avietės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „avietės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „avietės“.
Pasodinkite avietes šioje vietoje: augs daug geriau
Šalyje labai populiarios avietės. Tačiau pastaruoju metu sodininkai vis dažniau domisi gervuogių ir melsvauogių sausmedžių auginimu. Štai keli patarimai, norintiems užsiauginti gardžių uogų.
Svarbu atsižvelgti į augalo veislę ir jos savybes.
Avietės
„Polka“ – pasaulyje sparčiai plintanti remontantinė aviečių veislė, išsiskirianti geros kokybės uogomis ir ankstyvu derliumi. Uogos didelės, skaisčiai raudonos, tvirtos, labai skanios, išsiskiria gera kokybe net ir ilgokai po nuskynimo.
Burnoje tirpstantis aviečių pyragas: paprasta ir labai skanu
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį aviečių trupininį pyragą. Išbandyti, kol dar yra šviežių aviečių, yra tiesiog būtina!
Tešlai reikės:
200 gr šalto sviesto
400 gr miltų
150 gr cukraus
Kiaušinio
Žiupsnio druskos
Įdarui reikės:
Kilogramo aviečių
3 šaukštų cukraus
2 šaukštų krakmolo
Trupiniams reikės:
200 gr šalto sviesto
150 gr miltų
100 gr cukraus
100 gr lazdyno riešutų
50 gr kokoso drožlių
Gaminimo eiga...
Padarykite tai savo avietėms: kitąmet atneš didesnį derlių
Kad avietės gausiai derėtų, šiuo metu jas reikia tinkamai prižiūrėti. Tiesą sakant, pavasarį jomis iš karto reikia pradėti rūpintis. Nors aviečių krūmai nėra reiklūs, gausaus derliaus sulauksite tik tada, jei joms nieko netrūks!
Pagrindiniai aviečių krūmų poreikiai – tinkamas dirvožemio pH, kuriame gausu maistingųjų medžiagų, pakankamai šviesos ir daug vandens.
Kadangi aviečių šaknys yra negilios, išsidėsčiusios horizontaliai po žeme, jas galima pažeisti neatsargiai kasant.
Nepamirškite to padaryti savo avietėms: kitąmet sukraus didesnį derlių
Avietes geriausia sodinti rudenį, kai daugiau drėgmės, nors galima ir anksti pavasarį. Pagal uogų prinokimo laiką aviečių veislės skirstomos į remontantines, derančias du kartus per metus, ir neremontantines, derančias vieną kartą per sezoną.
Remontantinių veislių avietės dera ant vienmečių stiebų ir jokie žiemos šalčiai joms nebaisūs, tad nuo rugpjūčio iki pat vėlyvųjų šalnų galima mėgautis kvapniomis, skaniomis uogomis.
Amšiejus išdavė auksinius aviečių patarimus: sukraus neregėtą derlių
Avietės – tai vienos iš mėgstamiausių sodo uogų, kurių saldus ir sultingas skonis traukia ne tik sodininkus, bet ir visą šeimą. Šios uogos ne tik skanios, bet ir naudingos sveikatai, turinčios daug vitaminų ir antioksidantų. Tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, svarbu žinoti, kaip reikėtų jas prižiūrėti.
Naujienų portalui tv3.lt ūkininkas, „Dr.
Padarykite tai savo avietėms: augs daug geriau
Avietės – vienas labiausiai paplitusių sodo augalų. Jos, skirtingai negu dauguma kitų uogų, nepraranda naudingų savybių net termiškai apdorotos. Ką reikėtų žinoti norint sulaukti gausaus aviečių derliaus?
Visų pirma, avietės nedraugauja nė su viena kultūra, nes jų šaknys paviršinės ir augalui gali neužtekti maistinių medžiagų. Geriausia avietes sodinti vienas ir būtinai saulėtoje vietoje, toliau nuo medžių ar krūmų.
