kopūstai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kopūstai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kopūstai“.
Balandėliai pagal šį receptą gausis tobuli: atrado geriausią iš visų
Kas gi nemėgsta balandėlių? Dažna šeima turi savo mėgstamiausią versiją, tačiau populiariausi, žinoma, yra tradiciniai kopūstų suktinukai su ryžių ir mėsos įdaru. Tačiau tai tik viena iš daugelio galimybių – jei jaučiate, kad norite šiek tiek pokyčių ir didelio malonumo prie stalo, pasigaminkite įdarytus aromatingus turkiškus kopūstų suktinukus.
Kopūstai namuose išsilaikys per žiemą: štai ką reikia žinoti
Kopūstai yra vėsaus sezono augalai, kurie subręsta vidutiniškai per 63-88 dienas. Ankstyvųjų veislių kopūstai yra labiau linkę skilinėti nei vėlyvesnių veislių kopūstai, tačiau dėl oro sąlygų galvos taip pat gali skilinėti. Tam, kad kopūstai nesuskilinėtų, geriausia juos skinti, kai galvos yra tvirtos.
Daugelis daržininkų kopūstus augina dėl galimybės juos naudoti šviežius, todėl panagrinėkime geriausius kopūstų laikymo būdus, rašoma gardeningknowhow.com.
Dalia atskleidė, kaip reikia raugti kopūstus: skonis – nepakartojamas
„Delčia, pats tas laikas pasiruošti raugintus kopūstus. Tikrai nerašysiu, kaip tai sveika ir kokie naturalūs fermentai susidaro kopūstams surūgus, ir kaip tai mūsų pilveliams gerai. To gero, pilna internete. Tik gal vienas sakinys, kurį ne visi visada parašo: rauginamų kopūstų sultys turi daug vitaminų ir virškinimo fermentų, tad jų duokite savo vaikams, kurie „pametė“ apetitą. O dabar pamirškite visas asociacijas su sunkiu darbu, bačka ir dideliu maišu kopūstų.
Salotos su kefyru – Kotryna Starkienė pasidalino mėgstamiausiu receptu
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė pasidalino gardžiu salotų receptu. Pasigaminti šias lapinių kopūstų salotas neužtruks ilgai, nereikės daug įvairių ingedientų, tad jas išbandyti tikrai rekomenduojama visiems.
Lapinių kopūstų salotoms reikės:
Lapinių kopūstų
Mėlynojo svogūno
Pusės puodelio kefyro
Šaukštelio garstyčių
Saujos tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Lapinius kopūstus atskirkite nuo koto ir labai smulkiai supjaustykite.
Atrado superinį pyrago receptą: nustebsite, iš ko jis pagamintas
Keičiantis metų sezonams kartu viena kitą keičia ir daržovės, tačiau kai kurias jų galima valgyti ištisus metus. Viena tokių – dėl itin patrauklios kainos, naudos sveikatai ir plataus panaudojimo vertinamas baltagūžis kopūstas.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo šią savaitę iš šios nė pusę euro nekainuojančios daržovės gaminti sriubas, salotas, kepti blynus, kepsnius ar net marinuoti kopūstus žiemai.
Atskleidė superinę kopūstų mišrainę: tiks ir pietums, ir per šventes
„Gaivios salotos su šviežiu kopūstu, morkomis, agurku ir ridikėliais. Man labai patiko padažą paskaninti garstyčiomis, kuris tampa dar lengvesnis ir gaivesnis. Kartais pavyksta skanios salotos vos iš kelių mūsų šaldytuve randamų produktų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 10 min: 1 šviežias kopūstas; 2 morkos; 2 agurkai; Pundelis ridikėlių; Pundelis svogūnų laiškų.
Prisiminė be reikalo pamirštą daržovę: jos nauda – neišmatuojama
Nors atrodo kaip ropė, tačiau iš tiesų tai nėra šakninė daržovė ir auga dirvos paviršiuje. Dabar net ne visi apie ją yra girdėję, juo labiau – ragavę, tačiau ji jau šimtmečius vertinama ne tik Europoje, bet ir Azijoje, tai – nepelnytai pamiršta kaliaropė.
„Pavasaris jau ne už kalnų, ir tai daro reikšmingus pokyčius mitybos racione, pirkėjų elgsenoje. Vaisių, daržovių netrūksta ir žiemą, tačiau akivaizdu, kad lietuviai yra be galo išsiilgę šviežio derliaus gėrybių.
