idėjos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „idėjos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „idėjos“.
Pamačius, ką su senais baldais padarė Greta, nustėro: to matę dar nebuvo
Šiais laikais padidėjęs vartotojiškumas ir ekologijos problemos lemia vis dažnesnį žmonių pasirinkimą panaudoti senus daiktus antrąsyk. Ne veltui socialiniuose tinkluose plinta įvairios idėjos, kaip pačiam pasidaryti įvairius buityje naudingus įrankius. Viena iš socialinių tinklų idėjomis pasinaudojusi moteris – 31-erių kaunietė Greta Šimanauskienė, kuri naujam gyvenimui prikėlė senas ir dulkančias spinteles.
Žinomi žmonės jau ruošiasi šventėms – atskleidė, kuo lepins artimuosius
„Mes traukiame vieni kitų vardus, tik vaikams dovanojame kas ką ir kiek norime. Pastaruoju metu šeimos narių gimtadienių proga pradėjome puoselėti naują tradiciją – visi kartu išvažiuojame kažkur bent kelioms dienoms, einame į restoraną, koncertą ar Spa. Tad, Kalėdoms apsieiname su ne itin didele, nustatyta suma ir praktiškesnėmis dovanomis, kurių tikrai reikia kasdienybėje“, – apie šeimos švenčių papročius pasakoja šokių trenerė Eglė Straleckaitė-Domarkienė.
Mamos diena – jau čia pat: 5 idėjos, kaip nustebinti mamas
Pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiama Motinos diena. Šiemet tai bus gegužės 7 d. Artėjant šiai gražiai šventei, dalijamės paprastomis ir originaliomis idėjomis, kaip nustebinti mamą, pradžiuginti, padėkoti ir parodyti meilę.
Tai galima padaryti ir neperkant brangių dovanų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Leiskite mamai atsikvėpti
Apgalvota dovana, kurios mamai reikia – puiki idėja, kaip ją nustebinti Mamos dienos proga.
Ingos Žuolytės namuose – netikėtas svečias: be žado lieka visa šeima
„Tėvų darželis“ ir naujienų portalas tv3.lt kartu pristato jau dvyliktąjį tinklalaidės „Tėvai paprastai“ epizodą.
Šįkart tinklalaidės vedėjas, trijų vaikų tėtis Simonas Urbonas kalbasi su mama, verslininke ir nuomonės formuotoja Inga Žuolyte bei dainininke, prodiusere ir TV laidų vedėja Rūta Lukoševičiūte- Daudiene apie vieną gražiausių metų švenčių – Kalėdas.
Lietuvių fantazijai ribų nėra: dovanoja „vakcinas“ vyno buteliuose
Kartais į sunkias ir liūdnas situacijas reikia pažvelgti su humoru ir tai visai nereiškia, kad nesuprantame jų rimtumo. Prasidėjus masinei vakcinacijai, Ieva Karsabutaitė nusprendė pasinaudoti proga ir sukurti originalią gimtadienio dovaną savo tetai.
Moteris sako, kad panašią idėją pamatė užsienietiškame interneto puslapyje ir nusprendė, kad būtų labai įdomi ir kitokia dovana. Kadangi moters teta dar nebuvo pasiskiepijusi, Ieva pagalvojo, kad gali padovanoti netikrą vakciną vyno butelyje.
Startuolių forumas: vaikai pristatė 15 idėjų verslininkams, kurios pakeis pasaulį
Apie pusšimtis vaikų iš Lietuvos ir Latvijos savaitgalį nuotoliniu būdu vykusiame tarptautiniame „MiniBoss“ startuolių forume pristatė savo unikalias idėjas verslininkams. Jaunųjų vizionierių akiratyje atsidūrė labai brandžios ir rimtos problemos, tokios kaip emocinė sveikata, ekologija, socialinė atskirtis, pandemija, kurių sprendimui jie pateikė ne tik kūrybiškus, bet labai inovatyvius sprendimus.