Norite gausaus aviečių derliaus? Štai, ką jums būtina žinoti
Avietės – vienas labiausiai paplitusių sodo augalų. Jos, skirtingai negu dauguma kitų uogų, nepraranda naudingų savybių net termiškai apdorotos. Ką reikėtų žinoti norint sulaukti gausaus aviečių derliaus?
Visų pirma, avietės nedraugauja nė su viena kultūra, nes jų šaknys paviršinės ir augalui gali neužtekti maistinių medžiagų. Geriausia avietes sodinti vienas ir būtinai saulėtoje vietoje, toliau nuo medžių ar krūmų.
Padarykite tai savo avietėms: augs daug geriau
Avietė (lot. Rubus) priklauso erškėtinių (lot. Rosaceae) augalų šeimai, gervuogių genčiai. Pasaulyje žinoma apie 120 aviečių rūšių. Puikiai auga vidutinių platumų klimato juostoje. Gali augti ir šalto klimato kraštuose. Lietuvoje, natūraliomis sąlygomis avietės mėgsta augti tiek lapuočių, tiek spygliuočių, tiek mišriuose miškuose. Taip pat jų galima rasti pamiškėse, miško kirtimuose, drėgnesnėse vietose.
Mūsų krašte savaime auga tokios aviečių rūšys kaip paprastoji avietė (lot.
Šiukštu nesodinkite aviečių šioje vietoje: derliaus nesulauksite
Aviečių sodinimas gali tapti tikra meditacija, dovanojanti vienybės su gamta jausmą, jei tik žinosite praktinius patarimus, kada ir kaip jas sodinti. Šios skanios ir maistingos uogos yra vertinamos ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl sveikatai teikiamos naudos.
Avietės yra puikus antioksidantų, vitaminų, ypač C vitamino, ir skaidulų šaltinis.
Padarykite tai savo avietėms: augs daug geriau
Aviečių genėjimas – tai būtina jų priežiūra. Už tinkamą priežiūrą avietės atsilygins didesniu derliumi, užaugins stambesnes uogas. Aviečių genėjimas – tai ne tik pažeistų ar ligotų šakų pašalinimas. Tai ir krūmo retinimas, atnaujinimas.
Kada palankiausias metas genėti avietes ir kaip tinkamai tai atlikti?
Kada genimos avietės?
Aviečių genėjimui tinkamiausias laikas yra ruduo ir ankstyvas pavasaris. Tad jeigu to neatlikote rudenį, dabar pats metas.
REKLAMA
REKLAMA
Aktorius Kupšys atstatė močiutės sodybą netoli pajūrio: „Viskas čia buvo apleista“
TV3 laida Svajonių sodai lankėsi garsaus aktoriaus Vytauto Kupšio ir jo žmonos Vykintės sodyboje netoli Lietuvos pajūrio, Darbėnuose. Darbšti ir kūrybinga pora gyvendama Panevėžyje, o dirbdami Vilniuje sugebėjo Kretingos rajone atstatyti vaikystės namus.
Jie ne tik rekonstravo pastatą, tvarkė kiemą ir sodą, bet ir įkūrė nedidelį ūkį vietoje senojo sodo.
Padarykite tai savo avietėms: derlius bus daug geresnis
Skaičiuojame paskutines vasaros dienas, tačiau kartu su jomis sodo ir daržo darbai nesibaigė. Štai, kokius darbus dabar atlikti yra pats tinkamiausias laikas.
Laikas išpjauti derėjusių aviečių ir gervuogių stiebus: pjaukite juos iki pat žemės paviršiaus. Kitaip tariant, derėjimui auginkite tik vienmečius stiebus. Visi išpjaustyti stiebai išnešami iš avietyno ir sunaikinami. Dar racionaliau juos susmulkinti specialiu šakų smulkintuvu ir įterpti į dirvą.
