirksniu.
Vienas iš šalutinių knarkimo padarinių yra fragmentiškas miegas, dėl kurio dieną jaučiamas mieguistumas. Knarkimas yra dažna problema, su kuria susiduria apie milijonai žmonių visame pasaulyje. Kodėl knarkiate? Ką galite padaryti, kad knarkimas liautųsi?
Miegant atsipalaiduoja gerklės raumenys.
Pasidalino tobulu vištienos sparnelių receptu: apsilaižysite pirštelius
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino tobulu pikantiškų vištienos sparnelių medaus padaže receptu – paragavę apsilaižysite pirštelius!
Medų maisto gamybai šefas pasirinko neatsitiktinai – šįkart jis lankėsi Anykščių rajone, Ugnės ir Eimanto medaus ūkyje, kur pats turėjo galimybę išbandyti jėgas bitininkavime.
Saldi vagystė sostinėje: taikiniu tapo garaže laikyti stiklainiai su medumi
Vilniuje pavogti garaže laikyti stiklainiai su medumi.
Kaip pranešė policija, pirmadienį, apie 14 val., Kalvarijų gatvėje, pastebėta, kad iš garažo, galimai atspaudus vartus, pavogta stiklainiai su medumi, kiti daiktai.
Nuostolis – apie 1,4 tūkst. eurų.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.
Tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.
Pavasario orai keičia bitininkų planus: aiškėja, kiek kainuos pirmasis medus
Permainingas pavasaris ir daugiau nei savaitę žydinčius sodus kandžiojusios šalnos koreguoja ir bitininkų planus. Bitės tik sušilus orams, kibo į darbus.
Bitininkai prognozuoja, kad pirmojo pavasarinio medaus pavyks prisukti mažiau, tačiau viliasi brangiau jį parduoti. Pirmojo medaus kilogramas gali kainuoti 8–9 eurus.
Bitininkas atsargiai tikrindamas avilius žiūri, kaip sekasi bitėms darbuotis. Pasak bitininko, šiųmetis pavasaris permainingas, tad ir bitutėms sunkiau.
Pasakė, kur geriausia laikyti medų: daugelis to nežino
Dėl didelio cukraus kiekio, medaus galiojimo laikas yra itin ilgas, jį galima laikyti daug ilgiau nei kitus saldžius pagardus, pavyzdžiui, uogienes ar konservus. Tiesą sakant, ekspertai teigia, kad laikant medų tinkamomis sąlygomis, vos vieno stiklainio medaus užteks dešimtims metų.
Galima įsigyti įvairiausio medaus – nuo skaidraus ir skysto iki tiršto, sukietėjusio. Nors jų skonis ir tekstūra skiriasi, visų rūšių medus gali susikristalizuoti, rašo express.co.uk.
REKLAMA
REKLAMA
Pamatę, kas jų name slėpėsi ištisus metus, pora neteko amo: siekė 2,4 metrų
Pora iš Anglijos liko šokiruota sužinojusi, kad jų namai tapo milžinišku bičių aviliu, kai sienomis pradėjo tekėti medus.
41 metų Kate Dempsey savo namuose Folkestone, Kente pastebėjo tamsias dėmeles ant sienų ir iš pradžių manė, kad tai – drėgmė, rašo mirror.co.uk.
Tačiau užuodusi saldų kvapą, ji nusprendė pakelti grindjuostes ir ten aptiko 2,4 metrų dydžio korį ir litrus medaus.
Kate sakė negalėjusi patikėti savo akimis, kai atrado „milžinišką“ avilį.
Prieš naktį suvalgykite šių produktų: rezultatas maloniai nustebins
Nesiseka vakarais užmigti? Sužinokite, kokie maisto produktai gali padėti užtikrinti kokybišką nakties miegą.
Sklando daug skirtingų nuomonių apie teigiamą tam tikro maisto valgymo prieš miegą naudą ir poveikį jam.
Peršalote? Šie naminiai patarimai jums padės
Nieko nėra nemaloniau nei ne laiku užklupęs peršalimas. Dažniausiai peršalimą išduoda sloga, kosulys ar gerklės skausmas. Sužinokite, ką galite padaryti pajutę pirmuosius peršalimo simptomus, kad jaustumėtės geriau.
Nors dažniausiai pajutus pirmuosius peršalimo požymius skubame į vaistinę, tačiau kartais užtenka vos poros dienų namuose, daug šiltos arbatos puodelių, kad pasijustumėte geriau.