Taip gaminti rauginti kopūstai nepaliks abejingų: išbandykite receptą
Ką reiškia „sezoniniai“ vaisiai ir daržovės vidury žiemos? Daugeliui žmonių pirmiausiai tai asocijuojasi su citrusiniais vaisiais – ir jie visiškai teisūs.
Be to, žiemą verta rinktis ne tik juos, mat netrūksta ir mūsų šalyje užaugusių vitaminų kupinų vaisių ir daržovių, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Renkantis tokius nauda įvairiapusė: bus lengviau ir organizmui, ir piniginei.
Kopūstai – aukso gysla organizmui: pasakė, kodėl jie tokie sveiki
Kopūstai – viena populiariausių lietuvių auginamų daržovių, kuri dažnai papuošia tiek Lietuvos tradicinės virtuvės patiekalus, tiek kitų šalių virtuvių šedevrus. Rudenį kopūstus naudojame įvairioms salotoms, o žiemą juos valgome troškintus ar raugintus. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad apie kopūstų naudą organizmui žinojo dar mūsų protėviai, todėl šie ne veltui yra mūsų tradicinės virtuvės dalis.
Anot jos, šios daržovės yra tikras naudingųjų medžiagų ir vitaminų šaltinis.
Parodė kitokį balandėlių gaminimo būdą: skonis abejingų nepaliks
Balandėliai – puikiai visiems žinomas ir labai mėgstamas patiekalas, kurį pagal savo receptą gamina beveik kiekviena šeima. TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai parodė kitokį balandėlių gaminimo būdą – Daiva Matukevičienė ir Gediminas Endriukaitis kepė balandėlių „pyragą“. Virtuvės šefai balandėlius gamino ne įprastai apverdant kopūstą, o lapus suminkštinti šalčiu.
REKLAMA
REKLAMA
Atrado superinį troškintų kopūstų receptą: pigu, greita ir skanu
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Ką daryti, kai labai norisi troškintų kopūstų, bet neturite raugintų kopūstų? Pristatome patikrintą būdą labai gardžiam patiekalui iš paprasto kopūsto.
Gian Luca apsilankė pas garsiąją Kvedarų šeimą: parodė, kuo gali pasidžiaugti vienas didžiausių ūkių Lietuvoje
Kopūstus Lietuvoje mėgsta daugelis – vieni valgo šviežius, kiti – raugintus ar net troškintus. O svarbiausia, kad kopūstus naudinga valgyti visais metų laikais! Nieko keisto, kad šį sekmadienio rytą Gian Luca Demarco nuspręs paskirti būtent šiai daržovei. O kur dar būtų galima sužinoti apie kopūstus viską, jei ne viename didžiausių šalies daržovių ūkių? TV3 laidos vedėjo laukia kelionė į Kėdainius, pas garsiąją ūkininkų šeimų – Kvedarus.
„Maximos“ mįslė pirkėjams: kopūstai – lietuviški, bet pagaminti Makedonijoje?
Būna atvejų, kuomet net ir perskaičius produkto etiketę nėra aišku, ką perki. Tokiu klaidinančiu prekės aprašymu pasidalijo ir vienas vilnietis, savo paties nuostabai parduotuvėje aptikęs „lietuviškai nelietuviškus“ kopūstus.
Specialistai nurodė, kokia informacija privalo būti nurodyta etiketėse ir kas gali grėsti, jei jos nėra arba ji pateikta klaidingai.
Aiškėja, kiek mokėsime už šiemetines daržoves: brangs Lietuvoje populiari prekė
Ūkininkų laukuose burzgia technika – dabar pats derliaus nuėmimo įkarštis. Šiemet daržovių augintojus gamta skriaudė kaip reikiant – šalnos, sausros, o kai kur dalį derliaus nusiaubė kruša. Bet baisiųjų stichijų išvengę ūkininkai skaičiuoja, kad bulvių, kopūstų, burokėlių ar morkų derlius bus vidutinis.
Lietuvos laukuose burzgia kasamoji, į sunkvežimius byra šiųmetis bulvių derlius. Kvedarų ūkio Kėdainių rajone agronomas sako, kad bulvių krūme mažiau, bet jos stambesnės.
Lietuviški kopūstai kimči su naminiais žuvų piršteliais: neįprasti skoniai nustebins paprastumu
Norint paįvairinti įprastus patiekalus, puikus būdas tą padaryti yra išbandant tolimų pasaulio šalių virtuvių valgius. Virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis laidoje „Skaniai ir paprastai“ žuvų pirštelių receptą paįvairino tolimos Pietų Korėjos skoniais – parodė, kaip pasigaminti žymųjį korėjiečių patiekalą kimči.