Šios uogos padeda deginti riebalus: ragina išbandyti
Vasaros saulei šviečiant vis ryškiau, ieškome natūralių būdų gauti mums taip reikalingų vitaminų. Paprasčiausia tai padaryti – valgant įvairias uogas. Vieni mėgsta braškes, kiti bruknes, o treti avietes.
Pastarosios, pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, yra vienos labiausiai skanaujamų uogų Lietuvoje ir savo populiarumu nusileidžia tik braškėms bei šilauogėms.
Tačiau, anot dr.
Beprotiškomis kainomis pasipiktinę gyventojai – atkaklūs: uogas augins ir rinks patys
Vėlyvos šalnos ir ilgai alinusi sausra padarė savo juodą darbą ir miškuose, ir privačiuose uogynuose. Tiek uogautojai, tiek uogų augintojai tvirtina, kad šiemet uogų derlius – menkesnis. Tiesa, ir brangesnis.
Už miškuose raudonuojančias avietes uogautojai prašo net 8 eurų už litrą. Sako, uogų nedaug, o ir šios sirpsta vangiai, kai kur jau pernoko ir byra.
Miške netoli Panevėžio Janinai pavyko pririnkti apie 10 litrų aviečių.
Padarykite tai savo avietėms: rezultatas nustebins
Įpusėjus vasarai, liepą jau galite mėgautis uogų ir daržovių derliumi, o atsiradusį laisvesnį laiką skirti džiaugtis žiedų gausa ir pailsėti prieš laukiančius derliaus nuėmimo darbus vasaros pabaigoje.
Nuderėjus ankstyvosioms daržovėms, nepalikite tuščių lysvių – dar galite pasėti ar pasodinti daržovių daigų: ropių, ridikų, špinatų, krapų, rūgštynių, žiedinių ir ropinių kopūstų. Laiku suskubę atsodinti tuščias lysves, džiaugsitės vėlyvuoju derliumi.
Šias uogas vadina aukso gysla širdžiai: sveikata padėkos
Vaisiuose gausu antocianinų – pigmentų, suteikiančių uogoms išskirtinę spalvą. Paaiškėjo, kad šios medžiagos taip pat gerina širdies sveikatą.
Širdies ir kraujagyslių ligos yra viena iš pagrindinių mirties priežasčių Jungtinėje Karalystėje. Taip vadinamos būklės, pažeidžiančios širdį arba kraujagysles, rašo express.co.uk.
Žinoma, kad mityba turi įtakos šių ligų vystymuisi, todėl geriausia vengti daug riebalų ir druskos turinčio maisto.
Algirdas Amšiejus papasakojo apie naują aviečių veislę: „Žmonės apie ją turi žinoti“
TV3 laida „Svajonių ūkis“ ir toliau apžvelgia naujai išrastas įvairių uogų veisles. Bene kasmet Lietuvos aviečių augintojus pasiekia ir naujos uogų veislės, o laidos konsultantas prof. Algirdas Amšiejus papasakojo apie remontantinių aviečių veislę „Marghareta“ ir jos savybes.
Europos naujiena vadinama veislė yra fantastiško skonio ir, kai prinoksta, yra labai gražaus, vienodo dydžio.
Atskleidė geriausią laiką sodinti avietes: nepraleiskite progos
Profesionalai siūlo avietes sodinti rudenį, nes esant +4 °C temperatūrai šie augalai dar vegetuoja ir spėja prigyti. Vazonėliuose augintus sodinukus galima sodinti visą šiltąjį sezoną.
Avietes geriausia sodinti saulėtose, nuo vėjų apsaugotose vietose – prie tvorų ar sienų. Ypač gerai avietės auga dirvoje, kurioje anksčiau derėjo agurkai, morkos, burokėliai.
Šios uogos – aukso gysla organizmui: nauda neišmatuojama
Daugelis vasarą mėgsta pasigardžiuoti braškėmis ar kitomis raudonomis uogomis, tačiau retas žino, kokią naudą jos teikia organizmui.