Bitininkai suskaičiavo šiųmetį medaus derlių: džiaugiasi ne visi
Darbus bitynuose bebaigiantys šalies bitininkai suskaičiavo šiųmetį medaus derlių. O jis, anot bitininkų, labai skiriasi. Vieni bitynai džiaugiasi, kad žiemą medaus tikrai nestigs. Yra ir tokių bitininkų, kurie neturėjo net ką sukti.
Aišku viena, kad medus jau pabrango. Bitininkai neatmeta, kad prasidėjus ligų sezonui medus dar gali brangti.
Atsakė, koks cukrus yra sveikiausias: kitus apgauna reklamos
Neretai norėdami sumažinti cukraus vartojimą žmonės renkasi „sveikesnes“ jo alternatyvas, visiems gerai žinomus saldiklius. Agavų, klevų sirupas, stevija, medus yra dažniausi cukraus pakaitalai kasdienybėje. Tačiau ar galima teigti, kad jie yra „sveikesnis“ pasirinkimas? Virėjų ir konditerių asociacijos tarybos narė, maisto ekspertė Aida Čepukaitė teigia, kad saldikliai ne visuomet yra geresnis pasirinkimas.
Atskleidė, kaip tobulai iškepti bulves: išeina traškios išorėje
40-metis maisto ruošimo entuziastas nustebino internautus, pateikdamas netikėta keptų bulvių receptą. Vyras tikina, kad jo atrastas receptas garantuoja kiekvieną kartą idealiai traškias bulves. Negana to, recepte naudojamas ir vienas netikėtas ingredientas.
Nereikia didelio mokslo, kad sugebėtumėte puikiai paruošti keptas bulves. Visgi, neretai kiekvienas turime tam tikrų savų gudrybių, kurios patiekalą padaro išskirtiniu, tobulu.
Bitininkai atskleidė, kiek šiemet turėsime medaus ir kiek jis kainuos
Po šalto pavasario pagaliau atsikvėti gali ir bitininkai. Pavasarinis medunešis buvo prastas, užtat dabar bitės dirba išsijuosusios ir gausiai prinešė medaus. Kai kur šviežio medaus kainos liko tokios pat kaip pernai, o kai kur pakilo. Dabar laukia liepų žydėjimas ir pagrindinis vasaros medsukis. Tiesa, užėję karščiai gali derlių sugadinti: baiminamasi, kad kaitra nektaro neišdžiovintų.
Vilkaviškietė bitininkė Renolda Kubilienė laiko beveik 70 avilių.
Ruolia pataria vartoti šiuos produktus: organizmas jums padėkos
Nuo senų senovės žinoma, kad bičių teikiamos gėrybės yra tikra gamtos dovana, teikianti daugybę naudos mūsų sveikatai. Medus ir bičių duonelė tyri ypatingai daug naudingų savybių tiems, kurie gydosi po sunkios onkologinės ligos.
Kaip taisyklingai reikėtų šias gėrybes vartoti ir kokia yra medaus bei bičių duonelės nauda, tv3.lt naujienų portalui sutiko papasakoti garsus fitoterapeutas Juozas Ruolia.
Medus yra vienas iš universaliausių produktų, kuris tinka ir vasaros, ir žiemos metu.
Šaltas pavasaris mažina medaus derlių: šiųmetis keliais eurais brangesnis už pernykštį
Šaltas pavasaris pakoregavo pirmąjį šiųmetį medaus derlių. Jį ragausime ne tik vėliau, bet ir brangesnį. Pasak bitininkų, kol buvo vėsu ir lietinga, bitės mažiau lankė žydinčias pievas ir laukus, tad ir medaus bus prisukta mažiau. Medaus kainą didina ir išaugusios sąnaudos – pakavimo stiklainiai, etiketės.
Ėmė daugėti bičių spiečių – įsikuria netikėčiausiose vietose: kaip elgtis susidūrus su bitėmis?
Bitininkai raitojasi rankoves – pastarosiomis dienomis ėmė daugėti bičių spiečių, o gyventojai vis dažniau skuba prašyti pagalbos nuimant vabzdžius nuo pačių netikėčiausių vietų: medžių, automobilių durelių ar net dviračių. Galima bičių spiečių rasti ir lankant artimųjų kapus kapinėse, mat dabar pats bičių spiečių metas. Svarbiausia, kaip sako gamtininkai, nepulti į paniką ir nedaryti staigių judesių.
Receptas. Skruzdelytė
Desertas tikriems smaližiams.