Prieš seksą šiukštu nevalgykite šių produktų: naktis bus sugadinta
Romantiškas vakaras dviese kartais gali baigtis ir nemaloniais siurprizais. Kad jų pavyktų išvengti, dalinamės patarimu, kokio maisto reikėtų vengti vakarieniaujant, kad sekso metu netektų susidurti su nemaloniu pilvo pūtimu ar oro pagadinimu.
Kai kurie maisto produktai sukelia tam tikrą diskomfortą, kuris užklumpa pačiu netikėčiausiu laiku, pavyzdžiui, glamonėjantis ar besibučiuojant.
Šios kopūstų salotos tiks prie visko: verta išbandyti
„Gaivios salotos su šviežiu kopūstu, morkomis, agurku ir ridikėliais. Man labai patiko padažą paskaninti garstyčiomis, kuris tampa dar lengvesnis ir gaivesnis. Kartais pavyksta skanios salotos vos iš kelių mūsų šaldytuve randamų produktų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 10 min. Reikės: 1 šviežias kopūstas; 2 morkos; 2 agurkai; pundelis ridikėlių; pundelis svogūnų laiškų.
Atrado skaniausią kopūstų mišrainę: tiks ir prie mėsos, ir viena
„Mišrainė, kuri puikiai tinka prie mėsos kepsnio arba pakramsnojimui ir viena. Daugiau daržovių yra gerai mūsų pilvui. O mėlynąjį kopūstą man atrodo mes be reikalo esame nuvertinę ir pamiršę“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
4 porcijos, užtruksite apie 10 min. Reikės: 0,5 mėlyno kopūsto; 2 morkos; 1 mėlynas svogūnas; žiupsnis druskos; žiupsnis juodųjų pipirų; 2 v. š. majonezo; 2 v. š. grietinės; 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės.
Atskleidė superinę pavasario mišrainę: receptą verta turėti ir šventėms
„Mišrainė, kuri puikiai tinka prie mėsos kepsnio arba pakramsnojimui ir viena. Daugiau daržovių yra gerai mūsų pilvui. O mėlynąjį kopūstą man atrodo mes be reikalo esame nuvertinę ir pamiršę“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Atrado kitokią bulvių košę: receptą verta išbandyti
Dažnai gaminame vis tuos pačius, visiems šeimos nariams patinkančius ir laiko išbandytus patiekalus, tačiau kartais verta pakeisti bent vieną ingredientą, kad galėtume pasigardžiuoti įvairesniais skoniais. Tad su mėsa patiekiamos košės – vienas iš pasirinkimų atnaujinti savo įprastą meniu, nes kaskart galime dalį bulvių pakeisti turimomis daržovėmis.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
Atrado labai skanią mišrainę: tinka prie kitų patiekalų ir su duonos riekele
„Ir kas pasakys, kad šios kopūstų salotos prie pietų kepsnio nėra nuostabios? Grūmojate, kad su majonezu? Na ir kas? Juk ne kasdien. O kartais taip gera, mišrainę gardinti juo. Tiesa man labai patiko į kopūsto į draugiją dar ir ropę pakviesti. Tikrai labai geras skonių derinys ir balansas. Juk valgykime kuo daugiau ir įvairesnių daržovių. Nepamirškime tai, ką augino mūsų močiutės savo daržuose“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Šią kopūstų mišrainę išmokė gaminti draugė: tinka prie visko
„Labai dažnai gaminu iš to, ko turiu šaldytuve, nes parduotuvėje prisiperku visko, ko manau gali prireikti. Niekada į parduotuvę neinu pasiėmusi pirkinių sąrašo, nes niekada neplanuoju savaitės meniu. Mano mintys pasikeičia labai greitai, tad apie savaitės patiekalų sąrašą net negalvoju. Gal ir gerai, nes taip leidžiu sau improvizuoti iki begalybės. Šias salotas gaminau jau ne kartą ir ne du, o daugybę kartų, kai jų receptą papasakojo gera draugė L. prie kavos puodelio.
Nustebinkite šeimą gurmaniškais bulvių virtinukais: norėsis dar ir dar
Šį savaitgalį kviečiame nustebinti savo šeimą gurmaniškais patiekalais – gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais bei kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais.
Trupiniams jums reikės:
4-5 riekių padžiūvusios baltos duonos
4-5 valg.
