žvynabudės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žvynabudės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žvynabudės“.
Receptas. Žvynabudės muštiniai
INGREDIENTAI: 4 vienetai žvynabudžių 1 vienetas kiaušinių 150 gramų miltai 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus supjaustyti, kad būtų patogu kepti keptuvėje. Jei jie dideli, geriausiai į keturias dalis. Kiaušinį suplakti. Grybus gardinti druska, pipirais. Grybus apvolioti kiaušinyje, po to miltuose. Aliejų įkaitinti keptuvėje.
Receptas. Kepta žvynabudė
INGREDIENTAI: 6 vienetai žvynabudžių 1 stiklinė miltai šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodi) šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Žvynabudes peiliu nuvalykite, didesnes perpjaukite. Sumaišykite miltus su druska ir pipirais.
Receptas. Keptos žvynabudės
INGREDIENTAI: 5 vienetai žvynabudžių 1 vienetas kiaušinių 0.5 vieneto svogūnų 1 sauja šilauogių 2 valgomieji šaukštai sviesto 82% 1 valgomasis šaukštas grietinėlės 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Žvynabudes nuvalau kempinėle ir nuplaunu. Kiaušinį plaku su grietinėle, pipirais, druska ir per spaustuką išspaustu svogūnu.
Gamtininkas įspėja žvynabudžių mėgėjus: nesumaišykite su musmirėmis
Lietuviams pradedant masiškai traukti į miškus, žmonės parsineša ne tik pamėgtų baravykų ar raudonikių. Vis dažniau į krepšius nugula žvynabudės, kurios savo skoniu nenusileidžia kepsniui, todėl dar yra lyginamos su karbonadu. Tačiau kai kuriems vis dar nesiseka atpažinti šių daugelio pamėgtų grybų.