INGREDIENTAI: 1 stiklinė medaus 250 gramų miltai 50 gramų sviesto 3 vienetai kiaušinių trynių 2 valgomieji šaukštai vandens 2 valgomieji šaukštai cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių trynius, miltus, sviestą sumaišome ir išminkome tešlą. Tešlą pamušame kočėlu, tuomet lakštuose bus iškilę burbuliukai. Tešlą iškočiojame labai labai plonai, nes kitaip bus kieti lakštai.
Receptas. Vištienos sparnelių "Tulpės" su medaus marinatu
INGREDIENTAI: šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 valgomieji šaukštai medaus šiek tiek paprikų (malta) 500 gramų vištienos blauzdelių šiek tiek sojos padažo šiek tiek ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Visus prieskonius, sojos padažą ir medų sumaišome ir supilam ant vištienos. Paliekam šaldytuve apie 30-40 min., kad įsigertų marinatas. Tada vištieną sudedam į kepimo indą ir supilam marinatą, kad neiškeptų per sausa.
Receptas. Meduoliai su ruginiais miltais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 130 gramų cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis imbierų 1 valgomasis šaukštas kakavos 100 gramų margarino (arba sviestas, tirpintas) 100 gramų medaus 1 arbatinis šaukštelis muskato 2 vienetai kiaušinių 100 gramų ruginių miltų (rupūs) 300 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Medų, sviestą ir cukraus pudrą i...
Receptas. Salotos su braškėmis
Gaivu, netikėtas skonis. Lengvas užkandis vasarai - tarsi salotos, tarsi desertas.
INGREDIENTAI: 5 vienetai braškių 1 vienetas agurkų 1 vienetas apelsinų 2 saujos iceberg salota 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Icbergo salotą supjaustyti kuo smulkiau, agurką – šiaudeliais, o braškes nedideliais gabaliukais. Viską sluoksniais sudėti į indą.
Receptas. Žiemos miško kokteilis
INGREDIENTAI: 1 stiklinė džiovintų spanguolių 3 stiklinės pasukų 2 valgomieji šaukštai medaus 1 vienetas citrinų sultys Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Spanguoles dedame į plakiklį kartu su medumi ir citrinos sultimis. Gerai susmulkiname, tada pilame pasukas ir dar truputį plakame.
Receptas. Vištienos filė su imbieru
INGREDIENTAI: 6 česnakų (tarkuoti) 15 gramų imbierų (tarkuotas) šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai medaus 500 gramų vištos filė 1 valgomasis šaukštas sojos padažo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Imbierą, česnaką, sojų padažą, medų bei augalinį aliejų sumaišyti. Filė dėti į kepimo indą, ant viršaus paskirstyti marinatą. Kepti 40 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Receptas. Braškių kokteilis
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas medaus 150 mililitrų jogurto 50 gramų ledų (vaniliniai) 100 gramų braškių PARUOŠIMO BŪDAS: Braškes sutrinkite su medumi ir citrinos sultimis. Į šią masę supilkite jogurtą, sudėkite ledus ir dar kartą išplakite. Greičiausia viską plakti mikseriu.
Receptas. Ekspress šašlykai
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos (sprandinė ) 150 mililitrų vynas (sausas, raudonas ) 3 valgomieji šaukštai aliejaus 70 mililitrų sojos padažo 2 valgomieji šaukštai medaus ( skystas) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Sprandinę supjaustyti kubeliais. Visus išvardintus ingridientus sumaišyti ir įtrinti mėsą. Kepti ant žarijų. Marinatas tinka ir vištienai. Skanaus.
Receptas. Salotos "Skanumėlis"
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 0.5 vieneto citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas medaus 1 vienetas pomidorų pastos 50 gramų salotų 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių 1 vienetas svogūnų 200 gramų antienos (kepta) šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome antieną ar kitą keptą paukštieną. Susmulkiname pomidorus, avokadą, salotas, svogūną ir sumaišome.
Receptas. Tortas “Medutis”
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono (biskvitui) 200 gramų cukraus (biskvitui) 100 gramų cukraus (kremui) 200 gramų margarino (biskvitui) 200 gramų medaus (biskvitui) 3 vienetai kiaušinių (biskvitui) 450 gramų kvietinių miltų (biskvitui) 500 gramų grietinėlės (35%, kremui) šiek tiek druskos (biskvitui) 300 gramų grietinės (30%, kremui) 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (biskvitui) 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose) 1 vienet...