Ši daržovė – vitaminų bomba: valgykite, kiek telpa
Baltagūžis kopūstas – regis, neįmantri daržovė, tačiau joje glūdi gausios vitaminų bei kitokių organizmui naudingų medžiagų atsargos.
Rudenį nuimtas kopūstų derlius ilgai išsaugo vertingas maistines savybes, todėl ši daržovė nuo seno tarnavo kaip vitaminų bankas šaltuoju sezonu. Be to, tai universali daržovė kulinarijoje, kurią galima valgyti ne tik šviežią ar raugintą, bet ir kepti, troškinti ar virti. Maisto specialistė dalinasi idėjomis, kaip įtraukti kopūstus į kasdienę mitybą.
Dėl išaugusių kainų KFC Australijoje mėgins salotas pakeisti kopūstais
Australijos ministras pirmininkas ketvirtadienį pajuokavo, kad su aukščiausiais šalies pareigūnais aptars augančias salotų kainas ir restoranų tinklo „Kentucky Fried Chicken“ (KFC) sprendimą salotų lapus pakeisti kopūstų mišiniu mėsainiuose „Zinger Burgers“.
Greitojo maisto tinklo sprendimą „beprotišku“ pavadinęs centro kairiųjų lyderis Anthony Albanese'is šmaikštavo, kad situacija tapo nacionaline „krize“.
Dėl pastarojo meto potvynių ir aukštų pasaulinių degalų kainų traškiųjų (gūžinių) s...
Šios kopūstų salotos sužavės visą šeimą: tiks ir prie mėsos, ir su duonos riekele
„Lengvos, greitos salotos. Kai už lango šviečia saulutė, oras idealus ir tikrai nesinori tūnoti virtuvėje, salotos visuomet yra tobulas variantas ne tik užkąsti, bet gali būti ir greitas garnyras prie grilio ar kitų patiekalų. Šios kopūsto salotos labai dera su įvairiais mėsos ir žuvies patiekalais“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 200 g kininio kopūsto; 1 didelės morkos; 1 vidutinio dydžio obuolio (saldesnio); 1 saliero stiebo; 1 nedidelio gabalėlio poro.
Receptas. Kopūstų ir morkų salotos (Λαχανοσαλάτα)
Tai populiarios žiemos sezono salotos. Jei norisi sotesnių - galima dėti majonezo. Taip pat galima pagardinti rūgščiu obuoliu ar razinomis. Šitos salotos puikiai tiks ir kasdieniam ir šventiniam stalui.
Receptas. Norvegiška daržovių sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 150 gramų kopūstų (kotas) 2 vienetai morkų šiek tiek petražolių (šviežios) 100 gramų salierų (stiebas) 2 vienetai vištos filė (krūtinėlė) 1 litras vandens 1 vienetas sultinio (kubelis) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. 2. Supjaustykite jas į gražius, mažus kubelius ir gabalėlius. 3. Užvirkite vandenį su trupučiu druskos. 4. Sudėkite daržoves ir virkite 8 minutes.
Receptas. Rūkytos dešros salotos su kopūstais
INGREDIENTAI: šiek tiek kopūstų šiek tiek morkų (marinuotos, aštrios) šiek tiek obuolių šiek tiek saulėgrąžų aliejaus šiek tiek dešros (rūkyta) šiek tiek sūris (fermentinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti dešrą plonais griežinėliais. Susmulkinti kopūstą. Kopūstus sumaišyti su obuolių šiaudeliais. Sūrį supjaustyti šiaudeliais. Viską sumaišyti su aštriomis morkomis, užpilti saulėgrąžų aliejumi, jei reikia pasūdyti.
Receptas. Švežių kopūstų salotos
INGREDIENTAI: 0.5 galvos kopūstų 1 skardinė kukurūzų (konservuoti) šiek tiek svogūnų laiškų 2 vienetai paprikų šiek tiek aliejaus šiek tiek citrinų (sultys) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą, papriką supjaustyti. Į dubenį sudėti kopūstą, papriką, kukurūzus, supjaustytus svogūnų laiškus. Išspausti šiek tiek citrinos sulčių, pagardinti druska, aliejumi.
Receptas. Egzotinės salotos su graikiniais riešutais
INGREDIENTAI: 200 gramų graikinių riešutų 0.5 vieneto kopūstų (raudonieji) 3 vienetai obuolių (žali) 20 vienetų vyniuogių 50 gramų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą supjaustyti. Obuolius supjaustyti kubeliais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Vynuoges perpjauti per pusę, riešutus šiek tiek pasmulkinti. Viską sumaišyti ir užpilti alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis. Jei reikia - pasūdyti. Salotas papuošti žalių salotų lapais.