10 idėjų, ką per Kalėdas dovanoti vyrams
Prasidėjus šventiniam laikotarpiui, prasidėjo ir masinė dovanų pirkimo karštinė. Rodos, moterims sugalvoti dovaną – itin lengva. Juk jas visuomet pradžiugina mėgiami kvepalai ar papuošalas. Tačiau ką dovanoti vyrams?
Naujienų portalas „dailymail“ pateikė gausybę įvairiausių dovanų pasiūlymų, kurių daugelį galėsite įsigyti internetu.
Patraukliausių dovanų vyrams sąraše puikuojasi ir naujas skustuvas, ir prabangūs kūno prausikliai ar kvepalai, termosinis puodelis.
Idėjos miegamojo interjerui: taps jaukiu kaip niekada anksčiau
Kaip sukurti skoningą miegamojo erdvę? – klausimas, su kuriuo yra susidūręs ne vienas savo namų įvaizdį kuriantis žmogus. Šiais laikais interjero stilių įvairovė didžiulė, todėl atrasti tai, kas išties tinka ir patinka, gali būti nelengva užduotis. Tokiais atvejais labai praverčia originalios miegamojo įvaizdžio idėjos.
1. Industrinis: netobulai tobulas
Tokio stiliaus miegamasis labai dera loftuose – didelio ploto, atviro plano patalpose, kurios šiuo metu yra itin populiarios.
Gali pasikeisti neatpažįstamai: kaip atrodys Vilniaus Vokiečių gatvė?
Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su Lietuvos architektų sąjunga, kovo pabaigoje paskelbė tarptautinį Vokiečių gatvės rekonstravimo projekto konkursą. Šiandien savivaldybė džiaugiasi, kad rekonstrukcijos konkursui idėjas pateikė net 18 dalyvių.
Anot savivaldybės, tai – solidus skaičius, palyginti su kitais pastarųjų metų konkursais ir įvertinant faktą, kad konkursui reikėjo ruoštis karantino metu.
10 dovanų idėjų Tėvo dienos proga
Tėvo diena – puiki proga dar kartą parodyti savo tėčiams, kaip juos mylime ir branginame. Šią dieną norisi įteikti dovaną, kuri teiktų ir naudą, ir džiaugsmą, tad dalinamės keliomis dovanų idėjomis
1. Praktiškos dovanos: kvepalai, rankų arba veido kremas, barzdaskutė ar barzdos priežiūros priemonės
2. Šiltos ir jaukios dovanos: chalatas, pledas, šlepetės, kojinės.
3. Dovanos komfortui: vonios rankšluostis, pagalvė, apklotas, laisvalaikio apranga.
REKLAMA
REKLAMA
TOP9 dovanos Motinos dienai: nekainuos nė cento
Artėjant Motinos dienos sekmadieniui susiduriame su nelengva užduotimi – kaip šia proga nustebinti mamą, tačiau išlikti socialiai atsakingais karantino metu? Juk įprastai vyktume aplankyti mamų, susėstume prie patiekalais nusėto stalo ar pasikviestume mamą į koncertą, ar kitą pramogą. Šiemet to padaryti negalėsime, tačiau idėjų, kaip kūrybiškai pasveikinti mamas tokiomis sąlygomis, tikrai yra.
Kiekviena mama labiausiai vertina jai skiriamą dėmesį ir buvimą kartu su vaikais.
Iš senų marškinėlių – tobulas Velykų krepšelis: pagyrų nespėsite skaičiuoti
Šiais metais savo Velykų šventę papuoškite smagiu, praktišku ir nesudėtingu rankų darbo aksesuaru. Šie iš senų ir nebereikalingų marškinėlių gaminami krepšeliai puikiai tinka margučiams sudėti, o jų pagrindui pasidaryti pakaks keleto minučių. Juos taip pat galite puošti kaip tik norite!
Krepšeliui: nereikalingi marškinėliai; žirklės.