Receptas. Štrudelis su aguonomis
INGREDIENTAI: 200 gramų aguonų (maltos, įdarui) šiek tiek cinamono 80 cukraus 1 valgomasis šaukštas medaus 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (aptepimui) 300 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų pieno šiek tiek pieno (aptepimui) 150 mililitrų pieno (įdarui) 50 gramų druskos 40 vienetų sviesto 40 gramų razinų 1 valgomasis šaukštas romo 20 mililitrų romo (įdarui) 20 mililitrų mielių šiek tiek citrinos žievel...
Receptas. Granola su uogomis bei jogurtu
INGREDIENTAI: 100 gramų avižinių dribsnių 50 gramų razinų 40 gramų kokosų (drožlės) 40 gramų migdolų 40 gramų anakardžio riešutų 40 gramų graikinių riešutų 1 valgomasis šaukštas cinamono 2 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas medaus 2 stiklinės jogurto (graikiškas) šiek tiek uogų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Spanguolių putėsis
INGREDIENTAI: 120 gramų cukraus 60 gramų medaus 200 gramų spanguolių 60 gramų manų kruopų 450 mililitrų vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Perrinktas, gerai nuplautas ir nusausintas spanguoles sumalkime, išspauskime sultis ir padėkime šaltai. Likusius uogų tirščius užpilkime verdančiu vandeniu, dėkime ant ugnies, užvirinkime, sumažinkime ugnį ir virkime 5 minutes. Nuovirą perkoškime per marlę, įdėkime medų ir jį išmaišykime, kad ištirptų.
Receptas. Kepta šoninė
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai medaus 1 valgomasis šaukštas garstyčių 250 mililitrų acto (balzaminis) 200 gramų sojos padažo 2 kilogramai kiaulės nugarinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Marinato gaminimas: išmaišome actą su medumi, sojos padažu ir garstyčiomis. Kiaulienos nugarinę supjaustome norimo dydžio ir storio (apie 2,5 cm) gabalais ir įtriname marinatu. Marinuojame mėsą apie 4 valandas. Prieš kepant įtriname druska. Kepkite grilyje.
Receptas. Kefyrinis kokteilis
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai aviečių 2 arbatiniai šaukšteliai medaus 200 gramų kefyro 3 valgomieji šaukštai ledų šiek tiek braškių PARUOŠIMO BŪDAS: Avietes ir braškes sutrinti su šaukšteliu cukraus. Viską sudėti į mikserį ir suplakti.
Receptas. Pieniškas kokteilis su kiviais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 4 valgomieji šaukštai medaus 250 mililitrų pieno (šaltas) šiek tiek ledukų 3 vienetai kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Kivius nulupame, supjaustome mažesniais gabalėliais ir dedame į kokteilinę. Sudedame medų, cukrų, supilame pieną ir išplakame kokteilį. Supilstome į stiklines, sudedame ledukus ir patiekiame.
Receptas. Velykinis keksas 2
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 75 gramai cukraus (rudasis) 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas) 1 arbatinis šaukštelis imbierų (šviežias, tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai medaus 75 gramai slyvų (džiovintos) 150 gramų kvietinių miltų 75 gramai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 150 mililitrų arbatos (stipri juoda) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Jurgitos vištienos kepsnys
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų (marinatui) 3 česnakų (marinatui) 2 valgomieji šaukštai medaus (marinatui) šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 500 gramų vištos filė 70 gramų sūris šiek tiek čili pipirų (prieskonių, marinatui) šiek tiek kečupo Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėlę perpjauname išilgai, pamarinuojame per naktį. Supjaustome svogūną žiedais, išdėliojame ant vištienos, apkepame apie 20 min.
Receptas. Sezaminiai saldainiai
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai medaus 1 stiklinė sezamo sėklų (sėklos) PARUOŠIMO BŪDAS: Kepimo popieriaus lakštus patepkite riebalais. Sezamo sėklas kepkite keptuvėje apie 5-7 min. ant vidutines ugnies. Kitoje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite medų ir cukrų. Kai masė sutirštės suberkite sezamų sėklas, gerai išmaišyti. Masę sukrėskite ant vieno kepimo popieriaus lakšto, uždėkite antruoju lapu riebalais patepta puse į apačią.
Receptas. Kokteilis pavakariams
INGREDIENTAI: 2 vienetai kivių 150 gramų jogurto 2 valgomieji šaukštai medaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėti į plaktuvą kivius, jogurtą, medų. Viską suplakti.