Receptas. Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
INGREDIENTAI: 8 kilogramai kopūstų 1 gramas morkų 400 mililitrų aliejaus 250 mililitrų acto 500 gramų pomidorų padažo 200 gramų cukraus 100 gramų druskos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus supjaustyti šiaudeliais, o morkas sutarkuoti . Sudėti visus prieskonius ir pomidorų padažą. Išmaišyti ir palikti per naktį šaltoje vietoje. Kitą dieną kopūstus sudėti į didelį puodą ir troškinti 45 min.
Receptas. Kopūstų salotos žiemai
INGREDIENTAI: šiek tiek kmynų 4 kilogramai kopūstų 1 kilogramas morkų 4 vienetai paprikų (raudonoji saldžioji) 4 vienetai svogūnų šiek tiek acto 1 kilogramas raugintų agurkų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome kopūstus, paprikas, morkas. Užpilame vandeniu, kad apsemtų daržoves. Verdame 10 min. Agurkus supjaustome griežinėliais, svogūnus pusžiedžiais. Viską sudedame prie kitų daržovių, druską, kmynus ir actą dedame pagal skonį.
Receptas. Ukrainietiški barščiai su kiauliena
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 500 gramų kopūstų (rauginti) šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek grietinės 2 vienetai burokėlių šiek tiek žalumynų 100 gramų pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa dedama į puodą, užpilama vandeniu, įberiama druskos, pipirų, sudedami lauro lapeliai ir verdama apie 1 valandą.
Receptas. Skaniosios salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 2 česnakų 200 gramų kopūstų (kininiai) 1 vienetas kiaušinių (virti) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek majonezo 2 vienetai duonos (balta, riekelės) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Duoną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje (įkaitinę šlakelį aliejaus), kol gražiai pagelsta. Supjaustome kopūstą, kiaušinį, agurką. Įmaišome sutrintą česnaką. Apiberkite duona. Skanu su majonezu.
Receptas. Kebabai
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų (įdarui) 2 valgomieji šaukštai cukraus (lavašui) 3 česnakų (padažui) šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui) 1 vienetas kopūstų (kinietiški, įdarui) 3 vienetai pomidorų pastos (įdarui) 1 vienetas vištos filė (kepta arba rūkyta, įdarui) 600 gramų kvietinių miltų (lavašui) 80 gramų majonezo (padažui) 200 mililitrų vandens (šiltas, lavašui) 1 arbatinis šaukštelis druskos (lavašui) 10 valgomųjų šaukštų aliejaus (la...
Receptas. Greito paruošimo kopūstų salotos
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 1 vienetas česnakų 1 vienetas kopūstų 5 vienetai morkų 1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus 1 stiklinė acto (9 proc.) 1 litras vandens 2.5 valgomojo šaukšto druskos PARUOŠIMO BŪDAS: kopūstą supjaustyti juostelėmis, morkas sutarkuoti, išspausti česnaką. Vandenį, cukrų, acta, aliejų ir druską supilti į puodą ir užvirinti. Kopūstą, česnaką ir morkas įdėti į plasmasinį indą, gerai išmaišyti, užpilti karštu marinatu.
Receptas. Raugintų kopūstų ir džiovintų slyvų mišrainė
INGREDIENTAI: 500 gramų kopūstų (rauginti) 2 vienetai obuolių 100 gramų slyvų (džiovintos) 2 vienetai svogūnų šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Išmirkytas slyvas, obuolius bei svogūnus supjaustykite ir sumaišykite su raugintais kopūstais. Užpilkite viską aliejumi, išmaišykite ir patiekite. Skanaus.
Receptas. Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 20 gramų kalendrų (šviežios) 150 gramų kopūstų (savojinis, pjaustytas juostelėmis) 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus 50 gramų feta sūrio (trupintas) šiek tiek druskos 80 mililitrų žaliųjų citrinų (šviežiai spaustos sultys) 0.5 arbatinio šaukštelio akmens druskos (malunėlyje) 1 valgomasis šaukštas maltos aitriosios paprikos ((arba SANTA MARIA aitriųjų paprikų)) 4 vienetai tortilijos Paruošimo laikas: Api...
Receptas. Burokėlių ir skrandukų sriuba
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 100 gramų kopūstų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 3 litrai vandens šiek tiek druskos 2 vienetai sultinio (kubeliai) 2 vienetai burokėlių 1 vienetas čili pipirų 300 gramų vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį vandenį sudėkite sultinį, bulves ir skrandukus. Pavirę 20 min., sudėkite tarkuotą morką, burokėlius, smulkintą svogūną, čili bei kopūstą.