Papuošimui: audinio skiaučių aplikacijoms; lipnaus audinio (jo galima įsigyti internete); rašiklio; lygintuvo.
Idėjos iš popieriaus: genialios idėjos, ką veikti su vaikais
Pritrūkote idėjų, ką veikti su vaikais savaitgalį arba po ilgų darbo dienų? Tučtuojau imkite spalvoto popieriaus ir skubėkite leisti laiką su vaikais.
Į pagalbą pasitelkę žirkles, klijus, trafaretus ir tv3.lt siūlomas idėjas, pagaminsite netikėtai dailias popierines dekoracijas vaiko kambariui.
Mielieji, nesvarbu, kad darbas nepavyks arba bus ne toks, kokio tikėjotės - juk svarbiausia yra laikas, praleistas su vaikais.
Legendiniai močiutės Birutos cepelinai: jei valgyti, tai iškart daugiau
Turbūt daugelis lietuvių mėgsta cepelinus – gardžius, sočius, su spirgučių ar grybų padažu... TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatinga laidos viešnia ponia Biruta pademonstruos kokių cepelinų variacijų galima pasigaminti.
Močiutės cepelinai su mėsa
Skaniausi močiutės cepelinai, kuriuos ypatingai gardu skanauti su spirgučių ir svogūnų padažu.
Šis kokteilis – sveikatos bomba: pagaminsite akimirksniu
Daugiausiai gripo atvejų Lietuvoje fiksuojama sausio–vasario mėnesiais, tad vis dažniau girdime kalbas apie imuniteto stiprinimą.
„Vaisių skoniai labai skirtingi. Ir nebūtinai kokteiliuose jie visi dera. Štai persimonai nedraugauja su ananasais, o džiovinti vaisiai negali pakęsti citrinos. Vienu metu geriausia valgyti vieną ar dvi vaisių rūšis“, – pasakoja „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.
Iš geriausių virtuvės šefų – Kūčių vakaro idėjos: neatsispirsite paragauti
Ypatingoji TV3 laida „La Maistas“ kviečia ruoštis Kūčioms kartu. Kaip pasigaminti, pyragėlius su džiovintais grybais ir petražolėmis, paplotėlius su lašiša ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle, lydekos drožtainį su burokėliais, silkės sumuštinius su morkomis ar senovinę „Kūčią“ – sužinosite sekmadienį.
TV3 laidos „La Maistas“ šefai Kūčių vakarienei gamins 12 patiekalų – ir tradicinius, ir naujas jų interpretacijas.
Šie produktai genda greičiausiai: nedelsiant išmeskite
Pagal senovės lietuvių papročius, po Advento, kurio metu stengiamasi nevalgyti mėsos ir kitų riebių maisto produktų, šv. Kalėdos yra laikas, kai galima pasilepinti įvairiausiomis gėrybėmis: gausybe vyniotinių ir mišrainių, saldžiausių pyragų, tortų, sausainių ir kitų skanėstų.
Šventiniu laikotarpiu namuose visada pagausėja maisto, šaldytuve ima trūkti vietos, o po vaišių lieka nesuvalgytų likučių. Todėl labai svarbu nepamiršti pagrindinių taisyklių ir saugiai tvarkyti maistą.
3 rūšių sumuštinukai su silke: valgysite ir ausys links
Kalėdos jau čia pat, tad ar jau susimąstėte, kokiais patiekalais nustebinsite savo šeimą bei susirinkusius svečius? Jeigu ne, pats metas pagalvoti. Idėjų bet kada galite pasisemti iš pačių geriausių savo srities profesionalų.
Gardžiomis netradicinių patiekalų idėjomis šventiniam stalui, receptais ir naudingais patarimais pasidalins TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Vitalija Kurganovė.
Šventiniam stalui nebus lygių: nuo midijų ir ypatingų kūčiukų
Kalėdos jau čia pat, tad ar jau susimąstėte, kokiais patiekalais nustebinsite savo šeimą bei susirinkusius svečius? Jeigu ne, pats metas pagalvoti. Idėjų bet kada galite pasisemti iš pačių geriausių savo srities profesionalų.
