žvynabudės

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žvynabudės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žvynabudės“.

Suvalgiusi prisirinktų grybų Agnė iš karto griebė telefoną: negalėjo patikėti, kas įvyko

Skėtinės žvynabudės – ne vieno lietuvio jau nuo seno pamėgti grybai, kuriuos vos jiems pasirodžius daugelis čirškina ant keptuvės ir valgo pasigardžiuodami. Kad valgo skėtines žvynabudes, manė ir UAB „Pagalba pirmiausia“ įkūrėja, LSMU doktorantė Agnė Jankauskienė. Tačiau jau po keliolikos minučių, prasidėjus stipriam pykinimui ir apėmus silpnumui, suprato – apsinuodijo grybais. Kaip paaiškėjo, parke netoli nuo namų Agnė prisirinko ne skėtinės, o mažosios žvynabudės.
2025-08-31

Receptas. Žvynabudės muštiniai

INGREDIENTAI: 4 vienetai žvynabudžių 1 vienetas kiaušinių 150 gramų miltai 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus supjaustyti, kad būtų patogu kepti keptuvėje. Jei jie dideli, geriausiai į keturias dalis. Kiaušinį suplakti. Grybus gardinti druska, pipirais. Grybus apvolioti kiaušinyje, po to miltuose. Aliejų įkaitinti keptuvėje.
2022-02-22

Receptas. Kepta žvynabudė

INGREDIENTAI: 6 vienetai žvynabudžių 1 stiklinė miltai šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodi) šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Žvynabudes peiliu nuvalykite, didesnes perpjaukite. Sumaišykite miltus su druska ir pipirais.
2022-02-20
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Keptos žvynabudės

INGREDIENTAI: 5 vienetai žvynabudžių 1 vienetas kiaušinių 0.5 vieneto svogūnų 1 sauja šilauogių 2 valgomieji šaukštai sviesto 82% 1 valgomasis šaukštas grietinėlės 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Žvynabudes nuvalau kempinėle ir nuplaunu. Kiaušinį plaku su grietinėle, pipirais, druska ir per spaustuką išspaustu svogūnu.
2022-02-08

Gamtininkas įspėja žvynabudžių mėgėjus: nesumaišykite su musmirėmis

Lietuviams pradedant masiškai traukti į miškus, žmonės parsineša ne tik pamėgtų baravykų ar raudonikių. Vis dažniau į krepšius nugula žvynabudės, kurios savo skoniu nenusileidžia kepsniui, todėl dar yra lyginamos su karbonadu. Tačiau kai kuriems vis dar nesiseka atpažinti šių daugelio pamėgtų grybų.
2021-09-04
Į viršų