Receptas. Kopūstų ir grybų pyragas
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 200 gramų jogurto (natūralus) 1 galva svogūnų 200 mililitrų majonezo 8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 0.5 galvos kopūstų 300 gramų grybų (marinuoti) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite apie 2 minutes. Sudėkite nusausintus grybus ir patroškinkite dar 2 minutes.
Receptas. Čenakai
INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių 1 vienetas kopūstų (rauginti, pakelis) šiek tiek krapų 2 vienetai morkų 1 vienetas svogūnų šiek tiek svogūnų (laiškai) 1 kilogramas kiaulienos kumpio 0.5 litro vandens šiek tiek prieskonių šiek tiek kečupo PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpį supjaustome gabalėliais ir sudedame į čenakines, tada sluoksniuojam ir dedame supjaustytas kubeliais bulves, supjaustome smulkiai svogūną ir sutarkuojam morkas, padalinam maždaug po l...
Receptas. Lietuviški kopūstainiai su kalakutiena
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kopūstų šiek tiek krapų (švieži) 3 vienetai morkų 0.5 stiklinės ryžių (apvirti) 300 gramų kalakutų faršo 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 2 litrai vandens šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 vienetai sultinio (kubeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūsto galvą nuplaukite, kotą išpjaukite, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 m...
Receptas. „Turtingoji sriuba“
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 6 vienetai kopūstų (lapai) 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas) 1 vienetas moliūgų (nedideli) 2 vienetai morkų 3 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos) 1 stiklinė pomidorų pastos (smulkinti) 3/5 stiklinės pupelių 1 vienetas ropių (saldžiosios) 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų makaronų šiek tiek parmezano s...
Receptas. Balandėliai kitaip
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto baklažanų 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas kopūstų 1 vienetas morkų 0.5 vieneto paprikų (geltona) šiek tiek pomidorų pastos 200 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės faršo (maišytas su jautienos) 1 sauja voveraičių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 50 gramų cukinijos 5 vienetai sparaginių pupelių (ankštys) PARUOŠIMO BŪDAS: Garnyrui: Bulvės Padažui: ...
Receptas. Bandelės su kopūstais
INGREDIENTAI: 500 gramų tešlos (mielinė) 0.5 galvos kopūstų ( švieži) 2 vienetai kiaušinių (virti) šiek tiek prieskonių (VEGETA) 1 galva svogūnų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus, svogūnus smulkiai supjaustyti, kiaušinius išvirti. Kopūstus, svogūnus troškinti keptuvėje apie 15 min., sudėti kubeliais supjaustytus kiaušinius, pagardinti vegetuos prieskoniais. Iš tešlos suformuoti pyragėlius su kopūstų įdarų.
Receptas. Raudonojo kopūsto salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų (raudoni, nedideli) 2 vienetai morkų 1 vienetas obuolių 1 valgomasis šaukštas obuolių acto 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą supjaustyti šiaudeliais. Obuolį ir morką sutarkuokite.
Receptas. Troškinti kopūstai su pupelėmis ir grybais
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto kopūstų šiek tiek petražolių 200 gramų pupelių (konservuotos) šiek tiek svogūnų (laiškai) šiek tiek sojos padažo šiek tiek aliejaus 70 gramų grybų (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus užpilti karštu vandeniu ir palikti keletai valandų arba nakčiai. Tada vandenį nupilti, grybus susmulkinti ir apkepinti aliejuje. Kopūstus susmulkinti ir sudėti į grybų troškinį, pabarstyti žalumynų.
Receptas. Balandėliai su dešrelėmis
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas kopūstų (galvos) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 400 gramų dešrelių (Biovela) 1 valgomasis šaukštas majonezo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas kečupo Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išpjauti kopūsto kotą ir apvirti vandenyje, išskirstyti lapais, nupjauti lapo storąją dalį ir į kiekvieną lapą suvynioti po dešrelę.
Receptas. Daržovių kotletai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 120 gramų kopūstų 0.5 vieneto obuolių 2 vienetai kiaušinių 12 gramų džiūvesėlių 30 gramų pieno 15 gramų manų kruopų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 arbatinis šaukštelis sviesto Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą ir obuolį susismulkiname ir dedame į keptuvę su pienu, taip pat įdedame sviestą ir troškiname, kol kopūstai suminkštėja.