Gardžiomis netradicinių patiekalų idėjomis šventiniam stalui, receptais ir naudingais patarimais pasidalins TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Natalija Kurganovė.
Tokio namelio trokšta visi vaikai: pagaminti lengviau, nei manėte
Gal kam jau ir tapo pabodę imbieriniai nameliai kepami per šventes, bet man jie dar neatsibodo, o ypač augančiam vaikui Myliu pasiruošimą prieš Kalėdas, tada namai pakvimpa cinamonu, gvazdikėliais, aromatingais kepiniais, jaučiasi šiluma ir tyliai skamba kalėdinės dainos, o vakare apsisiausti pledu, prisiglausti prie antrosios puselės ir gurkšnoti karštą vyną, rašo tinklaraštininkė Neringa.
Silkutės receptas plinta kaip virusas: pabandę dėkoja už receptą
Silkė patiekta su grybais man yra tiesiog nepakartojamas duetas. Tokį pagardą silkei su grybais bei pupelėmis įprastai gaminu šaltuoju metų laiku, kai už lango siaučia pūgos bei laukiu didžiųjų metų švenčių.
Kas paragauja lieka labai nustebinti, paprašo antros porcijos ir po to jau prašo recepto.
Jums reikės:
4 silkės filė, 500 ml virtų grybų, 1 morkos, 1 svogūno, 1 skardinės konservuotų pupelių, šlakelio aliejaus, žiupsnio druskos, 2 šaukštų pomidorų padažo.
Šildantys patiekalai šaltai dienai: neatsiginsite komplimentų
Kulinarinė laida „La maistas“ užkariavo jūsų širdis. Jei norite pagaminti ką nors neįprasto ir sužavėsiančio nuo pirmojo kąsnio, drąsiai eksperimentuokite virtuvėje.
Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzavičiaus – daugeliui puikiai pažįstamas grilio karalius. „La maistas“ laidose jis laužo stereotipus, kad grilius skirtas tik mėsai. Vylius jau ne kartą parodė, kad grilius puikiai tinka ir daržovėms, troškiniams bei įvairiausiems kepiniams ruošti.
Mišrainė iš 4 ingredientų: tiks prie visko
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo net dvi mišraines kiekvienam skoniui. Sako, kad prie jų tiks ir mėsos, ir žuvies patiekalai. Kiekvienai prireiks vos 4 ingredientų.
Bulvių salotoms reikės:
bulvių, morkų, raugintų agurkų, žirnelių
Gaminimo eiga:
Išvirtas bulves ( su lupena ), morkas, agurkus supjausčiau mažais gabaliukais.Įmaišiau žirnelius, pagardinau druska, pipirais, įdėjau majonezo ir išmaišiau.Vietoj majonezo galite rinktis natūralų jogurtą su garstyčiomis.
Kristinos prieskonių mišinys sušildys: parodė, kaip pagaminti
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti net tris patarimus, kurie pravers kiekvieną dieną, gaminant pietus arba vakarienę.
Trys virtuvės šefai sezonines daržoves ruoš skirtingais būdais ir patars, kaip išlaikyti šviežias bei parodys triukų, kaip rauginti daržoves, kad šios būtų ir naudingos, ir sveikos.
Tradiciškai virtuvėje šeimininkaus grilio virtuozas Vylius Blauzdavičius ir istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis.
Mišrainytė su ypatingu ingredientu: iškart gaminkite daugiau
Gaivi, gardi, ypatingo skonio ir lengvai paruošiama. Paruošite lengvai, o skoniu mėgausitės jau netrukus.
Prireiks: 5 virtų bulvių, 2 virtų morkų, 3 virtų kiaušinių, 1 poro, konservuotų kukurūzų, žiūpsnelio druskos, pipiriukų, majonezo.
Pirmiausia virtas bulves, morkas ir kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais.
