wok
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „wok“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „wok“.
Randers prabilo apie mitybą: neseniai į maisto racioną įtraukė populiarų produktą
Trečiadienio vakarą įvyko oficialus japonų bistro „Asaki“ atidarymas. Kviestiniai svečiai galėjo paragauti ir įvertinti rytietiškos virtuvės patiekalus. Sušiai, karšti japonų virtuvės „wok“ patiekalai, salotos, sriubos ir užkandžiai – renginio dalyviai pasijuto tarsi patekę į japoniškų patiekalų rojų, rašoma pranešime spaudai. Duris „Ogmios mieste“ atvėręs restoranas svečius vaišino specialiai šiam vakarui paruoštu meniu.
Azijietiški WOK makaronai taps atradimu: parodė greitą gaminimo būdą
TV3 vasariška kulinarinė laida „Skaniai ir paprastai“ su profesionaliu virtuvės šefu Gediminu Endriukaičiu parodė, kaip gilioje WOK keptuvėje pasigaminti makaronus azijietiškai. „Pats patiekalas yra labai greit paruošiamas, tam tik reikalingas labai geras pasiruošimas. Reikia iš anksto gerai pasiruošti visas sudedamąsias dalis.
Išsinešamo maisto kultūra plinta
Didžiuosiuose miestuose kaip grybų po lietaus pridygo sveiko greitojo maisto užkandinių ir kavinių. „Ekonomika.lt“ pasidomėjo, su kuo gi „valgomas“ šis verslo segmentas.
Nemaža dalis didžiųjų miestų gyventojų palankiai priėmė verslininkų pasiūlymą įsigyti greitai paruošiamo sveiko maisto išsinešimui. Tad anksčiau itin populiarių picų ir kebabų rinkos dalį atsiriekė „wok“ tipo makaronai ir ryžiai, sušis, įvairių rūšių kava, kokteiliai bei kiti gėrimai.
Augaliniai aliejai: ir maistas, ir vaistas
Vertingi augaliniai aliejai gali būti vaistas nuo daugelio negalavimų.
Plačiai žinoma, kad alyvuogių aliejus stiprina širdį ir mažina kraujospūdį. Tačiau yra daugiau augalinių aliejų, teigiamai veikiančių sveikatą; juose yra ypatingų riebiųjų rūgščių, gyvybiškai svarbių vitaminų ir pagalbinių augalinių medžiagų.