Naujas mokslinis tyrimas atskleidė, kad raudonose uogose gausu vitaminų, jose taip pat pilna sveikatai naudingų medžiagų, rašo mirror.co.uk.
Įvairių naudingų medžiagų yra tiek daug, kad jų vartojimas gali sumažinti riziką susirgti įvairiomis ligomis, įskaitant nutukimą, diabetą, kataraktą, vėžį, širdies ligas, insultą ir hipertenziją.
Padarykite tai savo avietėms: vasarą nespėsite skinti derliaus
Kad avietės gausiai derėtų, šiuo metu jas reikia tinkamai prižiūrėti. Tiesą sakant, pavasarį jomis iš karto reikia pradėti rūpintis. Nors aviečių krūmai nėra reiklūs, gausaus derliaus sulauksite tik tada, jei joms nieko netrūks!
Pagrindiniai aviečių krūmų poreikiai – tinkamas dirvožemio pH, kuriame gausu maistingųjų medžiagų, pakankamai šviesos ir daug vandens.
Kadangi aviečių šaknys yra negilios, išsidėsčiusios horizontaliai po žeme, jas galima pažeisti neatsargiai kasant.
Algirdą Amšiejų nustebino vasarinių aviečių veislė: „Velnioniško dydžio ir labai gero skonio“
Naujos kartos vasarinė aviečių veislė „Przehyba“ išsiskiria savo dydžiu, o ją mokslų daktaras Algirdas Amšiejus drąsiai vadina vienu geriausių Europos selekcininkų pastarųjų metų atradimų.
Šios avietės pirmiausia naudojamos desertams, tačiau jos gerųjų savybių nepraranda ir užšaldžius. Jose taip pat labai daug vitamino C ir kitų naudingųjų medžiagų. Visgi labiausiai jos bitininką A. Amšiejų nustebino savo išskirtiniu dydžiu.
Receptas. Vynuogių - aviečių želė
INGREDIENTAI: 2 saujos aviečių ( šaldytos, vėlyvosios) 1 litras žaliųjų vynuogių sulčių (naminės) 4 valgomieji šaukštai želatinos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Pagal instrukciją, bet sultyse, paruošti želatiną, supilti į vynuogių sultis, išmaišyti. Supilti į indelius, įberti aviečių ir padėti šaltai.
Receptas. Avietinis šokoladainis
INGREDIENTAI: 400 gramų aviečių (šaldytis ir atšilusios) 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 stiklinė pieno 50 gramų sviesto (tirpintas) 3 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės cukraus (rudas) 2 valgomieji šaukštai kakavos ((milteliai)) 1 žiupsnelis druskos 120 gramų šokoladas (tamsus) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę ir į ją iki 200 temperatūros. Uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite 15 min.
Receptas. Avietiniai blyneliai Valentino dienai
INGREDIENTAI: 1 stiklinė aviečių (trintos su cukrumi) 0.5 stiklinės cukraus (rudasis) 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 1 vienetas kiaušinių 1 stiklinė miežinių miltų 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 1/3 stiklinės jogurto 300 gramų varškės 1 arbatinis šaukštelis druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto (+ truputį kepimui) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Aviečių uogienė
Aviečių uogienė žiemai ir greitam naudojimui, labai tiks kaip vaistas.
INGREDIENTAI: 1 litras aviečių 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Avietes veru apie 10 minučių, išjungiu, įdedu cukraus ir gerai išmaišau. Ragauju tuoj pat. Žiemai gaminu su paprastu cukrumi ir jo dedu truputį daugiau.
Receptas. Grietinėlės desertas su avietėmis
INGREDIENTAI: 2 saujos aguonų šiek tiek aviečių 100 gramų cukraus 1 stiklinė sirupo (aviečių) 500 gramų grietinėlės (30% riebumo) 4 arbatiniai šaukšteliai želatinos 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinėlę, cukrų bei vanilinį cukrų nuolat maišant pakaitinkite apie 6 min.