Tuomet porą susmulkinkite. Nuo kukurūzų nupilkite skystį. Tada daržoves sumaišykite. Pagardinkite druska bei pipirais pagal savo skonį.
Šefų patarimai, kurie pravers: nuo padažo iki svogūnų uogienės
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti net tris patarimus, kurie pravers kiekvieną dieną, gaminant pietus arba vakarienę.
Laidos viešnia, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos technologė-konsultantė Daiva Steponėnienė dalinosi patarimu, kaip pagaminti šokoladinį uogų skonio glaistą. Glaistas puikiai tinka įvairiausiems saldiems kepiniams – tortams, pyragams, riestėms. Receptą, ką pagamino Daina, žiūrėkite vaizdo įraše.
„La maistas“ laidoje žaidžiame heloviną: vaišės, kurios paliks įspūdį
Kulinarinė laida „La maistas“, rodoma sekmadienio rytais, TV3 televizijos žiūrovams jau tapo atradimu. Šiandien laidos kūrėjai kviečia švęsti Heloviną!
Kartu su virtuvės šefais Vyliumi Blauzavičiumi, Tomu Rimydžiu ir kviestiniu svečiu žiūrovai bus nustebinti gardžiais patiekalais, kurie idealiai tiks šventiniam ir kiek šiurpiam Helovino stalui.
Helovinas – vaiduoklių šventė.
Pati skaniausia balta mišrainė: tokia, kurios norėsis vėl ir vėl
Jei jau galvojate apie gardžią vakarienę, skubėkite pasimėgauti seniai ragauta balta mišraine. Išsiilgtas skonis palepins jūsų gomurį.
Jums reikės:
5 virtų ir atvėsintų kiaušinių, 5 išvirtų su lupena bulvių, 3 išvirtų ir atvėsintų morkų su lupena, marinuotų agurkų, konservuotų žirnelių, pusės svogūno, majonezo, druskos, pipirų.
Iš pradžių morkas, bulves ir kiaušinius nulupame. Susmulkiname nedideliais kubeliais.
Patarė, ką gaminti iš makaronų likučių: verta susigundyti
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti net tris patarimus, kurie pravers kiekvieną dieną, gaminant pietus arba vakarienę.
Virtuvės šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip teisingai naudotis greitpuodžiu. Tomas ne tik pasidalins patirtimi ir patarimais, kaip tai padaryti saugiau, bet ir atskleis puikaus kaulų sultinio receptą!
Paprastai, norint paruošti skanų sultinį, tenka praleisti daug laiko virtuvėje.
Taip ruoštos bulvės taps firminėmis: visi prašys recepto
Jei turite bulvių ir norite greitos vakarienės, skubėkite išbandyti tokį receptą. Gali būti, kad jis taps jūsų mėgstamu ir jūs jį įtrauksite į mėgstamiausių sąrašą.
Jums reikės: kilogramo bulvių, 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, skiltelės česnako, arbatinio šaukštelio rozmarino, druskos, pipirų.
Pirmiausia nuskustas bulves supjaustome į kokias 4-8 dalis, priklausomai nuo turimų bulvių dydžio.
Tuomet sudedame į puodą ir verdame ant nedidelės ugnies maždaug 5 minutes.
Beveik žemaičių blynai, tik greičiau pagaminami: bandysite ne kartą
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo pagaminti virtų bulvių ir sūrio blynelius. Tai lengvai paruošiamas patiekalas, kuris žavi nuo pirmojo kąsnelio.
Jums reikės:
10 vidutinio dydžio bulvių, 100 gramų tarkuoto fermentinio sūrio, 1 kiaušinio, 3 valgomųjų šaukštų krakmolo, 1 valgomojo šaukšto miltų, česnako miltelių, druskos, aliejaus kepti.
Virtas bulves sugrūdau. Į atvėsintą bulvių košę įmušiau kiaušinius, subėriau sūrį, krakmolą, miltus, pagardinau česnaku ir druska.