Receptas. Moliūgų ir riešutų pyragas
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus (užpilui) 1 stiklinė graikinių riešutų (grūsti) 3 valgomieji šaukštai medaus 250 mililitrų moliūgų (tyrė, užpilui) 1 vienetas kiaušinių (tešlai) 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 2 vienetai kiaušinių (užpilui) 250 gramų kvietinių miltų (tešlai) 3 valgomieji šaukštai vandens (šaltas, tešlai) 150 gramų grietinėlės (užpilui) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai) 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (užpilui) ...
Receptas. Virti nektarinai su medaus sirupu
INGREDIENTAI: 600 mililitrų vandens 112 gramų cukraus 112 gramų medaus 10 lapų mėtų 6 nektarinų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vandenį, cukrų ir medų užvirinkite puode ant vidutinės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos, sudėkite mėtų lapelius ir perpus perpjautus nektarinus bei kauliukų. Pavirkite, kol nektarinai sumikštės - apie 8 minutes. Tada juos išimkite, tačiau sirupui leiskite pavirti dar apie 10 minučių.
Receptas. Tobuli sausainiai
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti) 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų 50 gramų kakavos 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis muskato 1 vienetas kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 50 mililitrų brendžio 100 gramų sviesto 20 gramų kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską ge...
Receptas. Traški vištiena su sezamais
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištiena (filė) 1 žiupsnelis prieskonių (vištienai) 2 valgomieji šaukštai krakmolo 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai medaus 3 valgomieji šaukštai sojos padažo 3 valgomieji šaukštai aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Į polietileno maišelį sudedame miltus bei krakmolą, tada - vištieną.
Receptas. Kiniški sparneliai
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos sparnelių 1 stiklinė aliejaus 0.5 stiklinės vandens 1 vienetas čili pipirų 2 saujos miltai 5 valgomieji šaukštai medaus 2 valgomieji šaukštai sojos padažo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautus ir nuvarvintus vištienos sparnelius apvolioti miltuose ir apkepinti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus iš abiejų pusių.
Receptas. Burokėlių salotos su medaus padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek anyžių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2.5 valgomojo šaukšto medaus 1 valgomasis šaukštas garstyčių šiek tiek druskos 1 stiklinė aliejaus 4 vienetai burokėlių (virti) PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius supjaustyti šiaudeliais. Citrinos sultis sumaišyti su medumi, garstyčiomis, pasūdyti, įberti pipirų, supilti aliejų, išmaišyti ir palaikyti šaltai šaldytuve. Burokėlius sumaišyti žiupsneliu anyžiaus ir marinatu.
Receptas. Gardžioji baltoji gira
INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus 4 valgomieji šaukštai medaus 1 vienetas batono 3 litrai vandens 150 gramų razinų 60 gramų mielių 5 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Batoną supjaustykite riekėmis, o riekes supjaustykite dar į 6 dalis. Padžiovinkite smulkintą batoną 150 laipsnių temperatūros orkaitėje rusvumo.
Receptas. Krekeriai
INGREDIENTAI: 10 gramų medaus 190 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų vandens 3 gramai druskos 15 gramų aliejaus 1.5 gramo mielių (sausos) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti mieles, druską, miltus, medų, aliejų ir po truputį supilti apie 90-110 ml vandens. Turėtų gautis minkšta, elastinga tešla. Patepti kepimo skardą aliejumi, sudėti tešlą, uždengti plėvele ir palaikyti kambario temperatūroje 1,5 val, kol tešla pakils.
Receptas. Špinatų salotos su vištiena ir braškėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek medaus šiek tiek rozmarino šiek tiek salotų (iceberg) šiek tiek špinatų šiek tiek žemės riešutų 1 vienetas vištos filė šiek tiek braškių šiek tiek aliejaus šiek tiek cukinijos šiek tiek kario šiek tiek sūris (kietasis, "Džiugas") šiek tiek gražgarsčių šiek tiek sėklų (moliūgų) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos gabaliukus marinuojame (bent 2 val.) medaus, kario ir rozmarino marinate.
Receptas. Avižinių dribsnių pyragas
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 0.5 stiklinės medaus 1 vienetas kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 100 gramų sviesto 0.5 stiklinės grietinės 1 stiklinė avižinių dribsnių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišiau miltus su avižiniais dribsniais. Į ištirpintą ir ataušusį sviestą įmaišiau cukrų, medų ir kiaušinį. Tuomet įmaišiau grietinę ir sodą. Galiausiai įmaišiau miltų ir dribsnių mišinį.