Receptas. Kefyrinis kokteilis
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai aviečių 2 arbatiniai šaukšteliai medaus 200 gramų kefyro 3 valgomieji šaukštai ledų šiek tiek braškių PARUOŠIMO BŪDAS: Avietes ir braškes sutrinti su šaukšteliu cukraus. Viską sudėti į mikserį ir suplakti.
Receptas. Gaivus grietinėlės desertas
INGREDIENTAI: 250 mililitrų grietinėlės 1 valgomasis šaukštas šokoladas (juodas, tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 100 gramų sausainių 1 valgomasis šaukštas romo (arba brendis) šiek tiek aviečių (geriau šaldytos) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrinkite iki stambių trupinių. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra.
Receptas. Gaivus tortas "Širdele mano"
INGREDIENTAI: 2.5 lapo tešlos (šaldyta, bemielė) 1 pakelis želės (aviečių skonio) 1 pakelis želės (braškių skonio) 10 valgomųjų šaukštų juodųjų serbentų (trinti su cukrumi) 5 valgomieji šaukštai braškių (trintos su cukrumi) 3 vienetai braškių (šaldytos) 5 valgomieji šaukštai aviečių (šaldytos) 10 valgomųjų šaukštų sirupo ((aviečių)) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Putpelių kiaušinių salotos su avietėmis
INGREDIENTAI: 200 gramų aviečių 1 arbatinis šaukštelis cukraus 200 gramų salotų (aisbergo) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (su grūdeliais) 60 mililitrų alyvuogių aliejaus 3 valgomieji šaukštai acto (balto vyno) 8 vienetai putpelių kiaušinių (virti) 125 gramai sūris (brynza) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Salotas stambiai suplėšyti ir sudėti į salotinę. Suplakti actą su garstyčiomis ir cukrumi.
Receptas. Aviečių ir persikų uogienė
Avietės tikriausiai laimėtų populiariausios uogienės konkursą. Ši kiek kitokia – švelni ir netikėta, užsienietį persiką į svečius pasikvietusi.
INGREDIENTAI: 5 stiklinės persikų (nuluptų ir pjaustytų) 400 gramų aviečių 500 gramų dansukker uogienių cukraus 4 valgomieji šaukštai citrinų sultys Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode pakaitinkite vaisius ir citrinų sultis, kol pradės garuoti.
Receptas. Vyšnių ir aviečių sirupas
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vyšnių 200 gramų aviečių 400 gramų cukraus 200 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Višnias atskirtį nuo kauliukų,cukru užpiltį vandenių ir virt,kol cukrus įštirps. Višnių kauliukus užpilti vandeniu ir virti ape 5-7 min. Višnias ir avietės užpiltį sirupu,ir kauliųkų sultinių (sultinį nuo kauliukų atskirti) ir užpiltį. Višnias ir avietės palikti užpiltas ben 1 val.
Receptas. Šalta uogų sriuba
INGREDIENTAI: 200 gramų aviečių 120 gramų cukraus 6 vienetai persikų 250 gramų vyšnių 350 mililitrų vandens 250 gramų braškių 3 valgomieji šaukštai arbatos (žalioji su žasminu) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti sirupą iš vandens ir cukraus - užvirinti ir pavirti 5 min. Suberti arbatą ir palaikyti, uždengus, 10 min. Persikus nulupti ir supjaustyti, vyšnias ir braškes taip pat pasmulkinti.