Gaminame iš vištienos: liksite sužavėti
Vištiena – ypač dažna ant lietuvių stalo. Ją mėgsta daugelis. Iš vištienos galima paruošti daugybę įvairiausių patiekalų. Tai patvirtins ir TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ šefai. Jie pagamins tris visiškai skirtingus, bet labai gardžius patiekalus.
Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzdavičiaus – daugeliui puikiai pažįstamas grilio karalius. „La maistas“ laidose jis laužo stereotipus, kad grilius skirtas tik mėsai.
Moliūgų kotletai sužavės nuo pirmo kąsnio: norėsite dar
Jei gražuolis moliūgas jau puikuojasi jūsų virtuvėje, tučtuojau griebkite jį ir gaminkite kotletukus, kurie sužavės nuo pirmojo kąsnio.
Jums reikės:
500 gramų kiaulienos faršo, 1 morkos, 1 svogūno, kelių skiltelų česnako, druskos, kiaušinio, 1 puodelio tarkuoto moliūgo, džiuvėsėlių, maltų pipirų, muskato riešuto, maltų lauro lapų.
Pirmiausia susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas morkas pakepinkite su šlakeliu aliejaus.
Jauna pora atnaujino savo svetainę: rezultatas paliks be žado
Ant kambario grindų laikomos knygos ir televizorius, keli seni ir tarpusavyje nederantys baldai, daug tuščios ir „šaltos“ erdvės bei ribotas biudžetas – tai puikiai pažįstamas vaizdas, įsikėlusiems į naujus namus. Nors tokia situacija suteikia laisvės įgyvendinti savo norus, ne visada aišku, nuo ko reikėtų pradėti įsikuriant, kaip neišleisti per daug ir prisijaukinti naujus namus. IKEA interjero dizainerė atsako į tris pagrindinius naujakurių klausimus.
Parodė, kaip užšaldyti moliūgus žiemai: taip darysite ir jūs
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti patarimų, ką gi skanaus ir gardaus galima pagaminti iš moliūgo.
Pasirodo, jį galima valgyti ne tik ką tik parsivežtą iš sodo ir gardžiai paruoštą, bet ir mėgautis skoniu visą žiemą, jį užšaldžius.
Jūsų dėmesiui – kulinarinės laidos „La maistas“ grilio šefo Vyliaus Blauzdavičiaus, virtuvės šefo Tomo Rimydžio ir kviestinės laidos viešnios tinklaraščio raudonavirtuve.lt autorė Skirmantė Sirevičienė.
Kotletukai iš 5 ingredientų: skonis pranoks lūkesčius
Kai gaminant pietums norisi iš paprastų ingredientų pasigaminti kažką itin skanaus idealiai tiks tokie kotletai. Kepti traškūs batono gabaliukai itin pagardina mums įprastą kotletų patiekalą.
Jums reikės:
700 gramų maltos mėsos, 1 kiaušinio, 2 valgomųjų šaukštų grietinės, mėgstamų prieskonių, 15 riekelių batono.
Iš anksto susidžiovinkite smulkiais kubeliais supjaustytą batoną, arba sudėkite kubelius į kepimo skardą ir pakepkite orkaitėje, kol šie sutvirtės bei įgaus traškumo.
Traškūs ir sultingi: naminiams čeburekams nėra lygių
Traškūs, sultingi ir nepamainomo skonio. Tokius čeburekus pagamino tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė.
Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 14 čeburekų.
Reikės:
450 miltų, 250 šilto virinto vandens, 3 v.š. aliejaus, 1 a.š. druskos.
Mėsos įdarui:
300 gr. smulkinto kiaulienos faršo, 30 gr. sviesto, 3 v.š. vandens, svogūno, mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Miltus persijojau. Į šiltą vandenį supiliau aliejų ir pagardinau druska. Išmaišiau.
3 idėjos, kaip iškepti kugelį: apsilaižysite pirštelius
Jei jau galvojate, ką būtų galima pagaminti iš bulvių, turėtumėte suklusti. TV3 Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums padėti ir dalijasi ypatingais patarimais.
Kulinarinės laidos „La maistas“ grilio šefas Vylius Blauzdavičius, virtuvės šefas Tomas Rimydis ir kviestinė laidos viešnia Renata Šniolienė, slapyvardžiu Lapė, tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorė, pasiūlė, ką pagaminti iš bulvių, kad laiminga liktų visa šeima.
Pasiūlė, kaip skaniai paruošti kugelio likučius
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti patarimų, kaip paruošti bulvių plokštainį skaniai, lengvai ir greitai.
Jūsų dėmesiui – kulinarinės laidos „La maistas“ grilio šefo Vyliaus Blauzdavičiaus, virtuvės šefo Tomo Rimydžio ir kviestinės laidos viešnios Renatos Šniolienės, tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorės, patarimai.
Toks čili troškinys tikrai sušildys: gaminkite daugiau
Šiandien už lango šalta ir žvarbu. Jei norite sušilti, skubėkite pagaminti čili troškinį, kuris suteiks jaukumo jums ir jūsų šeimai.
Jums reikės:
500 gramų jautienos faršo, 2 didelių svogūnų, 3 skiltelių česnako, 2 čili pipirų, 1 raudonosios paprikos, 1 skardinės konservuotų pomidorų, 250 gramų pomidorų padažo, 2 skardinių raudonųjų pupelių, sūrio, druskos, pipirų,
Iš pradžių pakepinkite jautienos faršą. Dėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, po to raudoną papriką.
Pomidorų sulčių užteks visai žiemai: prireiks vos 2 ingredientų
Jei namuose turite pomidorų, tačiau nesugalvojate, ką su jais padaryti, paskubėkite malti, tarkuoti ir virti sultis.
Jums reikės:
3 šaukštų druskos, 6 kilogramų pomidorų.
Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, šiek tiek palaikyti ir nublanširuoti-nulupti odelę.
Sumalti per mėsmalę, galima sutarkuoti tarkavimo mašina ar susmulkinti blenderiu. Gautą tyrę perspausti per medicininę marlę ar sietelį.
3 idėjos, ką pagaminti iš obuolių: daug įdomiau, nei esame įpratę
Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai svečiai.
Kulinarinės laidos „La maistas“ grilio meistras Vylius Blauzdavičius, virtuvės šefas Tomas Rimydis ir kviestinė viešnia Berta Garuckė laidoje laužo standartus ir sako, kad obuoliai nėra skirti įprastiems obuolių pyragams. Anaiptol, iš jų galima pagaminti stulbinančio ir nepamirštamo skonio kepinių.
Sunaudokite cukinijas: įtraukite receptą prie mėgstamiausių
Dar turite cukinijų? Tuomet receptas su cukinija, įdaryta smulkintos vištienos įdaru, jums tikrai pravers.
Reikės:
cukinijos, smulkintos vištienos, kiaušinio, sūrio, svogūno, vištienos prieskonių, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos
Gaminimo eiga:
Smulkintą vištieną pagardinau prieskoniais, įmušiau kiaušinį ir išmaišiau.
Cukiniją supjausčiau griežinėliais ( galite daryti ir bokštelius ), sudėjau paruoštą vištienos įdarą ir užbarsčiau sūrio.
Cukinijų suktinukų gaminkite daugiau: jiems nėra lygių
Jei turite cukinijų, skubėkite gaminti cukinijų suktinukus, kuriems nėra lygių. Tai yra itin fantastiškas cukinijos patiekalų receptas. Subtilūs suktinukai su nuostabiu įdaru. Patiekalas tinka ant bet kokio stalo – pietų, vakarienės arba net švenčių. Pagaminame kuo daugiau, nes tikrai bus norinčių pakartoti! Jums reikės: pusės cukinijos, 100 gramų maltos mėsos, 2 svogūnų, 1 paprikos, pievagrybių, 1 kiaušinio, 2-3 šaukštų manų kruopų, sūrio, majonezo, druskos, pipirų.