Receptas. Empanada su avietėmis, ožkos pieno sūriu ir migdolais
INGREDIENTAI: 370 gramų aviečių 0.5 stiklinės cukraus 1 stiklinė migdolų (plokštelės) 2 vienetai kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 stiklinės sviesto 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 340 gramų sūris (ožkos pieno) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite miltus ir 0,5 šaukštelio druskos, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
Receptas. Avietinė Pana Cota
INGREDIENTAI: 100 gramų aviečių (šaldytos) 200 gramų cukraus 500 gramų grietinėlės (33 %) 2 valgomieji šaukštai brendžio 6 vienetai želatinos (lapai) PARUOŠIMO BŪDAS: Pamirkyti želatinos lapelius 10 minučių šaltame vandenyje. Avietes atšildyti, berti 50 g cukraus, pilti brendį ir smulkintuvu išmaišyti masę. Dėti į šaldymo kamerą, kol sustings (masę reikia supilstyti į 4 - 5 atskirus indelius) Grietinėlę su cukrumi išplakti ir sudėti želatinos lapelius.
Receptas. Varškės kremo ir aviečių tortas
INGREDIENTAI: 3 saujos aviečių (arba mėlynės) 3 valgomieji šaukštai cukraus 250 gramų grietinėlės 150 gramų sausainių (avižiniai) 360 gramų varškės (riebi, pertrinta arba kremas) 50 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius susmulkinti, sviestą išlydyti ir viską gerai išmaišyti. Dėti į formą (išklotą kepimo popieriumi). Tai bus torto pagrindas. Galite dėti į šaldytuvą, kol ruošite masę.
Receptas. Tortas su maskarponės sūriu
INGREDIENTAI: šiek tiek aviečių (ar persikų džemas) 2 vienetai citrinų 150 gramų cukraus 200 gramų jogurto (natūralus) 200 gramų grietinėlės 300 gramų sausainių 150 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai želatinos 300 gramų maskarponės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius susmulkinam ir sumaišom su tirpintu sviestu ir tarkuota citrinos žievele. Gauta mase išklojam tortinės dugną (gerai suspaudžiam), dedam 10 min į šaldytuvą kad sustigtų.
Receptas. Pavlova su šviežiomis uogomis
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 6 vienetai kiaušinių (baltymai) 350 gramų cukraus 100 gramų aviečių 150 mililitrų grietinėlės Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų, šaukštas po šaukšto suberkite cukrų, kol mase taps blizganti. Supilkite masę ant kepimo popieriaus ir kepkite 120 °C apie 90-120 minučių. Tuo tarpu išplakite grietinėlę su šlakeliu ctrinos sulčių ir cukrumi.
Receptas. Pakastos avietės
INGREDIENTAI: 900 gramų aviečių 125 gramai cukraus pudros 125 gramai cukraus 40 gramų krakmolo 30 gramų migdolų (drožlės) 5 vienetai kiaušinių (baltymai) 5 vienetai kiaušinių (tryniai) 300 gramų kvietinių miltų 1 gramas citrinos rūgšties 10 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 40 gramų pudingo (avietinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus...
Receptas. Avietiniai keksiukai
INGREDIENTAI: 125 gramai aviečių 115 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės 1 vienetas kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 180 gramų grietinėlės (10 proc. riebumo) 30 gramų juodojo šokolado šiek tiek druskos 60 gramų sviesto 50 gramų kokosų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Dieviški eklerai su „Rududu“ ir avietėmis
INGREDIENTAI: 100 gramų aviečių 100 gramų cukraus pudros 4 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė vandens 100 gramų sviesto 100 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdiname sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat maišant ir nenukeliant nuo ugnies suberiame miltus. Kaitiname tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo.
Receptas. Avietiniai pyragėliai
INGREDIENTAI: šiek tiek aviečių 0.5 stiklinės cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 2 vienetai kiaušinių 280 gramų kvietinių miltų 6 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus 250 mililitrų jogurto 0.5 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek druskos 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 50 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Trupiniams: 50 g miltų 35 g sviesto 25 g cukraus pudros Visus sausus ingredientus sumaišy...