Legendinės bulvytės tirps burnoje: traški išorė, minkštas vidus
Jei turite šviežių bulvių, pats metas išbandyti paruošti jas taip, kad negalėsite atsispirti. Skonis sužavės nuo pirmojo kąsnio. Jums reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių, 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 5 skiltelių česnako, saujos smulkintų petražolių, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, sviesto. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Sviestą išlydykite mikrobangėje. Tuomet česnako skilteles nulupkite, tris skilteles sutrinkite česnako spaustuku.
Greitai paruošiami cepelinai: jei gaminti, tai tik tokius
Šviežių bulvių cepelinai sužavės nuo pirmojo kąsnio. Greitai paruošite, skonis bus ypatingas. Gaminkite ir mėgaukitės skoniu. Jums reikės: čiobrelio, kiaušinio, pipirų, druskos, svogūno, maltos mėsos, druskos, 250 gramų krakmolo, 12 vidutinio dydžio bulvių. 6 bulves išvirkite su lupenomis ir 6 nuskuskite. Kol verda bulvės, pasiruoškite įdarą iš mėsos, svogūno, čiobrelio, kiaušinio ir kitų prieskonių.
Traškūs ir sultingi kijevai: vien pagalvojus kaupiasi seilės
Jeigu galvojate apie skanius pietus arba vakarienę, išbandykite lengvai paruošiamus kijevo kotletus, kurie sužavės nuo pirmojo kąsnelio. Jums reikės: 600 gramų maltos vištienos, druskos, pipirų, smulkintų žalumynų, 1 skiltelės česnako, 2 kiaušinių, 2 stiklinių miltų, pusės stiklinės pieno, džiūvėsėlių, aliejaus, 100 gramų sviesto. Iš pradžių žalumynus, česnaką sumaišome su sviestu, pagardiname druska bei pipirais. Padedame sustingti.
Močiutės blynelius griebsite dar karštus: idealiai plonyčiai
Močiutės blyneliai idealiai ploni ir minkšti. Pagaminti tokius nebus sunku, jei žinosite tikslų receptą. Siūlome išbandyti, tikrai nenusivilsite. Jums reikės: 5 nedidelių bulvių, 250 ml pieno, 250 gramų miltų, 3 skiltelių česnako, 3 kiaušinių, šaukštelio cukraus, šaukštelio druskos, petražolių, aliejaus kepti. Iš pradžių nulupame ir į 4 dalis supjaustome bulves, užpilame vandeniu ir išverdame. Leidžiame šiek tiek atvėsti, paskui bulves kartu su vandeniu sutriname į košę.
Pabandė užraugti cukinijas. Toks rezultatas kaip reikiant nustebino
Tinklaraštininkė Audronė, tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė sako, kad raugtos cukinijos yra šių metų atradimas. Jos teigimu, cukinijas gyrė net vyras, kuris sakė, jog jos pavyko skanios, traškios, o gardumu primena raugtus agurkus. Jums reikės: cukinijos, gazuoto mineralinio vandens, 3 arbatinių šaukštų druskos, 3-5 skiltelių česnako, juodųjų pipirų, krapų. Gaminimo eiga:
Cukinijas supjausčiau griežinėliais.
Labai traškūs sūdyti agurkai: vadina šedevru
Jeigu turite iš sodo ar sodybos parsivežę agurkų ir norite juos užraugti, turėtumėte įsidėmėti šį receptą. Agurkėliai bus traškūs, gardūs, o ingredientų, kurių prireiks, nėra daug. Jums reikės: 1 litro mineralinio vandens, 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų druskos, krapų, 5-6 skiltelių česnako, agurkų. Iš pradžių nuplauname agurkus bei nupjauname jų galiukus. Tuomet dedame agurkus į stiklainį kartu su krapais bei česnakais.