Receptas. Šokoladiniai capellini makaronai su aviečių padažu
INGREDIENTAI: 350 gramų aviečių 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 65 gramai cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 2 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 65 mililitrai vandens 60 gramų juodojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Aviečių padažui: 350 g aviečių; 1/3 puodelio cukraus; 1/3 puodelio vandens. Šokoladą ištirpinti. Sumaišyti miltus, kakavos miltelius, cukraus pudrą. Įmušti kiaušinius, supilti šokoladą ir 10 minučių minkyti.
Receptas. Pavasariu kvepiantys keksiukai su avietėmis
INGREDIENTAI: 100 gramų aviečių 150 gramų cukraus pudros 2 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 100 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pagaminome 12 keksiukų. Pirmiausia išlydome sviestą, o kol jis tirps, puode mikseriu išplakame vanilinį cukrų ir cukraus pudrą su kiaušiniais, kol gauname šviesiai gelsvos spalvos putotą masę. Tada pilame atvėsusį sviestą ir dar kartą paplakame.
Receptas. Aviečių ir šokolado pyragas
INGREDIENTAI: šiek tiek aviečių šiek tiek gervuogių 70 gramų saulėgrąžų 120 mililitrų vandens 150 gramų juodojo šokolado 1 valgomasis šaukštas želatinos 50 gramų avižinių dribsnių PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Šokoladą ištirpinau. 2. Šokoladą sumaišiau su dribsniais ir saulėgrąžų sėklomis. Tiesa, dribsnius užpyliau verdančiu vandeniu ir palaikiau per naktį termose. 3. Indą tortui išklojau maistine plėvele ir ant jos sudėjau šokolado ir dribsnių mišinį.
Receptas. Gaivus varškės desertas
INGREDIENTAI: 2 vienetai apelsinų 4 valgomieji šaukštai aviečių (šaldytos arba šviežios) 4 valgomieji šaukštai cukraus 15 vienetų vyšnių (konservuotos) 80 gramų grietinėlės (riebi arba liesa) 150 gramų pieniško šokolado (tarkuotas) 300 gramų varškės PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę sumaišykite su grietinėle ir cukrumi. Smulkintuvu sutrinkite. Avietes atšildykite. Apelsinus nulupkite, nuimkite skūrelę, išimkite kauliukus ir supjaustykite gabaliukais.
Receptas. Kriaušės su uogomis
INGREDIENTAI: 400 gramų aviečių 1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas) 1 stiklinė cukraus 8 vienetai kriaušių 200 gramų sausainių (trapūs) 4 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Šiam receptui galite naudoti ir kitokias Jūsų mėgstamas uogas. Kriaušes perpjaukite horizontaliai pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir mediniu smeigtuku subadykite odeles. Sausainius sutrupinkite, įmaišykite į sviestą ir suformuokite apvalų paplotį.
Receptas. Obuolių pyragas su avietėmis
INGREDIENTAI: 1 sauja aviečių 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono šiek tiek cukraus pudros 200 gramų cukraus 200 gramų margarino 5 vienetai obuolių 6 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 pakelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Varškė su žalumynais pusryčiams
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų šiek tiek aviečių 1 sauja petražolių 0.5 kilogramo varškės šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 sauja nasturtų (lapeliai ir žiedai) šiek tiek žliugės šiek tiek balandų PARUOŠIMO BŪDAS: Gerai nuplauname visus žalumynus (pajaustytas balandas, nasturtas, žliugę), agurkus supjaustome kubeliais ir viską sumaišome su varške. Įdedam grietinės, šiek tiek druskos, aviečių ir viską permaišom.
Receptas. Aviečių pyragas su grietinėlės ir baltojo šokolado kremu
INGREDIENTAI: 1 stiklinė aviečių 2 valgomieji šaukštai cukraus 150 gramų margarino 2 stiklinės kvietinių miltų 250 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos 200 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkintą šokoladą suberti į puodą su grietinėle ir pavirinti ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol ištirs šokoladas. Miltus, cukrų, druską ir margariną sumaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į plastikinį maišelį ir 30 min.